Neler Yeni

Üniversite de farklı ile nakil olunur mu?

Abdullah021

80+ Bronze
Arkadaşlar ben Rizede yaşıyorum,Babamın da Ankaraya tayini çıktı ve büyük ihmal Ankaraya taşınacağız.Rizede Önlisans Mekatronik bölümü okuyorum.Bu bölüm Ankara Üniversitesindede var ve ben oraya geçiş yapabilir miyim? Puan olarak sorun yok puanım Türkiyedeki bütün önlisans bölümlerine yetiyor.Yardımınıza ihtiyacım var benim için çok ama çok önemli.

beklnq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mustafa Beklen
Arkadaşlar ben Rizede yaşıyorum,Babamın da Ankaraya tayini çıktı ve büyük ihmal Ankaraya taşınacağız.Rizede Önlisans Mekatronik bölümü okuyorum.Bu bölüm Ankara Üniversitesindede var ve ben oraya geçiş yapabilir miyim? Puan olarak sorun yok puanım Türkiyedeki bütün önlisans bölümlerine yetiyor.Yardımınıza ihtiyacım var benim için çok ama çok önemli.
Merhaba hocam, Gno (Genel Not Ortalaması) veya Myp (Merkezi Yerleştirme Puanı) ile geçiş yapabilirsiniz. Bu iki geçiş yöntemide okulunuzun ilk ve son dönemleri haricinde geçiş yapabilirsiniz. Geçmek istediğiniz okulun duyuru kısmında başvurular açılınca orda verilen bilgi ile gerekli belgeleri hazırlayıp başvuru yapıyorsunuz. Gno sadece aynı bölüm için yatay geçiş yapmanız mümkün eğer Myp Ek madde 1 ile geçiş yapmak isterseniz sınava girdiğiniz sene yerleştiğiniz puan üzerinden puanınızın tuttuğu diğer önlisans bölümlerine de yerleşebilirsiniz. Myp Ek madde 1 ile geçişi sadece bir kereye mahsus yapabiliyorsunuz diye biliyorum. Ben Gno ile kendi ilime geçiş yaptım. Gno ile yataş geçişte not ortalamanız, yerleştiğiniz senenin yks puanı gibi etkenlerle bir puan hesaplanıyor ve başvuru yapanlar arasında sıraya giriyorsunuz. Duyurularda yedek ve asil olarak liste paylaşılıyor. Kesin kayıt yaptırmadan önce intibak (Eğer alttan almanız gereken bir ders mevcut ise bu aşamada size bilgi verliyor.) yapılıyor ve daha sonrasında kesin kayıt ile o üniversitenin öğrencisi oluyorsunuz.

CannPolat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Polat Kumru
Öğrencinin, eğitim aldığı üniversiteye girdiği yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitedeki programın o yılki taban puanına eşit veya daha yüksek ise yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık sınıfı ve son sınıf dâhil olmak üzere bu geçiş hakkından yararlanabilirler.

Top Bottom