Undervolt Yapılmalı mı ? Nedir ?

İşlemciyi test etmen gerekiyor oyun oynayarak yapabileceğin bir şey değil öyle açtım a 20 olmadı 15 e çekeyim olmuyor kardeşim çok üstünkörü anlatıyorsun gelmiş bana curve optimizer diyorsun sen curve optimizeri ccd başına yapıyorsun çekirdek başına yapmayı denedin mi hiç? :D nerden bileceksin ki cahiller muhabbet olmaz hadi işine kardeşim

Kim dedi sana çekirdek başına yapmadığımı? Bak bakayım ben all core mu kullanıyormuşum aslan parçası. Kiminle amd bilgisi yarıştırdığının farkında değilsin. Orda ram voltajınada iyi bak çok bilgilisin ya DDR4 den anladığınıda düşünüyorum kendi kendine ddr4 ram overclocklayacak bilgiye sahip misin mesela?

IMG_9642.webp

ben kaç yıldır ryzen 5000 kullanıyorum senin haberin var mı?

Senin daha hayatında işlemciyi strese sokmaya cesaret edemediğin programlarla ben işlemcimi test edeli yıllar oldu. Önce bi y-cruncher çalıştırmayı öğren sen önce

IMG_9643.webp

Mesajlarımdan element uydurma sadece oyunlarda test edilir falan yazmıyor oyunla ilgili tek kelime dahi geçmiyor mesajımda. Kıvırt kıvırt

Sorumada cevap gelmemiş
mimari farkına?
Cahil kim bariz belli oldu. Naş

Son düzenleme:
Kim dedi sana çekirdek başına yapmadığımı? Bak bakayım ben all core mu kullanıyormuşum aslan parçası. Kiminle amd bilgisi yarıştırdığının farkında değilsin. Orda ram voltajınada iyi bak çok bilgilisin ya DDR4 den anladığınıda düşünüyorum kendi kendine ddr4 ram overclocklayacak bilgiye sahip misin mesela?

Alıntıyı görüntüle

ben kaç yıldır ryzen 5000 kullanıyorum senin haberin var mı?

Senin daha hayatında işlemciyi strese sokmaya cesaret edemediğin programlarla ben işlemcimi test edeli yıllar oldu. Önce bi y-cruncher çalıştırmayı öğren sen önce

Alıntıyı görüntüle

Mesajlarımdan element uydurma sadece oyunlarda test edilir falan yazmıyor oyunla ilgili tek kelime dahi geçmiyor mesajımda. Kıvırt kıvırt

Sorumada cevap gelmemiş
mimari farkına?
Cahil kim bariz belli oldu. Naş
:D SKMELSNDPWNDPSNDPSNDLSNDLSNDLSNDLSNDLDNODNDODKD 3 3100 5 5500 5 5600X i3 7. Nesil 7 9700X 5700X3D Daha Sayayım mı istemisin :D bi işlemciyi kaç yıl kullandığın değil Kaç İşlemci Deneyimlediğini Söyle bana Bende 5 5600 ü Çıktığından beri nerdeyse kullanıyorum ben sattım arkadaşım kullanıyor o bilgi sahibi olmadığı içib bakım ve undervolt işlerini hala ben gidip yapıyorum bunları bana mı anlatıyorsun :D herkesi kendin gibi sandın heralde burda belki daha önce biosa girip XMP ayarı yapmaktan başka birşeye elini sürmemiş insanlar da vardır? O tür insanlara işin mantığını anlatmadan a knk bunu 30 yap şunu 200 e çek tamamdır dersen balık tutmayı öğretmezsin balık vermiş olursun. Bırak adam rehber izleyip öğrensin. Benim de cesaretim yetmiyormuş test yapmaya SKSMSPDNPSNFĞSNFĞSNDPSNDPSNDŞSNDPSNDPSNDPDJ Ulan var ya gece gece hiç güleceğim yoktu koparttın valla allah da seni güldürsün :D hadi işine küçük kardeşim artık yaşın kaç bilmiyorum ama yaşadığın yıllar sadece seni fiziksel olarak büyütmüş zihinsel değil yazdıklarından bunları anlamış oldum. Daha fazla münakaşaya gerek yok kendimi kanıtlamaya çalışıp bununla vakit kaybedemem daha önemli işlerim var. Hayırlı akşamlar.

Arkadaşlar merhaba yabancı bir tiktok kanalından karşıma cpu undervolt ile alakalı bir video çıktı ve performansı hem artıyor hemde ısısı düşüyordu, nedir bu undervolt ? FPS oyunları oynuyorum yapmam gerekir mi ? Isı değerlerim 15dakikalık stress testinde 75in üstüne çıkmıyor ve kasamın baya küçük olmasına rağmen. Nedir ve yapılması gerek mi açıklarsanız, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. 7800x3d, Msi B850m Gaming Plus ve 5070 kullanıyorum.
Kanka ChatGPT ye sor noktası virgülüne kadar anlatıyor her şeyi nasıl yapman gerektiğini. Burada sözüm meclisten dışarı konu hakkında bilgisi olan da yazıyor olmayan da yarın öbür gün sistemin zarar görür olan sana olur burada konu açmak zorunda kalırsın işlemcim zarar gördü diye. Ben yapay zeka ile ekran kartıma ve işlemcime yaptım sıcaklıkları bebek gibi oldu fanlar sanki dönmüyor bile ama çok rahatladı pc sessiz çalışıyor.

