Yardım Türknet ile yaşadığım sorun: (Lütfen İçeri)

şu an snr değerim 8. normalde 35/8 vermeleri gerekiyor ama gerekiyor işte.. Ben alıştım artık hatta bu modenden önce zyxel vardı bakın abartmıyorum 7-8 saat içerisinde 400-500 arası kopma yaşadım. Benim hat çok arızalı ya bunlarında yapacağı yok. 33k teklif çıkardılar öderseniz fiber çekeriz diye 🤣

Alıntıyı görüntüle
Sizin modeminiz nedir? Margini 12 civarına sabitlerseniz sizin sorununuz bence çözülecektir. Hat değerleriniz biraz daha düşecek.çümkü margine göre modeme hız tanımlanacak

Sizin modeminiz nedir? Margini 12 civarına sabitlerseniz sizin sorununuz bence çözülecektir. Hat değerleriniz biraz daha düşecek ama, o margina göre modeme hız tanımlanacak çünkü
keenetic extra dsl hocam şu an ki kullandığım modem. İşte bu modemi yeni aldım 3-4 gün oluyor alalı

keenetic extra dsl hocam şu an ki kullandığım modem. İşte bu modemi yeni aldım 3-4 gün oluyor alalı
Aynı modemi kullanıyoruz.
Modem arayüzüne girin, giriş yapın.
Soldan "DSL" Ayarına tıklayın.
Önünüze gelen ekranda "Ek hat ayarlarını göster" yazısını göreceksiniz. Ona tıklayın. Aşağı doğru detaylar gözükecek.
Modem varsayılanı sanırım "oto" veya "8" oluyor. Sizde öncelikle bu iki değerden hangisisi şuanda? Ona göre güncel değer önereyim onu denerseniz sizi in kopma sorununuz düzelebilir.

Aynı modemi kullanıyoruz.
Modem arayüzüne girin, giriş yapın.
Soldan "DSL" Ayarına tıklayın.
Önünüze gelen ekranda "Ek hat ayarlarını göster" yazısını göreceksiniz. Ona tıklayın. Aşağı doğru detaylar gözükecek.
Modem varsayılanı sanırım "oto" veya "8" oluyor. Sizde öncelikle bu iki değerden hangisisi şuanda? Ona göre güncel değer önereyim onu denerseniz sizi in kopma sorununuz düzelebilir.
Ben snr değerini zaten kendim 8e ayarlamıştım hocam. modemi ilk taktığımda hat kendini topladı 33/7 oldu sonra 25/4e düştü şimdi de 19/4.
Screenshot_169.webp

Ben snr değerini zaten kendim 8e ayarlamıştım hocam. modemi ilk taktığımda hat kendini topladı 33/7 oldu sonra 25/4e düştü şimdi de 19/4.
Snr margini 12 den deneyin. Eğer kopma devam ederse 13 yapın. Tekrar devam ederse deneye deneye 15 e kadar çıkartın. Bu değeri yükseltmeniz hatta gelen hızı doğru oranda düşürecektir.
Ama hat değerlerinizde ufak bi detaya takıldım. Sinyal zayıflamanız çok fazla. Saha dolabına mı çok uzaksınız ? Yoksa kablonuzda ek falan mı var?

Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar, Herkese selamlar. Öncelikle eğer vaktiniz varsa lütfen konuyu güncel tutmak için konuya 1 yorum ekleyin,
Ayrıca aşağıda vereceğim Youtube linkine yorum yazarak desteğinizi rica edeceğim.

Bir süredir internetimde garip bir sorun mevcut. Ne yapıldıysa sorun düzelmiyor.
Kendim yapabileceğim tüm her şeyi denedim.
İnternet kablosu değiştirdim.
Yeni Modem aldım.
Qos/Sqm ayarları yaptım.
Ancak ne yaptıysam sorun asla düzelmiyor.

Video:

Oyunu oynuyorum derken. Anlık her şey donup resmen ışınlanıyor...
Türkiye sunucusunda ayrıca oynuyorum, Aynı sorun orada da var.
CS2 oynarken benzer sorunlar yine var...
11.11.25 tarihinde açtığım destek talebi halen açık durumda, sorun tespit edilemiyor-çözülemiyor.
Türk telekom ekibi geldi, yapabilecekleri tüm işlemleri gerçekleştirdiklerini söylediler, Ancak faydası olmadı..
hocam konuyu inceledim packet loss olayı gibi duruyor. Bölgesel sorun çekilen ana tesisatta bir pürüz ya da alt yapı ile ilgili bir sorun var gibi duruyor. Çözümü ne dersen yok :D sebebi şu böyle işleri kimse bilmez ya da kimsenin de umrunda değil. Sen anlatırsın günün sonunda sen internete girebiliyon mu şimdi yeğen f5 at bakam modem resetledim ben baq yorumu falan alırsın. Yeni yapılan evlerin altyapı planlamalarını bile türk telekom hafta hafta ay ay yıl yıl ayırıyor. Müdürlüğe gidip şikayet etmistim internetim yok diye demişti ki 13 ay 12 gün sonra o sokakta yapılacak. Sadece kazı yapıldı şikayeti kapatmak için yani ev girişine kadar çekilmişti. Bu tür sorunları kimse bilmez kimse anlamaz kimse de umursamaz.

