Neler Yeni

Ulu Hakan 2.Abdülhamid Hazretlerinin Boğaz'a Köprü Projesi

Lonvardw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kingosman
kardeş sen nasıl bir cahilsin ya Ruslar yeşilköye gelmiş yeşilköye adam kıbrısı vermese ülke gidecek adam zaten büyük bir enkaz alıyor gelmiş bide naptı diyor senin hayalperest paşan alman hayranlığı yapmasa şuan arap yarımadası bizdeydi diyorum sözde ulu hakanın napmış diyor
aynen kardeş bizdeydi zaten musulu falan da hep biz istemediğimizden kaybettik şaka mısınız olm

xipl

80+
kardeş sen nasıl bir cahilsin ya Ruslar yeşilköye gelmiş yeşilköye adam kıbrısı vermese ülke gidecek adam zaten büyük bir enkaz alıyor gelmiş bide naptı diyor senin hayalperest paşan alman hayranlığı yapmasa şuan arap yarımadası bizdeydi diyorum sözde ulu hakanın napmış diyor
-Haklısın
arkadaşlar osmanlının çöküşünü son padişahlara bağlamayın benim için osmalının çöküşünün sorumluları 1700-1800 arası yaşamış padişahlar niye derseniz sanayi devrimini oluyor yapmıyorlar 2.mahmut gibi reform yapmıyorlar matbaa yasaklıyorlar felan suç bence onlarla eğer 1700-1800 arası 2.mahmut ve 2.abdülhamit olsaydı devlet çökmezdi ikiside bu dediklerimi yapardı bana göre 2.mahmut abdülhamitten daha iyiydi o ayrı konu

SadeceSeyf

80+ Gold
Mısır'ı Abdülhamid kaybetti gözüküyor ama Mısırı araştırırsan dedesi 2.Mahmut kaybetmiştir kağıt üstünde Osmanlıya ait gözüküyordu mesela avrupadaki kayıplar hep 93 harbi nedeniyle kıbrıs 93 harbi nedeniyle böyle kayıplar zaten mısırı saymazsak toprak kayıbı çok çok az mısırıda dedesi kaybetmişti zaten kağıt üstünde bizimdi
Abicim ülkenin başında kim var ya o zaman. O zaman şimdi dolar hükümet yüzünden yükselmedi diyelim olup bitsin öyle mi ? Hey Allahım ya. Ben abdulllhamite karşı değilim. Hepsi bizim geçmişimiz sahiplenmek zorundayız. Ama yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekiyor. Abdülhamitin en büyük hatası şuanda olduğu gibi sansür uygulaması diyor İlber hoca. Ayriyetten televizyonda gözyaşlarını döken yaverininde İngiliz olduğu biliniyor. Yani bazı şeyler olabilir yanlış yapılmış şeyler olabilir. Belki Atatürk'ün de vardır bilmiyorum da kör kütük her şeyi savunmayın. Kıbrıs muhabbeti apayrı bir seviye zaten. O kadar toprak kaybediyor. Adamı öldürmek isteyen kesim var çünkü vatan hainliği işliyor düşüncesi bile varmış zamanında.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Şimdi biri çıkar en çok toprak kaybeden padişah diye yazmaya başlar. 😀
Bakın normalde konu köprü yapılacakmış diye açıldı yine ve yine Abdülhamid Ulu Hâkan mı? Adbulhamid çok toprak kaybetti? Atatürk ile ittihatçılar. her şey konuşuldu ben demiştim ama başta. :D Bu konu Magna Carta'ya kadar uzar ben diyim şimdiden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,995
Üyeler
166,303
Son üye
kraxius35
Top Bottom