Neler Yeni

Üniversite konusunda ikilem.

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05
Bir diğer seçenek erkenden çalışmaya başlayıp kafandaki planları gerçekleştirmelisin sözel bölümler çok güzel ama iş sıkıntısı var bu alanlarda o yüzden ne yapmak istiyorsan sadece ona odaklan vakit kaybetmeden .

milenix

80+ Gold
Bunu söyleyenler genelde üni kazanamamış ya da derslerinde başarısız olan kişiler oluyor. Üniversiteye git erasmus yap kendini geliştir bak bakalım kim sana iş vermiyor? Yok öyle bir şey her şey sana bağlı. Bu da benim şahsi fikrim olsun o zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

10 senedir hello world mu yazıyorsun?
ne alaka 20+ programlama dilinde en üst seviyeye getirdim kendimi

melidoas6

80+ Silver
0dan başladım son sene.tamamen 0 ama yalandan değil sadeleştirme yapmayı bilmiyordum tyt mat 26 ayt mat 15 net yaptım bu senede hedefim elektrik elektronik mühendisliği yani matematiği zorla derim
Tam netlerin ne bilmiyorum ama ayt mat ve fen kasarsan kazanırsın aklında üniversite var mı

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
Çok tereddütte kalmama rağmen sonunda bu satırları yazmaya cesareti buldum.

Arkadaşlar üniversite sınavına hazırlanan bir kardeşiniz olarak desteğe ihtiyacım var. Uzun bir yazı olacaktır büyük ihtimalle.

Öncelikle en baştan başlamayı düşünüyorum.
Ben tarihe araştırmaya ilgisi olan bir insandım sözel alanım oldukça gelişmişti.
Zanaat ve Ustalık isteyen işlere hep meraklı olan ve hep birikime önem veren bir insanım.
Bir şeyi söküp takmayı tamir etmeyi hep çok sevdim.
ilkokul dan itibaren sayısalım her zaman zayıftı. Tabii ben üstüne gitmedim, gidemedim.
Pişman mıyım ? Evet...
Lgs de -0.25 mat çıkararak ortaokul macerama son verdim. Burası cepte.
Tabii aldığım puan iyi bir Anadolu lisesine yetmiyordu(310) meslek lisesinden dönme arkadaşlarımla senelerce dalga geçtiğimiz bir Anadolu lisesine gittim.
Orada yarım dönem okudum fakat matematik korkum vardı. Tabii ben dayıma söz vermiştim matematiği yapacağım diye ve bir bilgisayar sözü aldım.
Üstelik o sıralar korona çıktığından 2.dönemi uzaktan okuyorduk. Ve ben memleketime gitmiştim okullar kapandı diye.
Tabii bilgisayar hiç istediğim gibi çıkmamıştı. sıkıntıları çıkıyordu ve ben uğraşmaya başladım dayıma da çaktırmamaya çalışıyorum.
bilgisayar hiç açılmamaya başladı dayıma da değişelim demiştim fakat istemedim sonradan.
Eve döndükten sonra bilgisayar çalıştı.
Ve asla unutmayacağım o sözü öğrendim. "Kötü usta adamı usta yapar." ve kullanmaya başladım.
Fakat bir daha gitti sonradan ben söküp takmayı sevdiğimden bilgisayarın içini açıp incelemeye başladım, tabii benden biraz daha fazla anlayan bir kuzenime de danıştım.
Sonradan ekran kartının tuhaf göründüğünü farkettim. Ve mahallede ki bilgisayarcıya götürüp ne olduğunu öğrenmek istedik.
Adam "Ekran kartı yanmış" demiş babama, babamda bir şey mi yaptın cihaza diyor. ben hayır dedim.D
O sıralarda tabii ben uğraştım sürekli araştırdım. Ekran kartına tuhaf bir yapıştırıcıyla işlemci fanı takılmıştı ?!
Tabii işim yok her gün yeni bilgisayar bakıyorum kendime.
en son bu foruma katıldım insanlara yardımcı olarak öğrenmeye çalıştım sürekli güncel kaldım.
Tabii bunu gören ailem beni meslek lisesine almayı planlamış ve bir gün canlı derste farklı bir okulda olduğumu gördüm.
Herkes sevinçli tabii.
Olduğum bölge Marmara olduğu için o zamanlar meslek liseleri kaliteli.
orada hiç okula gitmeden tabii nakil olup Trabzon'a geldim.
Hata yapıp burda da mesleğe gittim ortamda bilgisayara dair pek bir şey yok.

Evet mesleğe giderek matematikten kurtulmuştum, fakat ilerisini hiç düşünmemiştim ?
Günler geçtikçe farkına varmıştım hala boşa kulaç atıyorum.
Özel ders almaya başladım. En azından bir şeyler yapmaya başladım. ama hala netler 0 idi.
Ve bunun nedeni öğrenim hayatım boyunca hiç test çözme alışkanlığımın olmamasıydı...
Neyse konudan çok dağıldık, sonradan dershaneye yazıldım şuan hala oradayım ve hala 0 net.

