Turkovac acil kullanım onayı aldı!

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,570
Tamamen Türk bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucuyla üretilen Turkovac acil kullanım onayı aldı. Gelecek haftasonu randevu alınıp aşıyı vatandaşlar vurabilecek.

Bu onay ile beraber aşı seri üretime geçiyor.

Aşı üreten 9 ülkeden biri olduk.

Saçma sapan "ben asla vurulmam sonra Erdoğancı olurum, KK'ye Bay Kemal demeye başlarım, CHP'ye CeHaPe demeye başlarım" gibi yorumlar yapıp ezik olduğunuzu göstermeyin.

İçeriği ve koruyuculuğu hakkında bilgi var mı ?

Ben sırf "yerli aşı" diye olmazdım (yerli üretimi kötülemiyorum. Yerli kaliteli kalitesiz ne varsa sırf yerli üretim diye alıp almama olarak söyledim :)). Bizim milletin huyudur A demeden B'ye atlamak. Gereksiz risk almaya değmez. BionTech devam etmek daha mantıklı şu anda. Bilmem kaç yılda onay alıp kanıtlanan bir aşıya fazla güvenim yok açıkçası. İsteyen vurdursun ama ben vurdurmayacağım.

İçeriği ve koruyuculuğu hakkında bilgi var mı ?
Prof. Dr. İlhami Çelik : Alfa varyantına karşı %100 etkili. Delta varyantı izole edilip çalışmalar sürüyor. (1 Kasım 2021)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sırf "yerli aşı" diye olmazdım (yerli üretimi kötülemiyorum. Yerli kaliteli kalitesiz ne varsa sırf yerli üretim diye alıp almama olarak söyledim :)). Bizim milletin huyudur A demeden B'ye atlamak. Gereksiz risk almaya değmez. BionTech devam etmek daha mantıklı şu anda. Bilmem kaç yılda onay alıp kanıtlanan bir aşıya fazla güvenim yok açıkçası. İsteyen vurdursun ama ben vurdurmayacağım.
Niye biontech 20 yılda mı geliştirildi?

Niye biontech 20 yılda mı geliştirildi?
Dediğim şey ile alakası yok. TurkoVac 3 yılda anca onaylandı o da sırf zorunluluktan onaylandı. Bunu herkes biliyor. BionTech Ulusal olarak geliştirildi ve hâlâ geliştiriliyor. Ulusal aşı ile Bölgesel aşı arasında dağlar kadar fark var. Birisinin teknolojik seviyesi 5 diğerinin 3.

Bay Kemal de koptum 😄

Dediğim şey ile alakası yok. TurkoVac 3 yılda anca onaylandı o da sırf zorunluluktan onaylandı. Bunu herkes biliyor. BionTech Ulusal olarak geliştirildi ve hâlâ geliştiriliyor. Ulusal aşı ile Bölgesel aşı arasında dağlar kadar fark var. Birisinin teknolojik seviyesi 5 diğerinin 3.
Şu an sırf Alman Türk karşılaştırması yapıyorsun. Sanki biontech keyiften mi ack aldı?

Şu an sırf Alman Türk karşılaştırması yapıyorsun. Sanki biontech keyiften mi ack aldı?
Koruyuculuğu daha iyi. Alman ve Türk aşısı karşılaştırılamaz. Bunu sende kabullendin. Bende diyorum ki "BionTech varken TurkoVac olunmaz." Şu paragrafı okumadın sanırım:
BionTech Ulusal olarak geliştirildi ve hâlâ geliştiriliyor. Ulusal aşı ile Bölgesel aşı arasında dağlar kadar fark var.

İkimizde aynı şeyi savunuyoruz. :D

Geri