Üniversite için Laptop önerisi

?

• Macbook Pro

• CASPER Excalibur

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Şunu anlamıyorum incecik macbook nasıl o kadar pil süresi veriyorken kapkalın cihazlar bu kadar az pil süresi veriyor gerçekten anlamak zor. Neyse en azından windows alırsam oyun da oynayabilirm.
Ekran kartı ve işlemci TDP değerleri fazla olduğu için. Ne kadar fazla TDP o kadar performans. (Ekran kartı için)

Şahsen touchbar çok önemli değilse M2 Macbook Air tercih ederim
Ayrıca Pozitif Teknoloji’de iki MacBook modeli de eğitim indirimiyle 4000 TL civarı daha ucuza satılıyor. Oyunla vs. işiniz yoksa MacBook derim.

Öncelikle selamlar, @berke. nin önerdiği bilgisayarlara göz attın diye düşünüyorum. Öncelikle eğitim alacağın sektörler ve bölümlerde bir windows cihaza ihtiyacın olacak. Çünkü kullanılması gereken tonla uygulama var, bilgisayar parası kadar Mac uygulamalarına para yatırman gerekebilir. Oyun tasarımı için unity, UE4-5 kullanacağını düşünürsek kesinlikle bütçe artırıp 8GB Vramli modellere geçmeni öneriyorum. 3D oyun yaparken render edilmemiş görüntü ile çalışacaksın ve bu da bilgisayarı aşırı zorlayan şeylerden biri.

2. konuya gelirsek yazılım için güçlü işlemciler öneriyoruz. Mümkün olduğunca tekli çekirdek performansı yüksek işlemciler kullanmalısınız. Derleme çalıştırma vs vs.

Ayrıca kesinlikle casper almanızı tavsiye etmiyorum, mühendislik olarak tam bir rezalet diyebilirim. Aldıktan sonra bir çok sıkıntıyı da beraberinde satın almış oluyorsunuz. Bu yüzden tercih etmenizi önermeyiz.

Pil süresi sizin için ne kadar önemli ? Bu sorunuzun yanıtına göre cihaz seçimini daha rahat yapabiliriz.

Öncelikle selamlar, @berke. nin önerdiği bilgisayarlara göz attın diye düşünüyorum. Öncelikle eğitim alacağın sektörler ve bölümlerde bir windows cihaza ihtiyacın olacak. Çünkü kullanılması gereken tonla uygulama var, bilgisayar parası kadar Mac uygulamalarına para yatırman gerekebilir. Oyun tasarımı için unity, UE4-5 kullanacağını düşünürsek kesinlikle bütçe artırıp 8GB Vramli modellere geçmeni öneriyorum. 3D oyun yaparken render edilmemiş görüntü ile çalışacaksın ve bu da bilgisayarı aşırı zorlayan şeylerden biri.

2. konuya gelirsek yazılım için güçlü işlemciler öneriyoruz. Mümkün olduğunca tekli çekirdek performansı yüksek işlemciler kullanmalısınız. Derleme çalıştırma vs vs.

Ayrıca kesinlikle casper almanızı tavsiye etmiyorum, mühendislik olarak tam bir rezalet diyebilirim. Aldıktan sonra bir çok sıkıntıyı da beraberinde satın almış oluyorsunuz. Bu yüzden tercih etmenizi önermeyiz.

Pil süresi sizin için ne kadar önemli ? Bu sorunuzun yanıtına göre cihaz seçimini daha rahat yapabiliriz.
Hocam pil süresi ne kadar iyi olursa o kadar rahat çalışabilirim. Malum bu tarz yüksek kalibreli cihazların adaptörleri de ciddi ölçüde büyük oluyor. Bir de kasım ayında kosovaya 3 günlüğüne gidip geleceğim. Acaba oradan alsam vergilerden kurtulaarak daha da ucuza getirebilir miyim? Tüm cevaplarınız için teşekkürler.

