Dostum çoğu insan kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler yazmış, kimisi torpil demiş, kimisi çok yüksek puanlar demiş (yüksek ihtimal alımı olmayan bölümler ya da olsa da mülakatlı olan bölümler), çoğu kurum sözleşmeli olarak, mülakatsız sadece puan sıralamasıyla alım yapıyor ve alım puanları 70li puanlara kadar geriliyor (hem lise hem de lisans kpss (lisansta bölümün fark ediyor tabi)). Lise kpss mezunlarını destek personeli, hizmetli vb. ünvanlar ile alabiliyorlar bunun için de herhangi bir nitelik aranmıyor genelde erkeklerde askerlik şartı aranıyor, bu kısım kpss kısmı. Fakat senin gibi genç bir kardeşim ki bilgisayar mühendisliği kazanabileceğini söylediğine göre donanımlı birisisin diye düşünüyorum, hem 8' den 5'e kadar çalışıp hem de okulunu okumamalı diye düşünüyorum çünkü memuriyetteki zihniyet insanı genelde köreltiyor; iş ortamı olsun, arkadaşların olsun ya da yorgunluktan kaynaklı çeşitli nedenlerden dolayı; tabi lisans okumayım hemen hayata atılayım diyorsan o başka (fakat normal bir memur her ne kadar erken hayata atılsa da normal şartlar altında donanımlı bir mühendisin kazandığı imkanları uzun vadede kazanamayacak). Bir abi ya da kardeş tavsiyesi hem okuyup hem çalışmak istiyorsan kendi alanınla alakalı olan bir işte çalışmalısın ya da çalışmasan bile kendini o alanda geliştirmelisin ya da dil bilmiyorsan güzel bir şekilde kendini ifade edip konuşabileceğin yabancı dil ya da diller öğrenmelisin, mezun olduğunda en azından rakiplerinden daha donanımlı hale gelebilimelisin diye düşünüyorum. (Bunlar kendi düşüncelerim, az çok hayattan gördüklerim, en iyi kararı düşünüp tartıp kendin vermelisin, çok güzel bir hayatın olması dileğiyle
)