- Reaksiyon skoru
- 999
Arkadaslar oncelikle iyi geceler dilerim herkese, Turknet internet saglayicisi abonesiyim ve youtube uzerinde gordugum bir kac videodan etkilenerek, Rasppbery Pi Zero 2 W model bir cihaz satin aldim ama konu bu cihazdan bagimsiz. Sadece yapmak istedigimi daha iyi anlatayim ki, gelen yanitlarda daha dogru olsun. Bu cihazda Pi-Hole + DNS Crypt + Tailscale calistiriyorum, kisacasi DNS sorgularimi bu Pi cihazi yapiyor ve bunun icin hem Turknetten statik IP hizmeti satin aldim hem de Modem arayuzunden Statik DHCP ( DHCP Rezervasyonu) ile Pi cihazinin modemimden surekli ayni ip'yi almasi icin gerekli ayari yaptim. Statik IP satin almamim amaci tamamen farkli bir konudan kaynakli yoksa DHCP Rezervasyonu ile de bu durum zaten oluyor ama PROBLEM surada basliyor, bir IPv4 adresini tek bir cihaz icin rezerve edebiliyorken, yani cihazin baglantisi kopup tekrar baglandigi zaman veya elektrikler gidip geldigi zaman o cihaz ayni IPv4 adresi uzerinden baglaniyor modeme AMA IPv6 icin rezervasyon yapamiyorum, surekli olarak Pi cihazinin internete yani modemime baglandigi IPv6 adresi degisiyor. Buda yapmis oldugum kurulumda IPv6 tarafinda sizintiya yol aciyor yasakladigim siteler ve engelledigim reklamlar, calismaz hale geliyor. Internete bagli bir cihazin IPv6 adresini nasil statik hale getirebilirim, rezerve edebilirim? Gorsellerde de gordugunuz uzeri IPv4 adresi icin rezerve yaptim Pi cihazinin ama seceneklerde IP turu secme kilitli ve IPv4 secili, modem arayuzunden IPv6 ayari aktif ve dogru bir sekilde ayarlandi, cihazlar IPv6 adresi aliyor ve internette yaptigim testlerde de IPv6 aktif ve kullanilir cikiyor yani IPv6 devre disi degil bunu yazacaklar simdiden yazmasin.
Gelelim bu neden bana lazim SUAN icin IPv6 ayarim devre disi bu arada cunku kendi agim icinde sizinti olmasin ve cihazlar sadece IPv4 uzerinden baglanmasini istiyorum bu sefer kurdugum sistem kusursuz calisiyor, ee iyi guzel diceksiniz ama ev disi baglantilarda, arkadaslarimin interneti, calistigim yerin interneti vs. olsun hepsinde IPv6 acik bu yuzden IPv6 tarafinda da kurulumumun etkili olmasi lazim, Tailscale ile bu kurdugum sistemi evimin disindaki aglarda da kullanabiliyorum cunku. Sistemi cok guzel kurmustum ama dedigim gibi Pi cihazinin IPv6 adresi degisince IPv6 tarafi icin isler iyi gitmedi. Bu IPv6 adresini rezerve etmenin yolu yok mu?
Esinlendigim videolar:
1-)
2-)
Gelelim bu neden bana lazim SUAN icin IPv6 ayarim devre disi bu arada cunku kendi agim icinde sizinti olmasin ve cihazlar sadece IPv4 uzerinden baglanmasini istiyorum bu sefer kurdugum sistem kusursuz calisiyor, ee iyi guzel diceksiniz ama ev disi baglantilarda, arkadaslarimin interneti, calistigim yerin interneti vs. olsun hepsinde IPv6 acik bu yuzden IPv6 tarafinda da kurulumumun etkili olmasi lazim, Tailscale ile bu kurdugum sistemi evimin disindaki aglarda da kullanabiliyorum cunku. Sistemi cok guzel kurmustum ama dedigim gibi Pi cihazinin IPv6 adresi degisince IPv6 tarafi icin isler iyi gitmedi. Bu IPv6 adresini rezerve etmenin yolu yok mu?
Esinlendigim videolar:
1-)
2-)