Şu çok daha iyi olur işlemcisi de fena sayılmaz. 8 GB VRAM var. (Önerim kesinlikle Apple almamandır. Kendini geliştiremezsin. Bilgisayar ile ilgili bölümlerde Cumhurbaşkanı maaşına yakın maaş alan arkadaşlarım var. Ekipmanlarının iyi olması lazım. Applenin bir tek adı var. 3070 ile rekabet edebilecek bir laptop değil kendisi.)
Arkadaşın önerdiği laptop 3070 yazıyor diye sizi heyecanlandırmış olabilir. Fakat performansı 3060 gücünde, yazılım ile uğraşacağınız için de 10. nesil önermiyorum. Özellikleri kesinlikle bir oyuncu için F/P niteliği taşıyor. Ama bir yazılımcı için bu tavsiyede bulunamam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Acaba oradan alsam vergilerden kurtulaarak daha da ucuza getirebilir miyim?
İlginç olacak ama türkiyeden almak daha karlı oluyor. vergileri çok düşük. Ayrıca yanında 2 yıl garanti cabası.

Arkadaşın önerdiği laptop 3070 yazıyor diye sizi heyecanlandırmış olabilir. Fakat performansı 3060 gücünde, yazılım ile uğraşacağınız için de 10. nesil önermiyorum. Özellikleri kesinlikle bir oyuncu için F/P niteliği taşıyor. Ama bir yazılımcı için bu tavsiyede bulunamam.

İlginç olacak ama türkiyeden almak daha karlı oluyor. vergileri çok düşük. Ayrıca yanında 2 yıl garanti cabası.

Bunu nasıl buldunuz? Aklınızda daha iyi modeller var mı malum bu işin içinde olan birisiniz.

Hocam pil süresi ne kadar iyi olursa o kadar rahat çalışabilirim.
O zaman bütçeyi aşmadan bir seçim yapmak istiyorsanız size Zephyrusu öneririm. Performansı ile sizi gayet memnun edecektir. Ama dediğim gibi geleceğe yönelik yatırım olarak 8GB Vram almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca seçimler vs yaklaştığı için dolar kuru yükselecek vs vs vs. Kısacası bir daha bu imkanınız olmayabilir bu yüzden 8GB vram tercih edebiliyorsanız etmelisiniz. Fakat hem bütçeyi çok aşmadan bir seçim yapmak hem de pil süresinin iyi olması çok zor.

Bu yüzden dilerseniz size kendi kullandığım omeni önerebilirim. En üst seviye 3070 bulunmakta. Hatta forumların çoğunu karıştırmış bir bilgisayar diyebilirim :D

3 Hafta önce kutusunu açmış bulunuyorum. Benim de bu cihazı satma sebebim her gün yanımda cihaz gezdiren biriyim fakat cihazın ağırlığı 2,5 kilo (her laptop 2-2,5 kilodur) da olsa adaptörü 1,5 kilo (normalde 500-700gr arası değişir) ve 17 inç oluşu benim için taşımasını zorlaştırıyor.

Zephyrus serisi aynı laptopu almak istiyorum (ikinci el farklı bir modeli). Ama benim amacım daha taşınabilir olması için. Pil süresi için değil. Çünkü cihazımın bataryası gerekli ayarlamalar ile (her windowsta yapmanız gereken ayarlar) 6 saat kadar götürüyor, tıpkı zephyrus gibi.
Beni üzen taraf ise elimde taşınabilir kasalı gücünde bir cihaz olmasına rağmen yanımda taşıyamadığım için kullanamayacak olmam.
Eğer dilerseniz incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yani sözün özü, Sıfır istiyorsanız Zephyrus (tabi ram yükseltmek gerek, en az 1TB şart oyun geliştirme asset saklama vs gibi işler için)
İkinci el temiz bir şey de alabilirim diyorsanız benim cihazımı.
Eğer pil o kadar da dert değil diyorsanız Monster Tercih etmenizi öneririm.

Biraz destan gibi oldu, kusura bakmayın :D bildiğim konu gelince anlatmaktan keyif alıyorum.