Şimdi ben Sözeli çok iyi olan bir insanım. Fakat sözelde meslek yok ? Aç kalırım diye korkuyorum.
Bilgisayara ilgisi olan bir insanım fakat matematiğim yok, bu işe merak sardığımdan beri Elektronik mühendisi olmak istemiştim oysa.
Tabii bölümüm yazılım herkes diyor parçada devrede para yok bilgiyi bırak para kazanacaksan yazılıma yönel diyorlar.
O işi de çok yapamıyorum...

Şuan komik gelecek ama ne için yazdığımı bile bilmiyorum ne yazdığımı da.
Kafam karışık önümde hayatımı değiştirecek onlarca yol ayrımı var.
Şuan tek ümidim sizlersiniz forumdaşlar.
2 senedir olduğum bu forumda çok şey paylaştık.

Matematiği yapmaya çalışmak mı, Direk yeteneğim olan Tarihçilik mi ?

Şimdilik bu kadar devamını eğer cevap gelirse iletirim şimdiden teşekkürler dostlarım...
her şey ders değil. matemetiğin harika olur gidersin yıldızda itü de bilgisayar yazılım kazanırsın ama 1. 2. senesidne kaldıramayıp bırakmak istersin. yapacagın mesleği yazın tercih yapmadan önce cok detaylı araştırman lazım ama yine tam hissedemezsin. yazılım uzaktan kulağa hoş geliyor fakat doktorluk gibi meslekelrden sonra en zor meslek. sınavları dersleri konuları cok ciddi anlamda bilgi birikim istıyor. bütüne kaldığım ders psikolojimi bozdu 1 hafta yemeden icmeden dışarı cıkmadan o derse calıstım ve ezber olan bir ders değil bir bölüm değil. insanı bazı zamanlar ınanılmaz bunaltıyor bılgısayar başında sacını basşını yolasın gelıyor. sınavlara calısırken dıyorsun ki universite sınavı neymış. ama bunu yılda 2 haftadan 3-4 kere yapıyorsun. sürekli aylarca yapmıyon.

haro44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Harun-Akçay
Ben eşit ağırlık mezunuyum, benimde mühendisliğe ilgim vardı. Bunun için 2 yıllık okudum ve şu an dgs çalışıyorum,
bilgisayar mühendisliğe girebilmek için.
Eğer mühendislik istiyorsan 2 yıllık okuyup dgs ile geçebilirsin. (Tabi 2 + 3 veya 4 yılda üniversiteden mezun olmayı aldırış etmezsen.)
Veya 1 yıl mezuna kalıp fizik kimya matematik çalışarak geçmeye çalışırsın.(Ben bunu da denedim ama gene olmadı.)
Özetle yaşım 21, mayısta 22 olacağım ama hala üniversiteye girmek için çalışıyorum yaşı aldırış etmezsen istediğin bölümü her türlü okursun.( Tabi ailen de yaşına takılmayıp, senin arkanda dururlarsa.)

melidoas6

80+ Silver
her şey ders değil. matemetiğin harika olur gidersin yıldızda itü de bilgisayar yazılım kazanırsın ama 1. 2. senesidne kaldıramayıp bırakmak istersin. yapacagın mesleği yazın tercih yapmadan önce cok detaylı araştırman lazım ama yine tam hissedemezsin. yazılım uzaktan kulağa hoş geliyor fakat doktorluk gibi meslekelrden sonra en zor meslek. sınavları dersleri konuları cok ciddi anlamda bilgi birikim istıyor. bütüne kaldığım ders psikolojimi bozdu 1 hafta yemeden icmeden dışarı cıkmadan o derse calıstım ve ezber olan bir ders değil bir bölüm değil. insanı bazı zamanlar ınanılmaz bunaltıyor bılgısayar başında sacını basşını yolasın gelıyor. sınavlara calısırken dıyorsun ki universite sınavı neymış. ama bunu yılda 2 haftadan 3-4 kere yapıyorsun. sürekli aylarca yapmıyon.
Her mesleğin bir zorluğu var maalesef

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
matematik önemli aga yazılım mühendisliği okuyupta fazla bir şey olamazsın bende küçüklüğümden beri yazılım yapıyorum (10seneyi aşkındır) gidip elektrik-elektronik okumayı düşünüyorum neyse hangi işi seviyorsan ona yönel bence
dostum kendi tembelliğinden miiletin hayali ile oynama. sınıf arkadasm 27 yasında sonradan okumaya karar vermiş ikea ya calısıyor evden aylık 35k yapıyor. mobil üzerine calısıyor. hello word yazmaya devam et sen.

