Neler Yeni

Ucuz ve pahalı anakart farkı nedir

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Dostlar başlıktaki gibi giriş seviyesi b550 gigabyte anakart almak ile asus tuf civarı 3-4 bin tllik bir anakart almanın arasındaki farklar nedir
Hangi koşullarda anakartı yükseltmemiz gerekir

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ahmet
Oyunlarda FPS olarak hiç bir etkisi yok youtube da tonla video var asddasasdsad ama ssd ses kartı cart curt şeylerine takılırsan bilmem

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunlarda FPS olarak hiç bir etkisi yok youtube da tonla video var asddasasdsad ama ssd ses kartı cart curt şeylerine takılırsan bilmem
pc konusunda sadece da yı takip ediyorum onun da bildiğim kadarıyla böyle bir videosu yok o yüzden burada sordum

milenix

80+ Gold

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
VRM kalitesi, VRM soğutucusu, pcie slot sayısı, sata slot sayısı, rgb bağlantısı, ses kartı, tasarımı...
3-4kya tuf alacağına bunu al.
Tuf u örnek olarak verdim hocam 3070+r5 5600 bir sistem toplamayı planlıyorum bu yaz ancak anakarta karar veremedim henüz en fp olanı 2k ya gigabyte b550m almak gibi gözüküyor ama yükseltmek gerekli mi ne gibi artıları var onu öğrenmek istiyorum, vrm kalitesi ve soğutucusu vs ne gibi şeylere yarıyor biraz detaylı anlatabilir misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide anakartta b550 ve b550m arasında ne fark oluyor onu da anlatabilir misin boyut dışında bir farkı var mı

HasicTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre U.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Telefon, Konsol, Araba, Motorsiklet
Dostlar başlıktaki gibi giriş seviyesi b550 gigabyte anakart almak ile asus tuf civarı 3-4 bin tllik bir anakart almanın arasındaki farklar nedir
Hangi koşullarda anakartı yükseltmemiz gerekir
Şöyle düşün Possat alıyorsun ama bi haylaaan almak var full paket bide konfortlayn almak var boş 😂

milenix

80+ Gold
Tuf u örnek olarak verdim hocam 3070+r5 5600 bir sistem toplamayı planlıyorum bu yaz ancak anakarta karar veremedim henüz en fp olanı 2k ya gigabyte b550m almak gibi gözüküyor ama yükseltmek gerekli mi ne gibi artıları var onu öğrenmek istiyorum, vrm kalitesi ve soğutucusu vs ne gibi şeylere yarıyor biraz detaylı anlatabilir misin
Hocam o ayrıntılara çok takılmayın. R5 ile Gigabyte DS3H b550 idealdir. Çıkarsanız 2500'e Gigabyte Gaming X alabilirsiniz. Üstü o işlemci için bi tık abartı olur. Mesela 5800x3d ile Gigabyte DS3H b550 kullanmak saçma olur. Yine çalışır ama tofaşa ferrari motoru takmaya benzer.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
işine yaramayan bir şeyi satın almak her zaman için israftır

pahalı bir anakartın ucuz bir anakarta göre pek çok sunduğu şey var. Bunları tek tek saymak epey vakit alır, çünkü çok farkları var

eğer anakarttan beklentin işlemciyi taktığında çalıştırmasından ibaret ise işlemcine göre güç beslemesine sahip bir anakart alıp yoluna bakabilirsin. ama diyorsan ki ben 3-4 tane m.2 slotu olan, ses yongası kaliteli olan, tasarımı şık olan, overclockun dibini görsün, 5-6 fan portu olsun, 2-3 argb portu olsun diyorsan o zaman kesenin ağzını açacaksın tabii

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Şöyle düşün Possat alıyorsun ama bi haylaaan almak var full paket bide konfortlayn almak var boş 😂
İşte ikisinde neler fark ediyo biliyoruz anakarttakini öğrenmeye çalışıyorum :D

işine yaramayan bir şeyi satın almak her zaman için israftır

pahalı bir anakartın ucuz bir anakarta göre pek çok sunduğu şey var. Bunları tek tek saymak epey vakit alır, çünkü çok farkları var

eğer anakarttan beklentin işlemciyi taktığında çalıştırmasından ibaret ise işlemcine göre güç beslemesine sahip bir anakart alıp yoluna bakabilirsin. ama diyorsan ki ben 3-4 tane m.2 slotu olan, ses yongası kaliteli olan, tasarımı şık olan, overclockun dibini görsün, 5-6 fan portu olsun, 2-3 argb portu olsun diyorsan o zaman kesenin ağzını açacaksın tabii
Anladım açıkcası kasa fanlarını bağlayacağım argb portu olsun 4 ram slotu olsun bana yeter gibi hissettiriyor şu an oc zaten yapmam 5600 yeterli bir işlemci benim için m2 de 1 tane takarım 1 tb geçerim muhtemelen

Son düzenleme:

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam aşiret poket olmazsa olmaz ağam. possat higlayn siyah com tovan

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
PSU kötü anakart kötü ram kötü ssd kötü :D

High power performance GD 800W +80 Gold 2200 TL

Gigabyte B550 Aorus Elite V2 3200 TL (2600 TL'ye gaming x v2 de olabilir ama aorus daha iyi)

Goodram 8x4 32 GB 3600 Mhz CL18 DDR4 Ram RGB 2100 TL (RGBsiz hali Nays ile 1400 nays olmadan 1600 TL)

SSD Kingston KC3000 1 TB Dramli 1800 TL

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,054
Üyeler
167,417
Son üye
Feridun16
Top Bottom