Neler Yeni

Undervolt sonrası sıcaklık değerleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
batuhan kaşıkcı
merhaba arkadaşlar , i7 7700hq işlemcim var oyun oynarken 95 derecelerde oynuyordum undervolt yapmaya karar verdim. Undervolt işlemini uyguladım fakat benchmark testlerinde sıcaklık düşmesine rağmen oyunlarda hala 95 96 derecelere çıkıyor nedeni ne olabilir sizce ?

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
merhaba arkadaşlar , i7 7700hq işlemcim var oyun oynarken 95 derecelerde oynuyordum undervolt yapmaya karar verdim. Undervolt işlemini uyguladım fakat benchmark testlerinde sıcaklık düşmesine rağmen oyunlarda hala 95 96 derecelere çıkıyor nedeni ne olabilir sizce ?
benchmark'ı tekli çekirdek mi yoksa çoklu çekirdek mi yaptın. Oyun oynarken eğer ekran kartın varsa onunda sıcaklığı işlemciyi tetikleyebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
batuhan kaşıkcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benchmark'ı tekli çekirdek mi yoksa çoklu çekirdek mi yaptın. Oyun oynarken eğer ekran kartın varsa onunda sıcaklığı işlemciyi tetikleyebilir.
intel xtu daki cpu stres tesitini ve benchmark testini yaptım

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
batuhan kaşıkcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benchmark yaparken bende ghz en yüksek hıza çıkamıyor. Ama herhangi bir oyunda grafikleri fulleyince ghz en yükseğe çıkıyorevet
Mesaj otomatik birleştirildi:

benchmark yaparken bende ghz en yüksek hıza çıkamıyor. Ama herhangi bir oyunda grafikleri fulleyince ghz en yükseğe çıkıyor
evet 3400 mhz de sabit peki oyun oynarken sıcaklığın düşmesi için ne yapabilirim ek ayar olarak . bilgisayarımın bakımlarını yeni yaptım termal macun coolermaster thermal gel sürülü

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet 3400 mhz de sabit peki oyun oynarken sıcaklığın düşmesi için ne yapabilirim ek ayar olarak . bilgisayarımın bakımlarını yeni yaptım termal macun coolermaster thermal gel sürülü
denetim masası güç ayarlarından işlemci maksimum gücünü %99'a ayarla, işlemcinin performansını arttırma modu varsa kapat. vakumlu soğutucu bakabilirsin onlar biraz iş görüyor ama fana zarar verebilir.

Top Bottom