Neler Yeni

Unity optimizasyon sorunu

umitsevil

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ümit Sevil
Selamlar. Unity ile basit bir 2d oyun yaptım fakat büyük bi optimizasyon sorunu yaşıyorum. Üstelik oyunda sadece 2 3 nesne bulunmasına rağmen. Rigidbody2d collider ayarları gerektiği kadar kullanıyorum. Kodlar olabildiğince optimize az sayıda update kullandım. Physics2d ayarlarını teker teker deneyerek düşürdüm . fixedtime ayarı yaptım fakat bu kadar basit bir 2 d oyunda hala optimizasyon sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-09 085253.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-09 085253.png
    28.3 KB · Hit: 21

umitsevil

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ümit Sevil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar. Unity ile basit bir 2d oyun yaptım fakat büyük bi optimizasyon sorunu yaşıyorum. Üstelik oyunda sadece 2 3 nesne bulunmasına rağmen. Rigidbody2d collider ayarları gerektiği kadar kullanıyorum. Kodlar olabildiğince optimize az sayıda update kullandım. Physics2d ayarlarını teker teker deneyerek düşürdüm . fixedtime ayarı yaptım fakat bu kadar basit bir 2 d oyunda hala optimizasyon sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hatayı çözdüm benzer bir problem yaşayan olursa diye yazmak istedim. Chat gptde falanda bulamamıştım çözümü rüyamda gördüm nasıl oldu bilmiyorum. Bir polygon colliderin fazla köşesi olduğu için bu sorunu yaşadım. Daha sade collider kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,599
Üyeler
170,218
Son üye
Erianos
Top Bottom