Neler Yeni

Üniversite okumak hala mantıklı mı ?

umann

80+ Bronze
Üniversite okuyup 4 yılımı harap etmek mantıklı mı ?
Şu yorumda gerçekten üzüldüm ülkemizde evet üniversite okuyunca bölümüne göre iş fırsatları az olabiliyor ama yurt dışında yaşamak için bile okunmalı şu amerikaya wt programıyla giden arkadaşdan duyduysanız o balon amerikaya üni sayesinde gitmiş boş konuşuyor

üniversite gitmek 4 yıllını harap etmek demek çok gereksiz ve saçma bir yorum emin olun üniversiteye giderek kendinize çok şey katıcaksınız

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Şans meselesi falan değil kendini geliştirme meselesi , Sağlam cv ye bakıyorlar zaten üstteki örneğimdeki gibi "Ben x ve y üniversitesinden mezun oldum ama hiç bir faaliyetim yok" demektense "Ben liseden mezun oldum ama liseden mezun olduğumdan beri bunları bunları yaptım kendimi böyle geliştirdim demek" bir cv varsa ne ala.
Pratikte öyle olmuyor o işte. "X üniversitesinden mezum oldum, şu stajları gördüm" demek var, "Yükseköğretim geçmişim yok ama bu işlere hakimim ne olursa yaparım" demek var. Diplomanız olsun arkadaşlar, diploma size iş vermez ancak diplomalı işsiz olmak diplomasız olmaktan daha iyidir. Üniversite okumazsanız araya zaten 6 ay askerlik giriyor. Okumamaktan iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şans meselesi falan değil kendini geliştirme meselesi , Sağlam cv ye bakıyorlar zaten üstteki örneğimdeki gibi "Ben x ve y üniversitesinden mezun oldum ama hiç bir faaliyetim yok" demektense "Ben liseden mezun oldum ama liseden mezun olduğumdan beri bunları bunları yaptım kendimi böyle geliştirdim demek" bir cv varsa ne ala.

Evet tabii ki her sektör için geçerli değil ben konuyu açan arkadaş için söylüyorum bunları. Adamın işi hazırmış üniversite okursa işinden geri kalacak okumazsa +4 yıl tecrübesi olacak ve kendini ilerletecek.
Ben genel konuştum.

Satriani

80+ Bronze
Spesifik ve hayatı belirli standardın üzerinde idame ettirecek bölüm ise elbette üni. okunması gerek, şu da var ki sürekli kendini farklı alanlarda geliştirmek isteyen insanlar da iş hayatına devam ederken aynı anda üni. okumayı tercih ediyor, fakat şöyle bir gerçek var ki TR simülasyonunda sadece okul bitirmiş olmak hiç bir şey ifade etmiyor, çünkü burada onun dışında gelişen çok fazla faktör var. Eğer farklı alanlarda girişim, serbest meslek üzerine ekstra yatırım/kazanç durumları yoksa, üniversite okumak olumsuz bir şey değil.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
sadece bu hayallerle mi üniye gidiliyor sanıyorsunuz
Hayır tabii ki
sakıncası yoksa işi söyler misniz
Demir boru satışı.
Ya metalurji mühendisliği ya da makine mühendisliği okuyabilirim fakat işe yararmıemin değilim.
Şu yorumda gerçekten üzüldüm ülkemizde evet üniversite okuyunca bölümüne göre iş fırsatları az olabiliyor ama yurt dışında yaşamak için bile okunmalı şu amerikaya wt programıyla giden arkadaşdan duyduysanız o balon amerikaya üni sayesinde gitmiş boş konuşuyor

üniversite gitmek 4 yıllını harap etmek demek çok gereksiz ve saçma bir yorum emin olun üniversiteye giderek kendinize çok şey katıcaksınız
Cımbızlama yapıyorsunuz çok yanlış.
Üstte belirttiğim işe uygun bölüm var mıdır ?
Bana uluslararası ilişkiler gibi saçma bölümler söylemeyin saçma.
Kuzenimden gördüm bi anlamı yok.

umann

80+ Bronze
Cımbızlama yapıyorsunuz çok yanlış.
ben orda sadece senin adına konuşmuyorum ve hayatını okumaya adayan insanların yaptığı işe harap etmek dersen kafandaki düşünce zaten bellidir

Bana uluslararası ilişkiler gibi saçma bölümler söylemeyin saçma
yaptığın iş çoğu kişi tarafından çok bilinen bir iş değil anladığım kadarıyla mühendisliklere bakabilirsin

Kuzenimden gördüm bi anlamı yok.
üniversitenin mi

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
ben orda sadece senin adına konuşmuyorum ve hayatını okumaya adayan insanların yaptığı işe harap etmek dersen kafandaki düşünce zaten bellidir
Dostum kimisinin hazır basit işi vardır okumaz.
Büyük miras kalır anca yatırım yaparım der okumaz.
Bir başkası ise doktor olma hayali vardır veya mimar olmak ister okul hayatını ona adar.
Benim olayım başka, okul okursam benim açımdan zaman kaybı olucak.

