Ben şuanda mezun öğrenciyim ama öğrenci sayılmıyorum gibi bir durum var ortada yani üniversiteye gidenler için burs imkanı oluyor belediye otobüsünde öğrenci kartı çıkarınca daha ucuza falan geliyor vb. ama mezuna bırakanlar için bildiğim kadarıyla hiçbir şey yok yani benim şuan 2.mezun senem maalesef geçen sene zaten dershaneye gitmeye para yetmezde halk eğitim kurslarına gideyim dedim yakın bir ilçedeki halk eğitim biraz övülüyodu ama şimdi sırf bi daha araba parası falan çıkmasın diye yakındakine giderim dedim demez olaydım tüm dersler 80 dk ve siz biliyosunuz kafasında çok öz anlatımlar yani evde yaparım diye kendime ayrı testler aldım elde kalan son birikimde gitti hani evde olmadı zaten şuan o dediğim kursa gidicem ama yol parası yemeği test kitapları falan derken aylık çok fazlaya geliyor maalesef hani bu konuda devletin ya da vakıfların burs sağlama gibi imkanları yok mu? Biraz uzun yazdım dert anlatma niteliğinde kusura bakmayın benim gibi olan varsa ve bir imkan sağlanıyorsa o da haberdar olsun diye yazıyorum şuan eldeki para kurstan toplu aldırcakları teste yetmez, hani aile nerde diye düşünecekler içinde ablamda şuanda üniversitede okuyo bir eve iki öğrenci biraz fazla geliyor