Hocam anlaşmalı kargo mevcut. Ortalama desi fiyatları 1 - 3 desi arası 31 TL 3-5 desi arası 35 TL 5- 7 desi arası da 40 TL oluyor. Bu dediklerim MNG kargonun fiyatlandırması kargo firmaları arasında da değişiklikler olabilir. Gönderici firma ile aynı olması zorunluysa iade eden kargo firmasının alıcının artık alırken kargo firmalarına da dikkat etmesi gerekir.
Kargo parasına ya da biraz fazlasına aldığımız ürünü iade etmenin mantığı kalmıyor o zaman. Kusurlu ürünleri güzelce tespit edebilirlerse bu mantıklı uygulamada nasıl olacak göreceğiz.
Getirsinler bir o eksikti şuan bu düzenlemeyi savunuyorsunuz ama o 1 ocak geçince TV mi aldın ölü piksel çıktı veya panel de görüntü git gel yapıyor ürünü iade etmek isteyeceksin kargo boyutu ağırlığına göre fiyat çıkarıyorlar nasıl verelim zaten ülke de 100₺ yi arıyoruz zar zor aldığımız ürünü bir de fabrika düzgün test etmeyip bizler sorun yaşayınca yine biz mağdur kalıyoruz nasıl bir saçmalık bu?
Kargo parasına ya da biraz fazlasına aldığımız ürünü iade etmenin mantığı kalmıyor o zaman. Kusurlu ürünleri güzelce tespit edebilirlerse bu mantıklı uygulamada nasıl olacak göreceğiz.
Bak amazon.com.tr den acer xv272u vbmiiprzx almıştım ürüne dair ne doğru düzgün bir bilgi var ne bir şey 1.07m renk mi destekliyor dp 1.4 var mı hiç bir şey yok amazon soruyorum onlarda bilmiyoruz eğer beklediğiniz gibi çıkmaz ise geri gönderirsiniz diyordu.
Ürünü display spec den baktım panelbook dan baktım hiç bir detay bulamadım.
Zaten ürün geldi ürün 16m renk + dp1.2 olduğunu gördüm hadi uygun aldım zaten panelin renkleri de süper eğer ölü piksel çıkmaz ise şans veririm dedim sonra ölü piksel testi yaptım panelin tam ortasında kırmızı piksel de siyah piksel görünce hadi sende iade dedim yani şimdi ben bu düzenleme ile ne kadar cebimden para çıkacak extra ve firma beni ne kadar uğraştıracak?
Bak bunu demeye çalışıyorum işte herkes ayrı bir tel den çalıyor hepimizin zararına bu yeni düzenleme gelmişiniz savunuyorsunuz ustam yapmayın firmalar sizin zar zor o kusurlu aldığınız ürün den ne zararı yapacak büyük firmalar bunun giderini de düşünerek satış yapıyor.
Hocam aktif olarak tüm e ticaret sitelerinde satış yapıyorum. Amazon MNG ile anlaşmalı , Trendyolun tüm kargo firmalarıyla ver neredeyse en uygunu MNG , Hepsiburadanın en uygun hepsijet 2 3 TL daha uygun MNG'den. N11'de de neredeyse tüm kargo firmaları var orada da MNG kullanıyorum. Desi bazlı fiyatlandırmaya en son 1 - 1.5 ay önce zam geldi. Bunda da fiyatlarda 3 TL'lik bir artış oldu.
Hocam aktif olarak tüm e ticaret sitelerinde satış yapıyorum. Amazon MNG ile anlaşmalı , Trendyolun tüm kargo firmalarıyla ver neredeyse en uygunu MNG , Hepsiburadanın en uygun hepsijet 2 3 TL daha uygun MNG'den. N11'de de neredeyse tüm kargo firmaları var orada da MNG kullanıyorum. Desi bazlı fiyatlandırmaya en son 1 - 1.5 ay önce zam geldi. Bunda da fiyatlarda 3 TL'lik bir artış oldu.
Hem iyi hem kötü. Ürünü begenmiyon mesela iade edecen artık bı kargo ücreti 70-80tl tutuyor. Ama satıcılar da çok şikayetçi siparişte bişey yok adam iade ediyor diye tonla para ödüyorlar.
Dostum onlar kargo şirketleri ile anlaşmalı olduğu için çok ucuza geliyor ayrıca kazandıkları parayı bilsen dudağın uçuklar bizim iade etmemiz onlara koymaz. Şimdi bi elbise alsan beden tablosuna göre olmazsa ne yapacaksın? Ben geçen beden tablosuna ve yorumlara göre aldım olmadı iade etmek zorunda kaldım niye bide bunun için kargo parası vereyim!
Hem iyi hem kötü. Ürünü begenmiyon mesela iade edecen artık bı kargo ücreti 70-80tl tutuyor. Ama satıcılar da çok şikayetçi siparişte bişey yok adam iade ediyor diye tonla para ödüyorlar.
Hayır hocam barkod numarasını vs. E ticaret firmaları otomatik veriyor. Yani indirimli fiyatlandırma ile iade edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü normalde iade geldiğinde (bana gelmedi de arkadaşıma geldi ordan biliyorum) indirimli fiyat üzerinden kargo iadesinin ücreti alınıyordu.
Yazıcı ve yazıcı sarf malzemeleri satıyorum. Toner cart curt.