mfimmel

80+ Silver
Erasmus programlarına katılırsan hem üni hemde yurtdışına gidebilirsin. Bu tip üniversiteler Kıbrısta çok var ingilizceyi orda kavrayacağından eminim. Üni okumadan en fazla taşeron işçi olursun. Üni sana daha fazlasını vadediyor ASLA ASLA DEME
Bir sürü freelancer iş imkanı varken üni okumazsan hiçbir şey olamazsın demek yanlış bilgilendirme olmuş dostum.

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
Öyle tıp falan okumayacağım veya mühendis olmayacağım.
Yapmak istediğim işe göre bölüm yok zaten gerek yok.
Üniversite diploması zorunlu diyenler var fakat hazır işim var.

Gezme meraklısı değilim sadece yurt dışı.
4-5 tane ülkeye gidip dillerini öğrenme hayalim var.
Bizim ülkede üniversite okumayana iyi gözle bakılmaz sen başka işle uğraşacak olsan bile üniversite oku.Böyle olmamalı ama bizim ülkenin gerçeği.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
Öyle tıp falan okumayacağım veya mühendis olmayacağım.
Yapmak istediğim işe göre bölüm yok zaten gerek yok.
Üniversite diploması zorunlu diyenler var fakat hazır işim var.

Gezme meraklısı değilim sadece yurt dışı.
4-5 tane ülkeye gidip dillerini öğrenme hayalim var.
bence üniversiteyi oku şansın varsa yurtdışında oku hatta
bu arada canlı dolar kuru artık 18.10

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,274
İsim
Bilal Tepe
Ben dijital oyun tasarımı okuyordum 1.sınıf bitmişti ama çok çalışıp güzel bir firmada 3d artist olarak işe girdim o yüzden okulu bıraktım ve iyikide bırakmışım benim için gerçekten zaman kaybıydı 1 sene . Dediğin gibi işin hazırsa okumaya hiç gerek yok üniversite okuyupta bir artısını kazananların sayısı çok çok az genelde 4 yıl boşa zaman geçiriliyor , o 4 yılda işinde kendini çok daha geliştirip üniversitenin seni getireceği yerden daha iyi bir yere gelebilirsin.
Hocam yanlış anlamazsan maaşin ortalama aylık ne kadar çok merak ettim 😀

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Kenan Çelik
Bende bu dönem benzer süreçlerden geçiyorum. Yaşım 32. Teknik lise mezunuyum ve evliyim. Liseyi bitirdiğim dönem bazı sorunlar nedeni ile üniversiteye gidememiştim. O nedenle çalışmak zorunda kaldım. Yaklaşık 13 yıldır aynı firmada çalışıyorum. İşe ilk başladığımda yaşım ve mezuniyetim nedeni ile en alt görev ve maaş ile çalışıyordum. Zamanla görevim ve maaşım yükseldi. Önce kalite kontrol sorumlusu, ardından üretim sorumlusu şimdilerde ise arge departmanında elektronik kart tasarım ve çizim sorumlusuyum. Çift haneli fena olmayan da bir maaşım var. Yani iş ile alakalı bir kaygım yok.
Peki bunları neden anlattım?
Bir işinizin ve iyi bir maaşınızın olması size gelecek garantisi vermez. Özel sektör de 2 yıllık da olsa üniversite mezunu biri her zaman lise mezunundan önce tercih edilir. Ayrıca kesinlikle mesleki anlamda teorik de olsa katkısı olacaktır.

Üniversiteye gitmeyi çok istediğim için bu sene sınava girdim ve marmara üniversitesin de elektronik haberleşme 2. öğretim kazandım. Gidebilmem çok zor. Sabah 8 akşam 5 mesaim var. Kampüs kartal da ben güngörendeyim. Ders 15:00 de başlıyor ben ise 19:00 da ancak varabiliyorum. Bunlar dışında evliyim ve evime de zaman ayırmam gerek. Tüm bu zor koşullarıma ve aslında ihtiyacım yok gibi gözükmesine rağmen ben üniversiteye gidebilmek için tüm imkanlarımı zorluyorum. Çünkü bunun ciddi bir artısı olduğunu özel sektör de çalıştığım bu 13 yıl içinde gördüm ve yaşadım.

Siz muhtemelen benden çok daha az sorumluluğa sahip olduğunuz şu dönemlerde, üniversiteye gidilir mi sorusunu kendinize sormamalısınız bile. Gidilir. Kesinlikle gidilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,398
Üyeler
161,042
Son üye
trkbyzc
Top Bottom