O zaman bütçeyi aşmadan bir seçim yapmak istiyorsanız size Zephyrusu öneririm. Performansı ile sizi gayet memnun edecektir. Ama dediğim gibi geleceğe yönelik yatırım olarak 8GB Vram almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca seçimler vs yaklaştığı için dolar kuru yükselecek vs vs vs. Kısacası bir daha bu imkanınız olmayabilir bu yüzden 8GB vram tercih edebiliyorsanız etmelisiniz. Fakat hem bütçeyi çok aşmadan bir seçim yapmak hem de pil süresinin iyi olması çok zor.

Bu yüzden dilerseniz size kendi kullandığım omeni önerebilirim. En üst seviye 3070 bulunmakta. Hatta forumların çoğunu karıştırmış bir bilgisayar diyebilirim :D

3 Hafta önce kutusunu açmış bulunuyorum. Benim de bu cihazı satma sebebim her gün yanımda cihaz gezdiren biriyim fakat cihazın ağırlığı 2,5 kilo (her laptop 2-2,5 kilodur) da olsa adaptörü 1,5 kilo (normalde 500-700gr arası değişir) ve 17 inç oluşu benim için taşımasını zorlaştırıyor.

Zephyrus serisi aynı laptopu almak istiyorum (ikinci el farklı bir modeli). Ama benim amacım daha taşınabilir olması için. Pil süresi için değil. Çünkü cihazımın bataryası gerekli ayarlamalar ile (her windowsta yapmanız gereken ayarlar) 6 saat kadar götürüyor, tıpkı zephyrus gibi.
Beni üzen taraf ise elimde taşınabilir kasalı gücünde bir cihaz olmasına rağmen yanımda taşıyamadığım için kullanamayacak olmam.
Eğer dilerseniz incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yani sözün özü, Sıfır istiyorsanız Zephyrus (tabi ram yükseltmek gerek, en az 1TB şart oyun geliştirme asset saklama vs gibi işler için)
İkinci el temiz bir şey de alabilirim diyorsanız benim cihazımı.
Eğer pil o kadar da dert değil diyorsanız Monster Tercih etmenizi öneririm.

Biraz destan gibi oldu, kusura bakmayın :D bildiğim konu gelince anlatmaktan keyif alıyorum.
Hepinizin cevabı için tek tek çok teşekkürler. Aile bireyleriyle konuşulması gereken konulara geldik şimdi. Bana kolay gelsin.

Selamlar, Excalibur alınmaz dandik ürünlerden oluşuyor. Max-Q cihazda alınmaz çünkü zaten Max-P 3060 Max-Q 3070'e yaklaşıyor.
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-4/ - 130W 3060 Max-P ve MUX Switch bulunuyor. İşlemci de gayet güçlü.
https://www.hepsiburada.com/asus-ro...-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000028VLRD - 140W 3060 ve MUX Switch avantajı. 115W'dan yukarıya çıkmıyor diye duydum fakat düzeltirler.
https://www.akakce.com/laptop-noteb...0-1tb-ssd-win10-144-hz-fiyati,1758591117.html - Güçlü işlemci ve Max-P Ekran kartı. Bu model için bütçe yükseltilmesi gerekiyor.
https://www.akakce.com/laptop-noteb...070p-15-6-qhd-notebook-fiyati,1314391244.html - Bütçe yükselirse Max-P 3070 ekran kartlı laptop.

Pil gücü isteniyorsa. https://www.akakce.com/laptop-noteb...nabilir-bilgisayar-gri-fiyati,1955140642.html

Tüm attığım cihazların ısınma sorunu veya kronik sorunları bulunmuyor. Hepsi Max-P ve MUX Switch bulunduruyor.
Hocam şu sistem gözüme çarptı bir göz gezdirebilir misiniz? Pil ömrü 8 saate kadar yazıyor.

Attığınız cihaz alınmaz Max-P 3060 Max-Q 3070'e yaklaşıyor. Max-P 3060 cihazlarına bakmanızı öneririm o bütçeye. Ya da bütçe arttılırıp Max-P 3070 alacaksınız.
Acaba bu serinin max-p 3070 olanını bulabbilir miyiz çünkü pil süreleri aşırı iyi gözüktü. Bir de max-p ya da max-q olup olmadığını tam olarak nereden bakıp anlıyorsunuz? Ben sitesine girdim orada bile göremedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,740
Üyeler
184,677
Son üye
Duezj
Geri