Neler Yeni

Üniversite okumak gerçekten boş mu?

Carl-S

80+ Gold
Merhabalar ben mezuna kalmış ve tekrar hazırlanan biriyim ve tarih bölümü var aklımda sözel bölümleri çoğu işsiz diyenler var veya akademisyen torpil var diyenler var yani bu kafamı baya karıştırdı. :/
Bu soruyu bende kendime hep soruyorum. Acaba boşa mı okurum?

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
852
İsim
Ertuğrul
Merhabalar ben mezuna kalmış ve tekrar hazırlanan biriyim ve tarih bölümü var aklımda sözel bölümleri çoğu işsiz diyenler var veya akademisyen torpil var diyenler var yani bu kafamı baya karıştırdı. :/
Evet. Tarihcilerde atama yok. 4 senedir kpss calisan biri olarak söylüyorum

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Ben 2011 fizik girişliyim, fizikten bi bok olmaz dediler, ben yazılım mühendisliği tutturamadığım için ikinci tutkum olan fiziğin peşinden gittim, ortalamam çok kötü, başka bir üniversitede yüksek lisans yaptım ve rahatlık tercih ederek doktoraya devam ettim, şuan tübitak'ta bursiyerim, kadro ilanları açıldı ve 3,2 ortalamam olmadığı için hiç birine başvuramadım, haliyle okuduğum üniversitenin hocalarının saçma ***** egosu ve etik dışı davranışlarına çok sövdüm, onun dışında bana kattığı çok şey var, ama üniversite okuyacaksan akademik gerçekleri ve kariyer kısmını gözden geçirmelisin bugün iyidir yarın kötü sonuçlanabilir.

Yüksek lisansta da çok farklı şeyler olmadı, hocalar kadro ayağıyla seni kullanıyor, sen de onları bir kez kullanıp kadroya girebiliyorsun. Not ortalamam iyiydi güzel çalıştım hakkımı yedirmedim

Alfha13

80+ Silver
Okumanın faydası yok ama okumamanın zararı çok. Günümüzde üniversite; ilkokul, ortaokul gibi artık.

şahin doğan

80+ Platinum
üniversite okumayanların yüzüne bile bakmıyorlar bu devirde.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman

seniyazdim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Ali Arslan
Aga boş diyenlere bakarsan hepsi çok kötü bölümlerde okumuş oluyor onlara zaten mustehak tamam iş bulmak falan atanmak zor ama elbet atanana kadar bir yerde ozel sirkette çalışıyorsun ha işsizler var ama universite okumak boş diye bir şey yok yani hiç iş olmazsa bile çevren olur tanıdık falan sayesinde bir yerde çalışırsın dükkan olarak en kötü öyle gelişirsin falan tek iş gözüyle de bakmamak lazim

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Kendini geliştirmene bağlı diyeceğim ama sözel bölümler 2-3 bölüm hariç pek tutmuyor diye biliyorum en kötü EA'dan girmek gerek bence. Çünkü iş şansı olan bölümler matematikten geçiyor. Bende tarih okumak istiyordum sonra grafik tasarım ondan sonrada YBS'ye yöneldim eğer biraz matematik yaparım dersen YBS tercih edebilirsin.

BlueLabels

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,016
İsim
Kaira Bilgic
Okumanı öneririm çünkü diyelim ki yazılım okuyorsun ve bunun üstünde kariyer düşünüyorsun bu kariyeri yapabilmen için etrafında networkler oluşuyor insanlar oluyor yani hocaların oluyor, arkadaşların oluyor, arkadaşlarının arkadaşı/tanıdığı oluyor hocalarınla beraber projeler yapabilirsin vs çok olayı var ve üniversite arkadaş ortamı gerçekten çok iyi öneririm tarih bölümü bazında bir şey demem doğru olmaz yazılım okuyorum çünkü ben ama yine de gerçekten istiyorsan belli şeyleri feda etmen gerekir

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,505
İsim
Oğuz Oğuz
Bütün kuzenleri üniversitesi okumuş biri olarak bu tamamen kendini geliştirmek ve birazda şans ile ilgili.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Yazılım okumayı düşünüyorsan fikir sahibi olabileceğin bir yakın tanıdığım var, özelden ulaşırsan referans olurum bilgi alman ile ilgili kısımları

Top Bottom