Neler Yeni

Ücretsiz 3D Modelleri Ticari Amaç ile Kullanmak

Ücretsiz Telifli Piyasadaki Genel Geçer 3D Dosyalar Ticari Amaç İçin Kullanılır Mı ?

• Oy kullanan toplam üye
    12

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
Arkadaşlar bildiğiniz üzere pek çok sitede ücretsiz bir şekilde 3D model satılıyor. Ancak bunların telif hakkı varmı bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim ? Bu kullandığım modeller piyasadaki genel geçer modeller ben bir satıcı olsam bunu nasıl anlayabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Arkadaşlar bildiğiniz üzere pek çok sitede ücretsiz bir şekilde 3D model satılıyor. Ancak bunların telif hakkı varmı bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim ? Bu kullandığım modeller piyasadaki genel geçer modeller ben bir satıcı olsam bunu nasıl anlayabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim :)
Çoğunda yazar zaten "ticari amaçlar için kullanılamaz" diye. Iconfinder gibi siteler (icon sitesi ama benzer olay) izin veriyor mesela. Veya texture haven, hdri haven vs.

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çoğunda yazar zaten "ticari amaçlar için kullanılamaz" diye. Iconfinder gibi siteler (icon sitesi ama benzer olay) izin veriyor mesela. Veya texture haven, hdri haven vs.
Thingiverse den buluyorum ama pek anlayamadım Lisans ile ilgili hiç bir şey yazmıyor

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Thingiverse den buluyorum ama pek anlayamadım Lisans ile ilgili hiç bir şey yazmıyor
Yasal kısımdan çok anlamam ama sanırım kullanabileceğini söylüyor.
SmartSelect_20210228-132103_Chrome.jpg

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
tamamdır

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
Direkt sayfayı çevir bence kaçırdığım yer varsa diğerlerini de okumuş olursun.
Şirkete çoğaltma, dağıtma, kamuya açık bir şekilde sergileme ve icra etme için geri alınamaz, münhasır olmayan, telifsiz, alt lisanslanabilir, tamamen ödenmiş ve dünya çapında bir lisans verme hakkına sahip olduğunuzu beyan ve taahhüt edersiniz, Türev çalışmalarını hazırlamak, diğer çalışmalara dahil etmek ve Kullanıcı İçeriğinizi yalnızca Kullanıcı İçeriğinizi Sitelere ve Hizmetlere dahil etmek amacıyla kullanmak, Değişiklikler ve Baskı Profilleri söz konusu olduğunda, yukarıdaki lisansı amaç için vermeniz dışında, Şirketin takdirine bağlı olarak Şirket tarafından herhangi bir kullanım. Ek olarak, Değişiklikleriniz veya Baskı Profillerinizle ilgili her türlü manevi hak iddiası ve iddiasından geri alınamaz bir şekilde feragat etmeyi (ve feragat edilmesine neden olmayı) kabul edersiniz. böyle diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yasal kısımdan çok anlamam dediğim gibi. Destek hatları varsa e-posta çekebilirsin.
Yaşım küçük olduğu için bende çok anlamıyorum ama bu tasarımlar 3D yazıcıdan basarak satmak istiyorum normalde dosyaları alacaktım ama malum doları biliyorsunuz.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Şirkete çoğaltma, dağıtma, kamuya açık bir şekilde sergileme ve icra etme için geri alınamaz, münhasır olmayan, telifsiz, alt lisanslanabilir, tamamen ödenmiş ve dünya çapında bir lisans verme hakkına sahip olduğunuzu beyan ve taahhüt edersiniz, Türev çalışmalarını hazırlamak, diğer çalışmalara dahil etmek ve Kullanıcı İçeriğinizi yalnızca Kullanıcı İçeriğinizi Sitelere ve Hizmetlere dahil etmek amacıyla kullanmak, Değişiklikler ve Baskı Profilleri söz konusu olduğunda, yukarıdaki lisansı amaç için vermeniz dışında, Şirketin takdirine bağlı olarak Şirket tarafından herhangi bir kullanım. Ek olarak, Değişiklikleriniz veya Baskı Profillerinizle ilgili her türlü manevi hak iddiası ve iddiasından geri alınamaz bir şekilde feragat etmeyi (ve feragat edilmesine neden olmayı) kabul edersiniz. böyle diyor
Türkçesi daha az anlaşılabilir desem :D. Buna ayrı konu açmalısın ben yardımcı olamam.

Yaşım küçük olduğu için bende çok anlamıyorum ama bu tasarımlar 3D yazıcıdan basarak satmak istiyorum normalde dosyaları alacaktım ama malum doları biliyorsunuz.
İyi de başkasının yaptığı çok para etmez zaten kendin öğrenip modellesen mükemmel olur.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Kimse satın almaz.

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
Türkçesi daha az anlaşılabilir desem :D. Buna ayrı konu açmalısın ben yardımcı olamam.

İyi de başkasının yaptığı çok para etmez zaten kendin öğrenip modellesen mükemmel olur.
O tarz küçük şeyler de yapıyorum zaten kendimi geliştireceğim.

Kimse satın almaz.
Sizin fikriniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,339
Üyeler
165,669
Son üye
quuumac