Snr margini 12 den deneyin. Eğer kopma devam ederse 13 yapın. Tekrar devam ederse deneye deneye 15 e kadar çıkartın. Bu değeri yükseltmeniz hatta gelen hızı doğru oranda düşürecektir.
Ama hat değerlerinizde ufak bi detaya takıldım. Sinyal zayıflamanız çok fazla. Saha dolabına mı çok uzaksınız ? Yoksa kablonuzda ek falan mı var?
şu an snr 12deyim deneyeyim hocam. benim kopma sorunum yok aslında şu aralar sadece hız çok düşük.
maalesef saha dolabına 500m uzaklıktayım. yeni port talebinde bulunuyorum. Türknet diyorki TT genel müdürlüğüne gidip dilekçe vermen lazım, Türk telekomda diyor ki sağlayıcı kimse o talepte bulunacak 🤣 bu arada evin 100m ilerisinde fiber altyapı var. bana verilen max hız 39 şaka gibi 😁
Screenshot_170.webp

şu an snr 12deyim deneyeyim hocam. benim kopma sorunum yok aslında şu aralar sadece hız çok düşük.
maalesef saha dolabına 500m uzaklıktayım. yeni port talebinde bulunuyorum. Türknet diyorki TT genel müdürlüğüne gidip dilekçe vermen lazım, Türk telekomda diyor ki sağlayıcı kimse o talepte bulunacak 🤣 bu arada evin 100m ilerisinde fiber altyapı var. bana verilen max hız 39 şaka gibi 😁
Alıntıyı görüntüle
Eğer kopma olmuyorsa, sorunun hızsa.
Şunu deneyebilirsin.
Snr marginde oto yu seç.
Hattına tanımlı alabileceği maksimum hızı çekecek. Bunu yaptıktan sonra hızın değişmezse arıza kaydı açın, hat ve hız değerlerimin güncellenmesini istiyorum diyin muhtemelen bir nebze olsun hızınız artacaktır. Hız arttığında kopma başlarsa o zaman margini yine 12 civarlarında sabitlemeniz gerekebilir.

Eğer kopma olmuyorsa, sorunun hızsa.
Şunu deneyebilirsin.
Snr marginde oto yu seç.
Hattına tanımlı alabileceği maksimum hızı çekecek. Bunu yaptıktan sonra hızın değişmezse arıza kaydı açın, hat ve hız değerlerimin güncellenmesini istiyorum diyin muhtemelen bir nebze olsun hızınız artacaktır. Hız arttığında kopma başlarsa o zaman margini yine 12 civarlarında sabitlemeniz gerekebilir.
Screenshot_171.webp

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz 🤣🤣

Ttnetten gelip boxa baktılar mı hiç? Ben 2 sene önce aşırı derecede paket kaybı yaşıyordum + jitter çok yüksekti. Çok uğraştım binanın iç hattı sıkıntılı dediler gittim iç hattı iptal ettim boxtan direkt modeme 30 metre cat6 çektim yine olmadı. Hatta harici ağ kartı almıştım :d. Bu elemanlar ellerinde cihazla gelip ölçüm yapıyorlar sıkıntı yok diyorlar gidiyorlar cihazları jitteri paket kaybını göstermiyor bile.

En son bir kere daha ttnet çağırdım onda adam direkt halletti. Boxa giren 50cmlik kabloda korozyon olmuş. 50cmlik kabloyu değiştirdi sorun bitti.

Ttnetten gelip boxa baktılar mı hiç? Ben 2 sene önce aşırı derecede paket kaybı yaşıyordum + jitter çok yüksekti. Çok uğraştım binanın iç hattı sıkıntılı dediler gittim iç hattı iptal ettim boxtan direkt modeme 30 metre cat6 çektim yine olmadı. Hatta harici ağ kartı almıştım :d. Bu elemanlar ellerinde cihazla gelip ölçüm yapıyorlar sıkıntı yok diyorlar gidiyorlar cihazları jitteri paket kaybını göstermiyor bile.

En son bir kere daha ttnet çağırdım onda adam direkt halletti. Boxa giren 50cmlik kabloda korozyon olmuş. 50cmlik kabloyu değiştirdi sorun bitti.
Ankastreden gelen 1 kablo var. Direkt modemin arkasına gidiyor.
Onu değiştirdim hocam.

Türknet kendi altyapısı değilse pek yardımcı olamıyor malesef. Ülkenin en büyük problemlerinden biri şu b*ktan internet altyapısı, dangalağın biri zamanında çekmiş herkes onun eline bakıyor. Gigafiber kullanıyorum bir ara internet gitti, aradım geldiler baktılar kablo kopmuş. 2 gün sonra ekip gelip tekrar kablo çekti 65 metre falan olması lazım, direkt sorunu çözdüler. Devletin de umrunda değil halkın da pek şu altyapı mevzusu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,118
Üyeler
185,028
Son üye
batu9292929929292
Geri