Neler Yeni

Çözüldü✓ Undervolt nedir? Neye yarar?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Bütün işlemcilerin silikon kalitesi aynı olmadığı için ve farklı ortam sıcaklıklarında, farklı anakartlarla çalıştığı için üretici tarafından gereğinden fazla voltajda çalışacak şekilde ayarlanır. Amaç kullanıcının sorunsuz şekilde işlemciyi kullanmasıdır.
Ama gereğinden fazla voltajla çalıştığı için işlemci hem biraz fazla sıcak çalışır hem de yüksek akımın üstünden geçtiği komponentlerde daha fazla stres olduğu için zamanla degradation dediğimiz olay gerçekleşme ihtimali artar.
Özellikle Ryzen işlemcilerde precision boost overdrive, core performance boost özellikleri işlemcinin ısısına göre kendi çalışma frekansını ayarladığı için işlemcinin çalıştığı voltajı kısınca daha serin çalışır, bu sayede daha uzun süre ve daha yüksek frekanslarda işlemciyi boostlayabilir.

Akanzaii06

80+ Bronze
Bence yapmalısın 1.30v ile alınan performansı 1.25v ile alabiliyorsan 3-5 derece düşürse kardır

freygasm

80+ Gold

freygasm

80+ Gold

VeloceRR

80+ Bronze
nasıl yapıcam sağlıklı şekilde eğer yapmaya değer diyorsanız tabi
Youtube üzerinden bakabilirsin nasıl yapıldıgına. Adım adım takip ederek yaparsın. Bence yapmaya değer 15-20 derece ısı farkı olustu bende. Ama yine de kule tipi soğutucu aldım

Top Bottom