Neler Yeni

Yardım türktelekom upload hızı sorunu?

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
bayiye gittim tarife yükseltsem update yükselir mi diye yükselmez dedi. müşteri hizmetlerini aradım update hızımın 2mbps olması gerektiğini söyledi modem kaynaklı sorun olabilir dedi . sorun sizce nerede olabilir.

Kullandığım İnternet Paket Adı12 Mbps'ye kadar FULL Limitsiz_İnternet Festivali

not: buradaki alt yapı 17 mbps e kadar imiş

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    20.4 KB · Hit: 44

ERDİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Erdi
Turk Telekomun sitesinden bölgendeki altyapı hızını öğreneceksin önce. Onların ne dediğine pek bakma. Altyapın en önemli unsur. Sonra modem, kablolalama vs gelir.

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Turk Telekomun sitesinden bölgendeki altyapı hızını öğreneceksin önce. Onların ne dediğine pek bakma. Altyapın en önemli unsur. Sonra modem, kablolalama vs gelir.
sitesinde öyle bi yer göremedim link var mı acaba

ERDİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Erdi
sitesinde öyle bi yer göremedim link var mı acaba

Bu iki sitedende ayrı ayrı sorgularmısın? Bakalım kaç çıkacak

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

bunlar yok sanırsam burada ısparta yalvaç

ERDİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Erdi

burkoza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Burak Koza
Instagram
burkoza
Steam
burkoza
Twitter
burkoza
Facebook
burakkozaa
bayiye gittim tarife yükseltsem update yükselir mi diye yükselmez dedi. müşteri hizmetlerini aradım update hızımın 2mbps olması gerektiğini söyledi modem kaynaklı sorun olabilir dedi . sorun sizce nerede olabilir.

Kullandığım İnternet Paket Adı12 Mbps'ye kadar FULL Limitsiz_İnternet Festivali

not: buradaki alt yapı 17 mbps e kadar imiş
Öncelikle update değildir o, upload'dır. Yani yükleme hızınızın yükselebileceğini belirtmişler fakat öyle bir dünya yok, ADSL maksimum 1 Mbps'a kadar yükleme hızı sağlar. Evet, aslında pandemi dönemine özel yükleme hızları iki katına çıkarıldı ancak bu ADSL2+ altyapısı olan kullanıcılar için maksimum 3-4 Mbps'a kadar upload alabilecekleri anlamına geliyor. ADSL altyapıya sahip kullanıcılar ise 1 Mbps'a sınırlıdır.

Jaja50

80+ Silver

ben sorguladım 14 mbps diyor ama ben 27 alıyorum

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
Öncelikle update değildir o, upload'dır. Yani yükleme hızınızın yükselebileceğini belirtmişler fakat öyle bir dünya yok, ADSL maksimum 1 Mbps'a kadar yükleme hızı sağlar. Evet, aslında pandemi dönemine özel yükleme hızları iki katına çıkarıldı ancak bu ADSL2+ altyapısı olan kullanıcılar için maksimum 3-4 Mbps'a kadar upload alabilecekleri anlamına geliyor. ADSL altyapıya sahip kullanıcılar ise 1 Mbps'a sınırlıdır.
benim anladığım ben suan 1mbps olan ADSL kullanıyorum tarifemi 16mbps yapsam da upload 1mbps olacak doğrumudur ?

burkoza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Burak Koza
Instagram
burkoza
Steam
burkoza
Twitter
burkoza
Facebook
burakkozaa
ben sorguladım 14 mbps diyor ama ben 27 alıyorum
Bu altyapı sistemlerinin klasik huyudur. VDSL hizmeti aldığınız için şuan, o aldığınız hızlar zaman zaman 35-50 Mbps'a kadar, zaman zamansa ADSL olarak yani 13 Mbps'a kadar falan diye gösterir. Size tavsiyem, eğer şu anki servis sağlayıcınızdan memnun değilseniz veyahut daha sonra farklı bir servis sağlayıcısına geçmek istediğinizde, mevcut sağlayıcınızın aboneliğini direkt olarak iptal etmeyin, eğer taahhütsüz bir internet kullanıyorsanız nakil işlemi yaptırabilirsiniz. Direkt iptal ettirip farklı bir ISS'ye geçtiğinizde bu altyapının yanlış hızı göstermesi yüzünden abonelik başlangıcınız gecikebilir. Sadece bir tavsiye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim anladığım ben suan 1mbps olan ADSL kullanıyorum tarifemi 16mbps yapsam da upload 1mbps olacak doğrumudur ?
Evet, doğrudur. VDSL altyapısından hizmet almadığınız sürece, 1 Mbps upload almaya devam edeceksiniz. Veyahut net olarak ADSL2+ desteklemesi lazım altyapınızın ama zannetmiyorum. buradan altyapınızı sorgulayıp, ADSL yada VDSL mi kontrol edebilir misiniz?

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
Bu altyapı sistemlerinin klasik huyudur. VDSL hizmeti aldığınız için şuan, o aldığınız hızlar zaman zaman 35-50 Mbps'a kadar, zaman zamansa ADSL olarak yani 13 Mbps'a kadar falan diye gösterir. Size tavsiyem, eğer şu anki servis sağlayıcınızdan memnun değilseniz veyahut daha sonra farklı bir servis sağlayıcısına geçmek istediğinizde, mevcut sağlayıcınızın aboneliğini direkt olarak iptal etmeyin, eğer taahhütsüz bir internet kullanıyorsanız nakil işlemi yaptırabilirsiniz. Direkt iptal ettirip farklı bir ISS'ye geçtiğinizde bu altyapının yanlış hızı göstermesi yüzünden abonelik başlangıcınız gecikebilir. Sadece bir tavsiye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, doğrudur. VDSL altyapısından hizmet almadığınız sürece, 1 Mbps upload almaya devam edeceksiniz. Veyahut net olarak ADSL2+ desteklemesi lazım altyapınızın ama zannetmiyorum. buradan altyapınızı sorgulayıp, ADSL yada VDSL mi kontrol edebilir misiniz?
13 ay var bitmesine türktelekomdan başka yok (ısparta yalvac) linte gene mahalle seçilmiyor sorgulama yapamadım

burkoza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Burak Koza
Instagram
burkoza
Steam
burkoza
Twitter
burkoza
Facebook
burakkozaa
13 ay var bitmesine türktelekomdan başka yok (ısparta yalvac) linte gene mahalle seçilmiyor sorgulama yapamadım
Türk Telekom'u arayıp aynen şunları söyleyin; "Merhabalar, benim altyapım VDSL yani Hipernet destekliyor mu? Destekliyorsa en fazla kaç Megabit hız alabilirim?" onlar VDSL destekliyor, hipernet hizmeti alabilirsiniz derlerse, paketinizi yükseltmenizi tavsiye ederim.

Top Bottom