Neler Yeni

Ülkemizdeki dil eğitimi ile ilgili

Dejour

80+ Bronze
Arapça öğretilmesi bence yanlış. Öğrenmek isteyen imamhatiplerde öğrenebilir. Araplarla yakın ilişkide olmamızın tek sebebi islamın kullanılması. Ve arapça kolay bir değil çok zor bir dil ve öğretilmesi tamamen gereksiz bence. Kısaca hayır arapça öğretilmemeli onun yerine İngilizce'nin daha çok öğretilmesi lazım arapça hiçbir işe yaramaz bundan 10-15 yıl sonra.
ona kaldıysa lisede almanca öğretmeleri yanlış (ben öğrenmek istemedim)
ingilizce hadi neysede almanca saçma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yani Arapça öğrenip ülkeyi daha mı iyi satalım? Garipsiniz cidden.
sözde 'batı' çok iyi sanki

KAANT10X

80+ Bronze
bazı yorumlar siyasi takıntı olmuş gibi hepimizin düşünceleri farklı olabilir ama sırf islam ve suriyelilerle konuşmak için neden öğreneyim diyen olmuş tabi bu sizin görüşünüz gerçekten ilginç yorumlar var ama şunu belirteyim mevcut duruma baktığımızda mezun olan insanlar direkt olarak arap coğrafyalarından iş teklifi alabiliyor lübnana arabistana iş yapmak için giden binlerce yeni mühendis teknisyen kişi var ayrıca askeri personel ve siyasetçiler ve diğer memurlar için çok ciddi bir ekonomik kazanç sahası bir coğrafya suriyelilere gelince iş işten geçti artık iyice yerleştiler ve gideceklerini sanmıyorum ama bir arkadaşın dediği gibi mesela turkcellde ya da başka bir şirkette çalışma olanağı oluştu tabi zorunlu olması konusunda bende sizlere hak veriyorum ama isteyen öğrensin ama şu kesinki arapça artık içimize yerleşiyor gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama

Evet almanca zor bir dil bende öğreniyorum ilk sınavdan 30 aldım sınıf ort. 50. Ama ingilizceyi iyi öğrenirsen Almanca'yı da öğrenirsin çünkü iki dilin de kaynaığı aynı ve çok benzer diller gerek cümle yapısı gerek kelimeler olarak. Ama telaffuzu Arapça'ya çok benziyor.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Neden Abdülhamit'in döneminde bu kadar yetenekli paşalar çıktı?
Eğitim kurumları kaliteliydi çünkü. Atatürk gibi paşaların gittikleri okullar alelade kurumlar değildi. Akaid-i İslam'dan, dini bilgilere, topoğrafyaya, coğrafyaya, geometriye, fiziğe, kimyaya, güzel yazı yazmaya, eğitime, münazaraya, terbiye-i askeriyeye, silah bilgisine, askeri keşiflere, taktiklere, Fransızcaya, Rusçaya, Almancaya kadar pek çok alanda dersler işlenirdi. Liyakat esastı. Atatürk'ün de dahil olduğu "yetenekli paşalar" bizzat Sultan Vahdeddin'i temsilen en üst rütbeyle Almanya'ya, Fransa'ya giden diplomatik heyeti oluşturanlardan birkaçı. Bu kişilerin böyle olması halkın da böyle olduğunu, yönetenin de on numara olduğu anlamına gelmez ki. Şimdi ben sana gelip Medipol'den, Çapa'dan, Hacettepe'den ODTÜ'den, Boğaziçi'nden çıkan kalifiye elemanları gösterip "Tayyip döneminde nasıl bu kadar kaliteli elemanlar çıktı?" da diyebilirim. Bu Tayyip Erdoğan'ın maharetini mi gösterir? Yahut tüm Türkiye halkı bu seviyede midir? Hayır, öyle düşün. Her dönemin illaki parlayan, akıllı, nitelikli gençleri olacaktır.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik

Senin 'batı' dediğin kesim şu an kullandığın neredeyse bütün teknolojilerin sahibi. Arapça öğrenip Araplarla ticaret yerine İngilizce öğrenip dünya ile ticaret yaparım daha iyi. Ayrıca evet 'batı' daha iyi.

yazık ne gerek var bu kadar siyaset yapmaya gerçekten saçma
Siyaset? Doğruyu söylemek siyasetse evet saçma.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
4 yıl arapça eğitimi gördüm en saçma ve öğrenilmesi zor dillerden biri. Türkçede arapça kelime var ama alfabe farklılığı, ve arapçanın telaffuzunun gırtlaktan olması zor kılıyor. Her dilde her dilden kelime var neredeyse ama öğernilmesi kolay mı? Hayır. Kelime olması kolay kılmıyor.
Sadece kelimelerden dolayı kolay demedimki ayrıca 8 yıl ingilizce görüp ingilizce hakkında hiçbir şey bilmeyen var, tamamen ilgi ve zeka ile alakalı. Arapçada telaffuz neredeyse yoktur düz yazıldığı gibi okunur, gırtlaktan okumakta zor falan değildir, hatta arapçaya en kolay dil diyorlar. Senin öğrenememen zor olduğu anlamına gelmiyor.