1.evet yapıldığında inanılmaz verimli veya performanslı olur
2-her kart farklı silikona sahip onu kendin bulman lazım, bazıları hiç undervolt kabul etmez bazıları daha da aşağı iner onu deneme yanılma ile çözeceksin ve bu uzun sürec en stabilini bulmak zaman alır çünkü bir oyunda sorun çıkarmayan başkasın da çıkarır

İşlemciyi test etmen gerekiyor oyun oynayarak yapabileceğin bir şey değil öyle açtım a 20 olmadı 15 e çekeyim olmuyor kardeşim çok üstünkörü anlatıyorsun gelmiş bana curve optimizer diyorsun sen curve optimizeri ccd başına yapıyorsun çekirdek başına yapmayı denedin mi hiç? :D nerden bileceksin ki cahiller muhabbet olmaz hadi işine kardeşim
O herşeyi en iyi kendisinin bildiğini filan zannediyor. Şu tartışmayı okusan çatlarsın bir konuyu idrak etme ve kavrama yeteneği çok zayıf bir arkadaş.

:D SKMELSNDPWNDPSNDPSNDLSNDLSNDLSNDLSNDLDNODNDODKD 3 3100 5 5500 5 5600X i3 7. Nesil 7 9700X 5700X3D Daha Sayayım mı istemisin :D bi işlemciyi kaç yıl kullandığın değil Kaç İşlemci Deneyimlediğini Söyle bana Bende 5 5600 ü Çıktığından beri nerdeyse kullanıyorum ben sattım arkadaşım kullanıyor o bilgi sahibi olmadığı içib bakım ve undervolt işlerini hala ben gidip yapıyorum bunları bana mı anlatıyorsun :D herkesi kendin gibi sandın heralde burda belki daha önce biosa girip XMP ayarı yapmaktan başka birşeye elini sürmemiş insanlar da vardır? O tür insanlara işin mantığını anlatmadan a knk bunu 30 yap şunu 200 e çek tamamdır dersen balık tutmayı öğretmezsin balık vermiş olursun. Bırak adam rehber izleyip öğrensin. Benim de cesaretim yetmiyormuş test yapmaya SKSMSPDNPSNFĞSNFĞSNDPSNDPSNDŞSNDPSNDPSNDPDJ Ulan var ya gece gece hiç güleceğim yoktu koparttın valla allah da seni güldürsün :D hadi işine küçük kardeşim artık yaşın kaç bilmiyorum ama yaşadığın yıllar sadece seni fiziksel olarak büyütmüş zihinsel değil yazdıklarından bunları anlamış oldum. Daha fazla münakaşaya gerek yok kendimi kanıtlamaya çalışıp bununla vakit kaybedemem daha önemli işlerim var. Hayırlı akşamlar.

Öfff ağır ergen. Caps lock açıp random gülmüş bide. Aşağılı kompleksini bu kadar kahkaha atarak gösterme la birebir aşağılık kompleksi bu. Fazla gülerek kendini temiz göstermeye çalışmak. senin gibi aynı hareketi yapan bi tomar z kuşağı var. Çıktığından beri 5600 kullanıpta daha “curve optimizer”ın ne işe yaradığını bile bilmeyen bi süzmesin

Zihnime laf etmeden önce şu “eziklik kompleksinin” tedavisine bak. Sen lol valorantta millete ana bacıda sövüyosun ben sizin ciğerinizi biliyorum hiç merak etme aslan parçası. Seninde zihnen hiç büyümediğin kesin

Önce her çekirdek için yaptın mı dedin resim attık sustun
Cesaretinin olmadığı stres programını çalıştırmaya bile yeltenemedin gene sustun.

bi laf var ağlanacak hale gülmek diye. Ha sen kendine öyle gülmeye devam et

Tek bir fotoğrafın bile yok şuraya koyacak adam akıllı. Yallah. Kendini kanıtlayıp bununla vakit kaybetmemek değil KANITLAYABİLECEK ZERRE BİR ŞEYİN YOK O YÜZDEN bunu seve seve kabul ediyosun. Neyi kanıtlayacan sen o “olmayan” bilginin nesini kanıtlayacan valorant bebesi. Senin işin anca riot games’in başına oturmak başka ne işin olacak :). Kanıtın yok susup otur efendi gibi. Benim 2 fotoğrafı atmam 1 dakikamı bile almadı

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O herşeyi en iyi kendisinin bildiğini filan zannediyor. Şu tartışmayı okusan çatlarsın bir konuyu idrak etme ve kavrama yeteneği çok zayıf bir arkadaş.

Aynen sen gene mi geldin kuyruk acılı velet? Hiçbir çekirdeğim -20 değil diyerek sana muhalefet olduğum halde çekirdeklerimi -15 -10 da kullandığımı sanan bi süzmede sensin 😃

Son düzenleme:
Geri