Tv yerine kullanabilecegim uydulu android bir monitor sistem kurmaliyim

ahng

80+
Reaksiyon skoru
16
Bütçe
6000
Selamlar arkadaşlar,

Annemin yatak odası için küçük bir TV sistemi kurmaya çalışıyorum ama yer sıkıntımız var. O yüzden televizyon yerine monitör alıp onu TV'ye dönüştürme fikrine sıcak bakıyorum. Yalnız kafama takılan birkaç teknik detay ve montaj sorunu var, tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

1. Alan ve Montaj Sorunu (80-90cm Derinlik):Monitörü koyacağımız yer gardırobun içinde bir boşluk.

• Genişlik: 56 cm
  • Yükseklik: 47 cm
  • Derinlik: 80-90 cm (herhangi bir aparatli sistem fikri icin yazdim baska bir sebebi yok prizimiz elektrik hattimiz mevcut o gardrop boslugunda)
Maksimum 24 inç bir monitör sığıyor. Ancak boşluk çok derin olduğu için monitörü öne doğru getirmem lazım. Duvarı delmekle uğraşmadan, belki dolap içine monte edilebilen ya da arkadan öne doğru uzayan, 80-90 cm mesafeyi kurtaracak (makaslı/teleskopik vs.) bir aparat veya montaj fikri olan var mı? ( cok da gerekli degil en son sormam gereken soru buydu belki de )

2. En Kritik Konu: Zamanlayıcı (Sleep Timer) ve Kapanma
Annem izlerken genelde uyuyakalıyor, bu yüzden sistemin 30-40 dk sonra otomatik kapanması ŞART.

• Monitöre harici uydu alıcı veya Android Box bağlayacağım.
  • Soru: Ben Android Box'a "Sleep Timer" uygulaması kurup cihazı kapatsam veya uydu alıcısını zamanlayıp kapatsam; sinyal kesildiğinde (No Signal) monitörler kendini ne kadar sürede bekleme moduna (Standby) alıyor?
  • Sinyal gidince ekranın tamamen kararması bizim için yeterli.(bazi monitorlerde masmavi bir goruntu oluyor asuslarda vesaire butun odayi da aydinlatmasin o renk sinyal gittiginde ) Bu senaryoda önereceğiniz, "Sinyal yoksa hemen uyur" dediğiniz bir monitör marka/modeli var mı? (ViewSonic VA2432-H düşünüyorum mesela fiyati 3450 tl gozukuyor bu monitore bir uydu alsam da islerim halloluyor gibi sadece sinyal gucu yuksek android box ile daha islevli bi hale getirebilir miyiz diye dusunuyordum, kullanan yada onerisi olan var mı acaba bu tarz 24 inc uygun ve tv ye donusturmeye uygun monitorlerden ? bu monitoru harici uydu alici ve android box icin yeterli hdmi girisimiz olmali 2 slot kurtarir bizi android box icin dp port da kullanabiliriz kullanilabiliyorsa hali hazirda elidme yok bu kutulardan zaten sizlerden bunun da onerisini istiyorum )
3. Wi-Fi Çekim Gücü:Android Box (Mi Stick veya Next Stick) monitörün arkasında kalacak. Modem ile arada mesafe var. Monitör paneli sinyali çok bloklar mı?(monitorun altina falan koyulabiliyorsa bu boxlar sigabiliyorsa yada sinyal cerceveye yakin biryerden verilebilirse sinyali iyilestirme yollarina gidebiliriz hatta gardropta salona daha yakin bi bolgeye kablonun uzanabildigi kadar altindaki cekmece yanindaki kiyafet bolmesi vs gibi yerlere atilabilirse atabilirim bu box i .suanda da yatak odasinin eski telefonlar ucu ucuna sosyal mecralarda gezinilebilir bi sinyal gucu sagliyor bu boxlarin sinyal gucu onlardan ne kadar iyidir acaba?

Özetle Tavsiye İstediklerim:
Bu proje için;

• Monitör: 24 inç, IPS panelli, renkleri canlı (Film/Dizi ağırlıklı). En önemlisi: Sinyal kesilince (No Signal) hızlıca uyku moduna geçip ekranı karartan bir model arıyorum.
  • Ekipman: Buna uygun F/P bir Android Box ve Harici Uydu Alıcısı (zamanlayici ozelligi olmali ki sinyalimizi kesebilsin yada dogrudan monitoru kapatabilsin ayni ozelligi android boxda da kullanabiliyorsam onda da isterim hdmi baglantisini kesmek olur android box in kendini kapatmasi olur ) önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,164,480
Üyeler
184,937
Son üye
Lenotti
Geri