KAANT10X

80+ Bronze
Senin 'batı' dediğin kesim şu an kullandığın neredeyse bütün teknolojilerin sahibi. Arapça öğrenip Araplarla ticaret yerine İngilizce öğrenip dünya ile ticaret yaparım daha iyi. Ayrıca evet 'batı' daha iyi.

Siyaset? Doğruyu söylemek siyasetse evet saçma.
tabii ki istediğinizi yapın almanlar fransizlar ingilizler amerikanlar dünyanın çoğu alanda en iyisi ve bilimde de en öndeler ama mevcut olarak araplarla yoğun ticari ilişkiler içerisinde olduğumuz bir gerçek ve isteyen öğrensin belki bir iş olanağı denkgelir ve para kazanır

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
suriyelilere gelince iş işten geçti artık iyice yerleştiler ve gideceklerini sanmıyorum
Eğer böyle bir tutum izlersek anca hayal kurarız. Paşa paşa gidecekler. Gelenleri birçoğu mülteci ve onları belli bir süre sonra geri gönderme hakkımız var. Ancak ne hikmetse bu hak kullanılmıyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hayır, neden olsun? Zorunlu olarak bu dersi vermeleri tam bir hata olur.
Bunun için liseler var zaten. Ülkedeki herkes Müslüman değil sonuçta. Şimdi diyeceksin Arapça sadece İslamiyet için mi var? Cevap Evet başka ne için olabilir? :D

Güya İslamiyeti kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yapılan ithallerin çoğu Araplarla değil Rusya, Amerika ve Avrupa ülkelerinden oluyor. Alınan petrollerin çoğu Arap ülkelerinden geliyor.

Kaç yıldır kendi dilini adam gibi öğretemeyen bir devlet Arapçayı mı öğretecek? :D Komiksiniz cidden.
Hadi Türkçeyi geçtim adam gibi İngilizce öğretemeyen bir devlet neden Arapça öğretsin ki? Yapılan antlaşmalar, ticaretler bunların hepsi İngilizce dil ile yapılıyor.

Cevabım HAYIR ben gereksiz buluyorum.
Arapça islamdan ziyade revaçta olan bir dil kısacana şuan önemli bir dil para araplarda dönüyor sonuçta aslında arapça demek yerine ortadoğğu dilleri diyelim.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Arapça islamdan ziyade revaçta olan bir dil kısacana şuan önemli bir dil para araplarda dönüyor sonuçta aslında arapça demek yerine ortadoğğu dilleri diyelim.
Hocam ortadoğuda 3 dil var zaten 1. ibranice boş dil 2. farsça olabilir 3. arapça ki 250 300 milyondan fazla kişi konuşuyor.

KAANT10X

80+ Bronze
arapça öğrenmek isteyenler için yeni iş imkanları ve ekonomik kazanç oluşturabiliyor tabii bu kaç sene sürer belli olmaz ben sadece bu açıdan değerlendirdim ayrıca dini siyasi bir tutum izleyip yorum yapan üyeler biraz konuyu yanlış anladılar sonuç olarak isteyen öğrensin belki ekmeğini oradan kazanır belli olmaz iş alanı genişledi gerçekten
tüm yorumlar için teşekkürler
abdülhamit ile ilgili gelen 2-3 yorum var ve haklılar gerçekten

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Arapça hiçbir işe yaramaz bundan 10-15 yıl sonra.
Araplar daha en az 200-250 sene dünya ticaretinde önemli bir pay sahibi olacaklar. Sahip oldukları enerji kaynakları olağanüstü. Her daim işe yarayacaktır Arapça. Her ülke Araplarla iş birliği içerisinde zaten. Aklı olan Arapları kullanır, bu sebepten zenginler. Birkaç asır sonra kaynakları bitince ortada kalacaklar.

Ama şu kesinki arapça artık içimize yerleşiyor gibi
1000 senedir Arapça, Farsça ve dahi pek çok dil içimize yerleşti zaten. Gün içerisinde 1000 kelime kullanıyorsan 50-100 tanesi Türkçe kökenlidir ya da değildir. Dil kültürdür, sürekli değişir. Sürekli gelişir, sürekli yeni kelimeler kazanır. Bunlar önemli değil. Önemli olan kültürünü unutmamak, fazla özenticilik asimile olmaya köprü açar. Araplaşmayın kâfi.

Top Bottom