Neler Yeni

Yardım Üniveresite Öğrencisine Tablet Önerisi

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
hocam apple kalitesi farkı var bence ama ben yeni ipad pro aldım gerçekten çok zevkli tableti kullanmak
Hocam ben kalemi olan bir tablet bakıyorum. Apple kalem ile çok pahalıya geliyor. Bütçeyi zaten yazmışım konu başına.

BayZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Ziya Yılmaz
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar.

Birinci sınıf üniversite öğrencisiyim. Kağıt üstüne not alırken çok zaman kaybettiğimi fark ettim, tamamen dijitale dönmem lazım artık. Not tutmak ve genel olarak dersler için kalemli bir tablet almak istiyorum. Eskiden e-tab 5 kullanmıştım ve baya memnundum ondan ama günümüzdeki uygulamaları kaldırır mı, şu an ne kadar uygun olur benim için bilmiyorum. Dediğim gibi çok performans gerektirecek bir şey yapmıycam zaten ancak Notion, OneNote, YouTube, PDF Editor vb. uygulamaları sıkıntısız çalıştırmalı, webde gezinirken de kasmamalı. Ekstra arada film izlerim belki yani, oyun oynamıyorum. e-tab 5 şu an kardeşimde ama kullanmıyor, onda custom ROM yüklü yani Android sürümü yüksek. İkinci el güzel bir tane bulursam Samsung Galaxy Note 10.1" 2014 16 GB (SM-P600) da hoşuma gidiyor açıkçası, orijinalinden kalemli olduğu için yazılımı da uygun olur ama Android sürümü düşük olduğu için yükseltmem de gerekebilir tabi bilemiyorum. Sıfır olarak da Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4" 64 GB (SM-P610) düşünüyorum. Aslında en güzeli sıfır alıp kullanmak ama maddi açıdan sıkıntı olacak benim için. Yani alırım ancak dediğim gibi beni sıkıntıya sokar bir tık. En az dört sene kullanıcam ama o yüzden güzel bir yatırım da olabilir.

Şu an önümde 3 seçenek var:

1. Kardeşimdeki e-tab 5'i alıcam ve ROM'lu şekilde kullanıcam. (Bana maliyeti 0 TL)
2. İkinci el bir Galaxy Note 10.1" bulucam. (Bana maliyeti yaklaşık 1000 TL)
3. Sıfır Tab S6 Lite alıcam. (Bana maliyeti yaklaşık 5500 TL)

Ne yapmalıyım sizce?

Teşekkürler.
Lenovolara bi bak

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
  • Beğen
Reaksiyonlar: BayZ

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
Hocam ben kalemi olan bir tablet bakıyorum. Apple kalem ile çok pahalıya geliyor. Bütçeyi zaten yazmışım konu başına.
bütçede haklısınız hocam ama ben 2 ay önce 2k ya 128 gb ipad 8 bulmuştum biraz çizik falan vardı ama iyiydi onun gibi baksanız belki olabilir

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
bütçede haklısınız hocam ama ben 2 ay önce 2k ya 128 gb ipad 8 bulmuştum biraz çizik falan vardı ama iyiydi onun gibi baksanız belki olabilir
Hocam 2k'ya 128gb ipad 8 bulmak büyük marifet. Helal olsun ne diyim.

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
sağolun hocam sizin için araştırıyorum ama pek bulamadım
Canın sağolsun hocam eyvallah. Artık ihtiyacım yok. Aldım zaten, SM-P602. Şimdi ona uygun güncel ROM bulmam lazım. Bu konuda desteğiniz varsa beklerim. Teşekkürler.

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
tablet amsungsa Samsung Kies (veya Smart View) kurun. Tableti kablo ile bilgisayara bağlayın. Yeni sürüm varsa kurabilirsiniz.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
tablet amsungsa Samsung Kies (veya Smart View) kurun. Tableti kablo ile bilgisayara bağlayın. Yeni sürüm varsa kurabilirsiniz.
Hocam bu versiyon için yok, aynı cihazın başka ülke için olanına güncelleme gelmiş. SAMMOBILE sitesinden de bir şeyler indirmem lazım, kullanamıyorum ya, ücretli üyelik istiyor her türlü. Ben hayatımda bu kadar boş bir site görmedim cidden.

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
Hocam bu versiyon için yok, aynı cihazın başka ülke için olanına güncelleme gelmiş. SAMMOBILE sitesinden de bir şeyler indirmem lazım, kullanamıyorum ya, ücretli üyelik istiyor her türlü. Ben hayatımda bu kadar boş bir site görmedim cidden.
hocam bedava sitelerden atabilceğiniz en üst romu atsanız sonra dediğim uygulamadan atmayı deneseniz

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
hocam bedava sitelerden atabilceğiniz en üst romu atsanız sonra dediğim uygulamadan atmayı deneseniz
Hocam dediğiniz uygulamadan zaten sadece STOCK ROM yükleniyor. Onda da bu tablet için iki seçenek var, 4.4.2 ve 4.3. 4.4.2 sorunsuz çalışıyor. 4.3'ün dosyalarını ise zar zor bir yerlerden buldum ancak Odin'den yüklerken "FAIL" hatası veriyor, yükleyemedim yani. Tabletin bir sürü rehberi var internet üzerinde, dosyalarını indirmeye çalışıyorum, linklerin %95'i kırık. Çaresiz kaldım :(

Top Bottom