Turknet hız problemi

Reaksiyon skoru
7
Selamlar ben Turknet'e yeni geçtim daha 2 ay falan oldu. Turknet'e geçtiğimde onlardan modem aldım Zyxel(VMG3625-T50B) ama bu modemin şöyle bir problemi var gün içerisinde normalde 40mbps hız alırken birden download 0.2-1mbps arasına düşüyor ve ben modemi yeniden başlatana kadar böyle devam ediyor ama upload gayet normal. En başta modem ile ilgili bir sorun sandım ve geri gönderdim bana yeni modem yolladılar ama o modemde de aynı sorun devam etti. Bu sefer Turknet'e yazdım onlarda bizde bir sıkıntı gözükmüyor dediler. Şöyle bir sıkıntı var önceden kullandığım Türk Telekom modemini takınca bu problemi yaşamıyorum. Sizce ben modem kurulumu sırasında mı hata yapıyorum dicem ama zor bir şey de değil, bana yardımcı olabilecek biri var mı çünkü internette bu sorun ile ilgili bir kaynak bulamıyorum.

Bu sorunu şöyle açıklayabilirim, telekom genellikle kendi cihazlarına özel bir QoS politikası uygulayabiliyor.
Örneğin ben de zamanında VDSL üzerinden 100Mbps kullanırken iki farklı modem kullandım.
Keenetic modemimde upload hız testi 0'dan 8'e doğru çıkardı ve maksimum 7.70Mbps görürdüm, o da evde interneti sadece ben kullanırken falan olurdu.
Telekomun verdiği eski ve kalitesiz modemde ise upload hız testi 10Mbps'den başlardı ve 7.9Mbps'e kadar düşerdi. 8Mbps verilmesi gereken hızı neredeyse tam şekilde alırdım ancak Keenetic modemimde çoğunlukla 7Mbps üstü görmezdim.

Ek olarak bahsettiğiniz hız düşme sorununu bir zamanlar Telekom modemiyle ben de yaşardım. Çözümünü bilmiyorum ama ben de arayüzden cihazı yeniden başlattığımda çözülürdü. Tavsiyem TurkNet'e arıza kaydı açıp portunuzu değiştirmelerini istemeniz.

Bu sorunu şöyle açıklayabilirim, telekom genellikle kendi cihazlarına özel bir QoS politikası uygulayabiliyor.
Örneğin ben de zamanında VDSL üzerinden 100Mbps kullanırken iki farklı modem kullandım.
Keenetic modemimde upload hız testi 0'dan 8'e doğru çıkardı ve maksimum 7.70Mbps görürdüm, o da evde interneti sadece ben kullanırken falan olurdu.
Telekomun verdiği eski ve kalitesiz modemde ise upload hız testi 10Mbps'den başlardı ve 7.9Mbps'e kadar düşerdi. 8Mbps verilmesi gereken hızı neredeyse tam şekilde alırdım ancak Keenetic modemimde çoğunlukla 7Mbps üstü görmezdim.

Ek olarak bahsettiğiniz hız düşme sorununu bir zamanlar Telekom modemiyle ben de yaşardım. Çözümünü bilmiyorum ama ben de arayüzden cihazı yeniden başlattığımda çözülürdü. Tavsiyem TurkNet'e arıza kaydı açıp portunuzu değiştirmelerini istemeniz.
Denicem bunu teşekkür ederim yardımın için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,410
Üyeler
199,776
Son üye
9060XT

Geri