Neler Yeni

Ukrayna Savaşı İle RUS Ekonomisinin Çökmeye Başlaması

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Evet arkadaşlar o yere göğe sığdırılamayan Rusya'nın iki günde geldiği haldir. Rus Rublesi bir günde %28 değer kaybederek 1$ = 104 Ruble oldu. Peki Rus hükümeti, bizi kimse yıldıramaz bu balon bir değer kaybı biz süper gücüz mü dedi? hayır Faizi %9.5'den %20'ye çıkardı. Daha devamı da gelebilir bu savaş Rusya'ya ağır bedeller ödetecek gibi.

Dediğim gibi savaş akıl oyunudur aklı olan kazanır.
Detaylarda çok şey oluyor. Mesela rus gazına bağımlı olan ülkeler rusya durmalı dese bile göstermelik oluyor. Çoğu yaptırım da göstermelik. Anlık ve kısa süreli değer kayıpları rusya’yı caydıracak şeyler değil bence. Bu yaptırımların 5 katı bile olsa rusya istediğini almadan geri çekilmez çekilirse istediğini almıştır. Dışarı çok fazla ihracat yapan bir ülke. Kesinlikle ufak tefek şeyler dışında dışarıya bağımlılıkları yok. Kaldı ki ekonomi yönetimini çok iyi yaptıkları geçmiş örnekler var. Son 2 küresel kriz döneminde kriz anında en çok etkilenen ülkeler içinde görünüyorlar lakin kriz sonrası en çok ekonomik ilerlemeyi de onlar gösteriyor kynk: BBC , New times. Çin hindistan gibi ülkeler ile çok fazla ekonomik ilişki içerisindeler. Sanırım yüzlerce yıl süren isteklerini sonunda gerçekleştirecekler. Savaşa ne kadar karşı olsam da rusyanın güçlenmesi denge açısından problem çıkarmaz. Ukrayna ruslar için basit bir toprak değil. Varsın kan dökülmeden alsınlar alacaklarını. Gerisine kafamız çok basmıyor bizim

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

şahin doğan

80+ Platinum
nato, rusyanın yıllar boyu bedel ödeyecek demeside zaten tamamen ekonomi ile alakalıydı.

Bura.K

80+ Silver
Rusya'nın ekonomisi bizden de kötü bu yaptırımlar ile daha da kötü olucak.
Abartmayın isterseniz? Sadece rezervleri Türkiye ekonomisinin %85 civarına eşit. 800 Milyar Dolar ekonominin karşısında 1 Trilyon dolardan fazla ekonomi var. Ha, toprakları fazla olduğu için Paranın bölünmesi falan gerek ama mesajınızda direkt ekonomik olarak bahsetmişsiniz. Yanlış bakış açısı.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Abartmayın isterseniz? Sadece rezervleri Türkiye ekonomisinin %85 civarına eşit. 800 Milyar Dolar ekonominin karşısında 1 Trilyon dolardan fazla ekonomi var. Ha, toprakları fazla olduğu için Paranın bölünmesi falan gerek ama mesajınızda direkt ekonomik olarak bahsetmişsiniz. Yanlış bakış açısı.
Ekonomiden bihabersiniz Venezuella dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ama ekonomisi dünyanın en kötü ekonomisi

OnurCiftci26

80+ Bronze
Rusya Dünya'nın en güçlü 2. ülkesi mi sjdhgajkdhajsdhalakdjşasdjsaşkdjaş
Soruyorum sana Dünyanın 2. güçlü ülkesini? Cevabını çok merakla bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kocaman Rusya dedik iki günde ülke çöktü la :D
Valla abi hakkını helal et haklısın sanırım.
ya da Ukrayna küçük ülke diye alttan alıp hata yaptıklarını fark etmiş olabilirler mi? 😛
Nerede çöktü arkadaş hani? Ekonomiyi kast ediyorsan adamlar bunu göze alarak girdi zaten bir akıllı siz değilsiniz. Adamlar bunu düşünemeyecek kadar da akılsız değil. Abdullah diyor ya Rusya'yı 1 haftada alır Türkiye diye ee hani tüm Dünya kınıyor Rusya'yı sadece, niye bir şey yapamıyorlar anca oradan kınama buradan yaptırım başka bir icraat yok çünkü korkuyorlar. Bu kadar basit arkasında Çin, Kuzey Kore güçlü gibi ülkelerde var.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Soruyorum sana Dünyanın 2. güçlü ülkesini? Cevabını çok merakla bekliyorum.

Nerede çöktü arkadaş hani? Ekonomiyi kast ediyorsan adamlar bunu göze alarak girdi zaten bir akıllı siz değilsiniz. Adamlar bunu düşünemeyecek kadar da akılsız değil. Abdullah diyor ya Rusya'yı 1 haftada alır Türkiye diye ee hani tüm Dünya kınıyor Rusya'yı sadece, niye bir şey yapamıyorlar anca oradan kınama buradan yaptırım başka bir icraat yok çünkü korkuyorlar. Bu kadar basit arkasında Çin, Kuzey Kore güçlü gibi ülkelerde var.
Ben onu ironi olarak söyledim. yani tabii ki çökmedi ama güzel direndiler Ukrayna falan.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Ekonomiden bihabersiniz Venezuella dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ama ekonomisi dünyanın en kötü ekonomisi
1646048904037.png

Ciddi ciddi Ukrayna güçlerinden benzin isteyip yakalanan Rus askerleri var ben bunu ilk önce şaka zannettim gerçekmiş yani bu kafada 10.000 askerin mi olsun istersin yoksa aklı selim 1000 askerin mi olsun? cevap belli
Bunun da açıklaması şöyle bazı Rus askerleri Ukrayna ile savaşmak istemiyorlar o yüzden böyle saçma sapan bahaneler bulup gidip teslim oluyorlar. Geçen de bir bölgede 5.000 Rus askeri savaşmak istemedikleri için geri çekilmişlerdi.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,336
İsim
Kadir
Ee attıysa attı şu an paraları bizim paramızdan değerli?
Değil paradan sıfır atınca para birimin değerlenmiyor örnek Dolar TL
Hesaplanması kolay olması ve fazla para basımının önüne geçilmesi için bu yöntem yapılıyor
Örneğin yarın bir 0 attık diyelim
1 dolar 1.39 olur ama senin araban 500.000 lira ediyorsa 50.000 liraya düşer

şahin doğan

80+ Platinum
Abartan yok iyice araştırmadan yazıyorsunuz herkes uzman olmuş burada 800 milyar dolar rezervide yok Rusya'nın şu an toplam dolar ile altın rezervi 630 milyar dolar veya da hadi 800 milyar dolar olsun ne fark eder Amerika ve tüm Avrupa Birliği yaptırım uyguladı kaç milyar dolar zarar etti Rus ekonomisi şu an halk a olan oluyor zaten ve o rezervler ne kadar dayanıcak zannediyorsun ve Swift sisteminden de çıkarılıyor.

Top Bottom