Neler Yeni

Ukrayna Savaşı İle RUS Ekonomisinin Çökmeye Başlaması

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,252
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,336
İsim
Kadir
Türkiye de sıfır atmadı sanki :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye zaten sıfır attı.
Evet attık atmanın iki yararı var para basımını azaltmak ve hesaplamayı kolaylaştırmak
Ekonomik değer açısından hiçbir faydası yok Venezuela yıllardır 0 atıyor

şahin doğan

80+ Platinum

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Alıntıyı görüntüle

Bunun da açıklaması şöyle bazı Rus askerleri Ukrayna ile savaşmak istemiyorlar o yüzden böyle saçma sapan bahaneler bulup gidip teslim oluyorlar. Geçen de bir bölgede 5.000 Rus askeri savaşmak istemedikleri için geri çekilmişlerdi.
ahahahah bu ekran görüntüsünden sonra seninle tartışmayı kendime yakistirmam hayatında başarılar :kekw:

Saian SS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Mehmet
Soruyorum sana Dünyanın 2. güçlü ülkesini? Cevabını çok merakla bekliyorum.
genel konudan alakasız sadece bu soruna ben ingiltere demek istiyorum hatta 1-İngiltere 2-ABD 3-Rusya veya çin

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
Mehmet Yılmaz
Ekonomiden bihabersiniz Venezuella dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ama ekonomisi dünyanın en kötü ekonomisi
Noktayı koymuşsun kardeşim aklı başında bir liderin olmaz ise ahval böyle oluyor işte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi ve zamlar yüzünden kızıyorum hatta hiçbir partiye oy vermeme düşüncesindeydim ama ortalık karıştı bu ülkede Erdoğan'dan başka adam gibi siyasetçide yok diğerleri anında ülkeyi satar yada bu kendini bile yönetemeyen vasıfsızlar yüzünden Türkiye kendini bir anda savaşın içinde bulur

şahin doğan

80+ Platinum
Noktayı koymuşsun kardeşim aklı başında bir liderin olmaz ise ahval böyle oluyor işte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi ve zamlar yüzünden kızıyorum hatta hiçbir partiye oy vermeme düşüncesindeydim ama ortalık karıştı bu ülkede Erdoğan'dan başka adam gibi siyasetçide yok diğerleri anında ülkeyi satar yada bu kendini bile yönetemeyen vasıfsızlar yüzünden Türkiye kendini bir anda savaşın içinde bulur
kısaca akp ye oy verin mi diyorsun ? :d

wittroc

80+
İstenilen Rusya'yı maliyetli bir savaşa sürüklemekti. İstenilen oldu. Yıllar sürecek bir ekonomik buhranın içerisine girdiler ve bunun acısını işgali desteklemeyen Rus halkı çekecek.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
Soruyorum sana Dünyanın 2. güçlü ülkesini? Cevabını çok merakla bekliyorum.

Nerede çöktü arkadaş hani? Ekonomiyi kast ediyorsan adamlar bunu göze alarak girdi zaten bir akıllı siz değilsiniz. Adamlar bunu düşünemeyecek kadar da akılsız değil. Abdullah diyor ya Rusya'yı 1 haftada alır Türkiye diye ee hani tüm Dünya kınıyor Rusya'yı sadece, niye bir şey yapamıyorlar anca oradan kınama buradan yaptırım başka bir icraat yok çünkü korkuyorlar. Bu kadar basit arkasında Çin, Kuzey Kore güçlü gibi ülkelerde var.
hangi yönden en güçlü 2.ülke, ekonomi diyorsan rusya 11'de, bu savaş ve yaptırımlarla birlikte dahada gerilerler.
1646052767352.png

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri gücünü yerleştirmeden zaten planlı, programlı en ince ayrıntısına kadar hesap, kitap yapılmıştır. Bu önlemlerden biri dediğiniz gibi gelişen yaptırımlar sonucu Rus rublesi'nin değeri düştüğü için Rusya Merkez Bankası faiz %9.5 seviyesinde olan faiz oranını, %10.5 artış ile %20 seviyesine yükseltti. Mantıklı bir hamle ile kriz yönetimini sağlamayı şuanlık başardı.

Rusya ve Ukrayna heyetinin Belarus'ta ateşkes görüşmeleri başladı. Bu görüşmelerden olumlu sonuç çıkabilmesi için Ukrayna heyetinin taviz vermesi ve bir çok kısıtlamayı kabul etmesi gerekiyor. Rusya heyeti tarafında ise bana göre yapılan görüşmeler Büyük Rus askeri konvoyu' nün Kiev yakınlarına gelebilmesi için zaman kazanmaya çalışmalarından ibaret olduğunu düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak ?

Avrupa'nın gaz ihtlatının %40'ı Rusya'dan tedarik ediliyor. Bazı ülkeler daha çok bağımlı halde mesela, Finlandiya, Almanya, Polanya, Slovakya, Bulgaristan gibi ülkeler %60 oranında Rusya'dan gaz ithal etmek zorunda kalıyorlar. Yani bakalım yaptırımlar ne kadar sürecek ? Rusya'nın karşı hamleleri ne olacak ? Açıklanana göre 600 milyar $ rezervleri bulunuyor. Tahmini olarak en az 5 yıl sorun yaşamayacaklarını söylediler. Ortalık karışıyor bakalım neler olacak ?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Evet arkadaşlar o yere göğe sığdırılamayan Rusya'nın iki günde geldiği haldir. Rus Rublesi bir günde %28 değer kaybederek 1$ = 104 Ruble oldu. Peki Rus hükümeti, bizi kimse yıldıramaz bu balon bir değer kaybı biz süper gücüz mü dedi? hayır Faizi %9.5'den %20'ye çıkardı. Daha devamı da gelebilir bu savaş Rusya'ya ağır bedeller ödetecek gibi.

Dediğim gibi savaş akıl oyunudur aklı olan kazanır.
Rusya ve Amerika bu iki ülke kadar karaktersiz alçak ülke yoktur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,497
Üyeler
164,685
Son üye
Saruhan37
Top Bottom