Üniversite hakkında tavsiye

Notghost

80+
Reaksiyon skoru
31
Arkadaşlar son sınıfım pek ders çalışamadım.Bu yüzden sayısalda muhtemelen 200 k yapıcağım.Fenerbahçe üniversitesi mesela yüzde 50 bursla bilgisayar mühendisliği alıyor 240 k da,mezun olursam işsiz kalma gibi bir sorunum olurmu? yada mezuna kalıp daha iyi bi sıralamayı mı önerirsiniz?

Hocam eğer ki "evet ben cidden mezuna kaldığımda oturup çalışırım. Ve soru çözerim" diyorsanız mezuna kalabilirsiniz.
Fakat eğer ki cidden öyle bir potansiyel yoksa içinizde direkt olan sıralamanız ile bir yere girmenizi öneririm. Çünkü Mezuna kalıp "ben çalışırım ederim" diyip Mezun kaldığı sene ki sınavdan daha geriye gitme durumları oluyor.

Hocam eğer ki "evet ben cidden mezuna kaldığımda oturup çalışırım. Ve soru çözerim" diyorsanız mezuna kalabilirsiniz.
Fakat eğer ki cidden öyle bir potansiyel yoksa içinizde direkt olan sıralamanız ile bir yere girmenizi öneririm. Çünkü Mezuna kalıp "ben çalışırım ederim" diyip Mezun kaldığı sene ki sınavdan daha geriye gitme durumları oluyor.
fenerbahçe üniversitesi nasıldır sizce

fenerbahçe üniversitesi nasıldır sizce
Maalesef o konuda bilgim yok. Size yanlış bilgi vermek istemem. Biraz araştırın veyahut burada okuyan birileri denk gelebilir forumdan. Olmadı başka yerlerden danışın o üniversite de okuyan kişilere

Eğer tıp asker polis harici bişey olursan kesinlikle işsiz kalacaksın. eskiden iyi üniversiteleri bitirirsen işsiz kalmazsın denirdi. Bu doğruydu da. Ama şimdi o bile kurtarmıyor. Koç üniversitesi mezunu arkadaşım 3 senedir işsiz. Türkiye şartları zor. Mühendislikte kendini çok geliştirmenin de önemi yok ilkokul mezunu adamdan emir alıyorsun. Yani ne olursan oku herşeye hazırlıklı ol.

Eğer tıp asker polis harici bişey olursan kesinlikle işsiz kalacaksın. eskiden iyi üniversiteleri bitirirsen işsiz kalmazsın denirdi. Bu doğruydu da. Ama şimdi o bile kurtarmıyor. Koç üniversitesi mezunu arkadaşım 3 senedir işsiz. Türkiye şartları zor. Mühendislikte kendini çok geliştirmenin de önemi yok ilkokul mezunu adamdan emir alıyorsun. Yani ne olursan oku herşeye hazırlıklı ol.
ne önerirsin peki sen merak ettim dostum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef o konuda bilgim yok. Size yanlış bilgi vermek istemem. Biraz araştırın veyahut burada okuyan birileri denk gelebilir forumdan. Olmadı başka yerlerden danışın o üniversite de okuyan kişilere
peki teşekkürler

Bu çok fazla değişkenlik gösteren bir durum karamsarlığa kapılmayın, kendinizi geliştirmeye ve alanınızda en iyi olmaya bakın.

muhendislik okuyacaksan kendine yatırım yapman gerek. sadece diploma boş. Gelistirirsen is bulmak kolay.

muhendislik okuyacaksan kendine yatırım yapman gerek. sadece diploma boş. Gelistirirsen is bulmak kolay.
anladım knk sen yani hangi üniversiteyi okuduğdan daha çok kendini geliştirmen daha önemli diyorsun

Bu çok fazla değişkenlik gösteren bir durum karamsarlığa kapılmayın, kendinizi geliştirmeye ve alanınızda en iyi olmaya bakın.
peki teşekkürler

anladım knk sen yani hangi üniversiteyi okuduğdan daha çok kendini geliştirmen daha önemli diyorsun

peki teşekkürler
ben dokuz eyluldeyim. Tüm üniversiteler icin gecerli bence bu. Staj yapmaya gelen arkadaslar, firma yetkilileri genelde bu sekilde belirtti. İs ilanlarına bakarsan A üniversitesi mezunu aranıyor diye bir ibare gormezsin. B uygulamasına hakim C yöntemlerine hakim D özelliklerine sahip vb seklinde arayısta olurlar. He tabi benzer ozelliklere sahip insanlar arasında iyi bir universiteden mezun olman seni oncelikli kılar.

Herhangi bir konuda kendini geliştirirsen iş bulma ihtimalin daha yüksek. Üniversiteyi dümdüz okuyup geçmenin katkısı sıfır. Üniversitede kendini geliştirmeyeceksen 4 yılını heba etmiş olacaksın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,880
Üyeler
195,484
Son üye
semih çetinoğlu
Geri