melidoas6

80+ Silver
1. Sınıf doktor arkadaşım var okula gittiğini görmedim daha 😁

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
ne alaka 20+ programlama dilinde en üst seviyeye getirdim kendimi
Hocam kusura bakma da bunda patladım. Sen burada boşuna duruyorsun. Benim o kadar bağlantılarım var. Yurt dışında Senior olarak çalışan yazılımcı abilerimiz bile senin 4'te birin. Senin şimdiye haberlere falan çıkman lazımdı.

xTURANN

80+ Silver
Zerre fikrim olmadan meslek lisesine gittim, şuan 12.sınıfım. İyi bir fabrikada staj görüyorum. Önümde üniversite sınavı var, hazırlanmam, 1 haftada 4 - 5 belki de daha fazla test kitabı bitirmem lazım ama benim umrumda değil. Sebebi ise çok açık. İşsizlik. 4 Sene üniversiteye gidicem, tüm derslerim zayıf olduğu için sürekli tekrarlıyacağım, en kötü 5 - 6 yılda bitiririm. Hal böyle olunca çok fazla masraf çıkıyor. Bu yüzden üniversiteye gidip harcayacağım zaman yerine fabrikada çalışırım usta, bölüm şefi veya yardımcısı falan olurum. Birde maaşım sürekli artar, yeni başlayan üniversite mezunundan kat ve kat fazla alırım. Bir yandan yazılımla ilgileniyorum, daha doğrusu ilgileniyordum. Elektrik-Elektroniğe ilgin varsa devam et, elektrik-elektronik olmadan günümüzde kullandığımız neredeyse %90 hiçbir şey olmaz.

milenix

80+ Gold
dostum kendi tembelliğinden miiletin hayali ile oynama. sınıf arkadasm 27 yasında sonradan okumaya karar vermiş ikea ya calısıyor evden aylık 35k yapıyor. mobil üzerine calısıyor. hello word yazmaya devam et sen.
okuldan dolayı şirkette çalışmıyorum üstelik şuan çalışsam iki katından daha fazla kazanırım şuanda. size hello worldta bol şanslar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakma da bunda patladım. Sen burada boşuna duruyorsun. Benim o kadar bağlantılarım var. Yurt dışında Senior olarak çalışan yazılımcı abilerimiz bile senin 4'te birin. Senin şimdiye haberlere falan çıkman lazımdı.
aga ben çok takmıyorum benim biraz hobi gibi bir şey ve 6 aydır çalışmıyorum + okulda var

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ayhan TOPCU
Her şey kendisine bağlı orası doğru fakat gerçekler ortada. Yurtdışı düşünmüyorsa Tr de iş bulma olasılığı aşırı düşük bulsa bile kasiyer bilmem ne olacak çünkü ünilerde zaten yarım yamalak verilen eğitimle işçi alan işyerleri ya tecrübeli personel istiyor ya da çalışanın kanını emercesine çalıştırıp hakettiği maaşı vermiyor. Adam zaten üniyi yeni bitirmiş daha önce çalıştığı yer yok tecrübeli değil diye kimse işe almıyor. Derslerim iyi şu şu üniversiteyi kazandım diyip boş yapmayacağım çünkü gerek yok.
Üniversite okumaya, okusa dahi kendini geliştirmeye kapasitesi, azmi yetmeyen insanların yıllardır yazdığı boş yorumlardan birisi bu. 7 ay önce üniversiteden mezun oldum, 23 yaşındayım. Son 10 aydır (daha diplomamı dahi almadan teklif & görüşmeler başladı.) abartısız bir şekilde ayda en az 2 şirketten teklif alıyorum. Öyle top-tier üniversitelerden birinde de okumadım. İnanılmaz zeki bir insan da değilim. Eşek gibi çalışıp kendimi geliştirdim. 5 yıl boyunca 101 oynayıp bira içip sinemaya gitmedim. 1x eğlendiysem 3x çalıştım. Şu an dünyanın sayılı şirketlerinden birinde çalışıyorum. Evet insanlar üniversite mezunu olup bu yetkinlerle sahip olduğum için bana para ödemek için her hafta arayıp beni buluyor. Evet üniversite okumasaydım bunların hiçbiri olmayacaktı. Herkesi aynı kefeye koyup üniversite okumayın boş iş lakırtılarından vazgeçin artık. Muhtemelen küçük bir kardeşimiz olduğunu varsayıyorum, şayet öyleyse bile çevrendeki 3-5 kişiye bakıp şu yorumları yapma. Benimle aynı üniversite & aynı bölümden aynı dönemde mezun olup benden çok daha iyi fırsatlara sahip olan arkadaşlarım da var. Asgari ücrete iş bulamayan arkadaşlarımda. Her şey senin elinde :) Post sahibi arkadaşımıza da ilham olur umarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,024
Üyeler
166,677
Son üye
vlsxea
Top Bottom