Neler Yeni

Ülkemizde PC toplarken neden hep aynı parçalar öneriliyor?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Onlardan bahsetmiyorum, tek AMD işlemci üreten AMD ama tek monitör üreten Gamepower değil.
O zaman direkt monitörler üzerinden konu açman lazım. Böyle bir konuda direkt genel olarak tüm bileşenler hakkında yorum yapmışsın. Tüm sistemler birbirine benziyor demişsin, bende bunun sebebini açıkladım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
O zaman direkt monitörler üzerinden konu açman lazım. Böyle bir konuda direkt genel olarak tüm bileşenler hakkında yorum yapmışsın. Tüm sistemler birbirine benziyor demişsin, bende bunun sebebini açıkladım.
Sadece monitörler değil, tek firmanın ürettiği bileşenler dışındakiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fark ettiysen işlemci lafı geçmedi.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim

Fark ettiysen işlemci lafı geçmedi.

Dostum;
Birisi tavsiye isterken hep aynı cevaplar geliyor, bunun sonucunda da Türkiye'de çoğu sistem resmen birbirinin aynısı.
aynı parçalar öneriliyorsa yeniliğe açık değiliz demektir
Parçalardan kastığın tüm bileşenler. Sen, anladığım kadarıyla "marka"lardan bahsediyorsun. Konu içeriğinde bileşenlerden bahsediyorsun ama yorumunda markadan bahsediyorsun. Senin demek istediğim anladığım kadarıyla sürekli aynı markaların önerilmesi. Bunun da sebebi benim bahsettiğimle aynı. A markası X fiyatta en iyi ürünü yapıyorsa, o önerilir. B markası X fiyatta en iyisini yapıyorsa, o önerilir. Bu kadar basit aslında. Mesela son zamanlarda AMD F/P açısından en iyi işlemcileri çıkarıyor. O yüzden sürekli sistemlerde AMD görmen çok normal. Genel olarak bütçelerde birbirine yakın oluyor. Adam gidip 4K bütçede 1650 Süper önermesin de ne önersin?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Dostum;

Parçalardan kastığın tüm bileşenler. Sen anladığım kadarıyla "marka"lardan bahsediyorsun. Konu içeriğinde bileşenlerden bahsediyorsun ama yorumunda markadan bahsediyorsun. Senin demek istediğim anladığım kadarıyla sürekli aynı markaların önerilmesi. Bunun da sebebi benim bahsettiğimle aynı. A markası X fiyatta en iyi ürünü yapıyorsa, o önerilir. B markası X fiyatta en iyisini yapıyorsa, o önerilir. Bu kadar basit aslında. Mesela son zamanlarda AMD F/P açısından en iyi işlemcileri çıkarıyor. O yüzden sürekli sistemlerde AMD görmen çok normal. Genel olarak bütçelerde birbirine yakın oluyor. Adam gidip 4K bütçede 1650 Süper önermesin de ne önersin?
Yine dediklerimi yanlış yöne çektin. Burada ekran kartı serisinden bahsetmiyorum, modellerden bahsediyorum. Dediğimde bu anlaşılsa da kastettiğim bu değil.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Yine dediklerimi yanlış yöne çektin. Burada ekran kartı serisinden bahsetmiyorum, modellerden bahsediyorum. Dediğimde bu anlaşılsa da kastettiğim bu değil.
Mesela knk? Tam bir örnek verirsen daha iyi anlarım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Kardeşim intel tercih edilmemesinin bir sebebi de ram frekans sınırı.Bir kişi aradaki farkı ram frekansı ile kapatabiliyor.
+1 sebep de her yıl soket değişmesi yeni işlemciye geçerken anakart masrafı intel de

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Kardeşim intel tercih edilmemesinin bir sebebi de ram frekans sınırı.Bir kişi aradaki farkı ram frekansı ile kapatabiliyor.
Evet orası doğru ama sadece daha fazla ram frekansı destekliyor diye rakibi 1400 lirayken amd olana 500 lira fazla vermek saçma. (R5 3600 için konuşuyorum)

+1 sebep de her yıl soket değişmesi yeni işlemciye geçerken anakart masrafı intel de
Bu da bir eksi ama herkes aldığı sistemi yükseltme ihtiyacı duymuyor

Pratzkaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Halil İbrahim Ünal
Game Garajda 1700 TL ye alınabiliyordu hafta sonu 1650S.
O fiyat bandında diyorum alınabilecek daha mantıklı bir kart var mı?
2000TL denmiş, onun için RX 5500 XT'yi yapıştırdım. 2000TL'ye 1650S yerine RX 5500 XT daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,589
Üyeler
166,238
Son üye
mgkhn
Top Bottom