Yardım Üniversitede mühendislik için MacBook alınır mı?

Zechion

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,695
Merhaba. Bilgisayar/Makine/Mekatronik/Elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinden birini okuyacağım. Öğrenci indiriminden yararlanıp MacBook+AirPods kampanyasından yararlanmak istiyorum. Fakat Bilgisayar Mühendisliği için MacBook ideal olsa bile diğer bölümler için emin olamadım. Aranızda bölümlerden birini okuyup da bilgilendirebilecek var mı?
MacBook Air M4 düşünüyorum.
Bir de satıp satmayacağım kesin değil fakat şuan evimde aktif olarak masaüstü bilgisayarım var RX6600'lı. Evimle okul arası uzak olduğundan şarjı uzun gidecek ve hafif bir bilgisayar istediğimden MacBook düşündüm.

Merhaba. Bilgisayar/Makine/Mekatronik/Elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinden birini okuyacağım. Öğrenci indiriminden yararlanıp MacBook+AirPods kampanyasından yararlanmak istiyorum. Fakat Bilgisayar Mühendisliği için MacBook ideal olsa bile diğer bölümler için emin olamadım. Aranızda bölümlerden birini okuyup da bilgilendirebilecek var mı?
MacBook Air M4 düşünüyorum.
Bölüme göre bakmak gerek, Elektrik Elektronik için önerilmiyordu diye hatırlıyorum mesela, bölümde kullanılan yazılımların uyumluluğu ile alakalı bakman lazım.

Mekatronik ve Makine için alınmaz CAD/CAA uygulamalarını kaldırabilecek ortalama ekran kartlı laptoplara yönelmeni öneririm

Makina, inşaat, mekatronik filan için macbook alınmaz ama diğer mühendislikler için alternatifleri var sanırım. Spesifik uygulama olarak bakmak lazım. Macbook iyidir bence her türlü gerekirse parallels filan kurarsın

Makina, inşaat, mekatronik filan için macbook alınmaz ama diğer mühendislikler için alternatifleri var sanırım. Spesifik uygulama olarak bakmak lazım. Macbook iyidir bence her türlü gerekirse parallels filan kurarsın
Hocam hem airpods hem de m4 olması sebebiyle kafama çok yatmıştı fakat başka mühendislik okuyan arkadaşlarıma da danıştığımda macbook'un program desteğinin beni yarı yolda bırakacağını anladım. Parallelste de hem yıllık 65 euro vericem hem de m4'ün saf gücünü alamayacağım falan. Uzun uzun işler. Direkt windows bir laptop alacağım galiba.

Hocam hem airpods hem de m4 olması sebebiyle kafama çok yatmıştı fakat başka mühendislik okuyan arkadaşlarıma da danıştığımda macbook'un program desteğinin beni yarı yolda bırakacağını anladım. Parallelste de hem yıllık 65 euro vericem hem de m4'ün saf gücünü alamayacağım falan. Uzun uzun işler. Direkt windows bir laptop alacağım galiba.
Hele bir okulun belli olsun acele etme istersen. Şayet Windows zorunlu olmazsa bence doğrudan macbook ile başla derim. Bende mühendisim. İnşaat sektörü için Windows şart ama şahsi bilgisayarım macbook. Çok daha performanslı.

Hele bir okulun belli olsun acele etme istersen. Şayet Windows zorunlu olmazsa bence doğrudan macbook ile başla derim. Bende mühendisim. İnşaat sektörü için Windows şart ama şahsi bilgisayarım macbook. Çok daha performanslı.
Teşekkürler hocam. Direkt bir mühendisten bilgi almak çok işime yaradı ve altını doldurarak cevap vermeniz benim için oldu. Macbook dediğiniz gibi çok daha iyi fakat bölüm açıklandıktan sonra şartlar neyi gösterirse ona göre seçim yapacağım. Elimde zaten bir masaüstü var belki onu satıp bir tane de macbook alırım belki dediğiniz gibi. Mühendislik için aldığım bilgisayardan sonra gerek kalmaz bu masaüstüne. Tabletimin de iPad olmasından falan işime yarar.

Geri