Turknet rezilliğine bakin

ahmetkvrk

80+
Reaksiyon skoru
98
Dün akşam sitedeki evimize İnternet bağlattim. Türknet altyapı testinde 97mbit vdsl internet destekledigi yaziyordu. Fiber maalesef yok. Adam eve geldi bağladı, hız testinde 3download veriyor. En son bir şeyler yaptı modem degisti falan şu an download 23 24 çıkıyor. BAHANESİ de bizim binanin internet kablolari çok eskiymis, hangi firmadan internet alirsam alayım aynı sorunları yaşayacakmisim. Ne yapmam lazım, modem verdi bir tane 1350 TL ye, Huawei marka. Acaba modemden kaynaklı olabilir mi bu sorun, dandik modeme benziyor

Dün akşam sitedeki evimize İnternet bağlattim. Türknet altyapı testinde 97mbit vdsl internet destekledigi yaziyordu. Fiber maalesef yok. Adam eve geldi bağladı, hız testinde 3download veriyor. En son bir şeyler yaptı modem degisti falan şu an download 23 24 çıkıyor. BAHANESİ de bizim binanin internet kablolari çok eskiymis, hangi firmadan internet alirsam alayım aynı sorunları yaşayacakmisim. Ne yapmam lazım, modem verdi bir tane 1350 TL ye, Huawei marka. Acaba modemden kaynaklı olabilir mi bu sorun, dandik modeme benziyor
bende 100 alacaktım hacı açılmadı internet tt dediki 50 ye düşürt çalışır düşürdüm çalıştı 50 kullanıyorum şuan bizimki de eski 4 5 sene önce bir vodafone aldık 1 sene kullandık kaldırdık güneşin altında balkon demirine dolanık kullanıyorum 2 senedir 1 2 senede boşta yine güneş yağmur altına kaldı bahanesini yerim onların camdan çeksinler bir tane bakır kablo madem eskiyse

Bende de sürekli 300 pinglerde oluyordu internet, bana da sorun sende bizden kaynaklı bir şey yok dediler, sonra başka bir firmaya geçtim internet bağlandığı anda ping 13'e düştü. İnanma onlara yalan söylüyorlar başka bir firmaya geç, dedikleri gibi olsa bile zaten bir şey kaybetmezsin.

Atypaıda çıkan değer teorik; modemden hat değerlerine bakmak lazım. Bağlantı doğru yapılmamış olabilir. Kablo kaliteli değilse zayıflama olur. Modemin modeli nedir?

Hocam bu durumun benzerini bende yaşadım. 75 hız alacagım söylendi bana altyapıya bakarak 75 baglandı bana ttnetten geçmiştim türknete fakat internet devamlı kopuyordu bende turkneti arayıp saha elemanına baglandım ve binanın kabloların eski oldugunu 50mb anca alabilecegini 75 istersen böyle sorunların devam edecegini söyledi. Gerçekten de 50ye geçince hicbir sıkıntı olmadı. Sonra fiber başvurusu yaptım ve caddemize hemen fiber geldi ve binadaki kablolar eski oldugundan binaya kutu koydular ve her daire girişine kadar fiber çektiler . Şuan hiçbir sorunum yok. Şuan hızlarım 120/20 civarı hep

Hocam bu durumun benzerini bende yaşadım. 75 hız alacagım söylendi bana altyapıya bakarak 75 baglandı bana ttnetten geçmiştim türknete fakat internet devamlı kopuyordu bende turkneti arayıp saha elemanına baglandım ve binanın kabloların eski oldugunu 50mb anca alabilecegini 75 istersen böyle sorunların devam edecegini söyledi. Gerçekten de 50ye geçince hicbir sıkıntı olmadı.
Ayni sorunu bende turknette yasadim suan 1000 megabit geldi

40 metre cat6 kablo al boxtan direkt eve çektir madem evin kablosu eskiymiş bakalım doğru mu

inanma sıkıntılı bana dsmart modemi getirmişleri :d turkneti aradım söyledim böyle modemimiz yok cart curt sonra uğraştırdılar rezalet firma

Bilip bilmeden ne diye buraya konu açıyorsunuz? Sana o bağlantıya gelen de, sana onları söyleyen de Türk Telekom çalışanı Türknet değil. Başlığa Türknet rezilliği yazmış bir de... Altyapın Türk Telekom'a ait. Sen faturayı Türknet'e ödüyorsun sadece. Kurulum ve arıza için Türknet'i aradığında onlarda bu durumu Türk Telekom'a bildiriyorlar ve gelen eleman da Türk Telekom'un çalışanı. Türknet'in veya diğer firmaların Türk Telekom'un altyapısına müdahale etme şansı yok ve yasak zaten. O alyapıda da ( Bakır kablo altyapısı ) çok eski olduğundan genelde söylenen teorik hızları veremiyor. Türk Telekom kendi altyapısını diğer firmalara ( TurkNet, Superonline, Millenicom, Netspeed v.b. ) devletin koyduğu şartlar yüzünden kiralamak zorunda. Ve bu durumdan hiç hoşnut değiller. Hizmeti diğer firmalar üzerinden aldığınızda gelen eleman size kötü bağlantı ile sorunlu portlara bağlantı yaparak bu firmalardan şikayet etmenizi sağlarlar ki bu siz Türk Telekom'a geçin diye. Türk Telekom'a geçince bu sorunlar birden ortadan kalkar. Türk Telekom'un birde böyle adilikleri var... O şikayet ettiğiniz modem de Türk Telekom'un dayattığı kendi modemi.

97 destekliyor diye sen 100 alırsan kullanamazsın onu çok yüksek ihtimal sürekli kesinti olur 75mbps paketi varsa alırsın yoksa 50 alacaksın ve evet kablolardan olabilir benim evdeki kabloda 1-2 kablo yerinden çıktı diye jakta 50lik hız 25e düşmüştü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu durumun benzerini bende yaşadım. 75 hız alacagım söylendi bana altyapıya bakarak 75 baglandı bana ttnetten geçmiştim türknete fakat internet devamlı kopuyordu bende turkneti arayıp saha elemanına baglandım ve binanın kabloların eski oldugunu 50mb anca alabilecegini 75 istersen böyle sorunların devam edecegini söyledi. Gerçekten de 50ye geçince hicbir sıkıntı olmadı. Sonra fiber başvurusu yaptım ve caddemize hemen fiber geldi ve binadaki kablolar eski oldugundan binaya kutu koydular ve her daire girişine kadar fiber çektiler . Şuan hiçbir sorunum yok. Şuan hızlarım 120/20 civarı hep
kanka maks desteklediğini zaten alamazsın kopma olması normal bakır altyapı fiber değilki kayıp yaşanmasın

Geri