Neler Yeni

Ürünün seri numarasından garanti başlangıç zamanı anlaşılır mı?

Moon.

80+
Mesela bir Laptop aldım diyelim ve bunu alınca garantisi başlayacak tamam ama mesela bu ürün daha önceden satılıp sonra iade alınmış bir ürün olsa ve tekrar satışa sunulmuş olsa. Ürünün seri no'sundan daha önceki garanti başlangıç tarihi anlaşılır mı? Yanılmıyorsam böylelikle aldığım ürünün sıfır olup olmadığını anlayabilirim değil mi?

Aynısı diğer bilgisayar bileşenleri için de geçerli aslında. Mesela ekran kartının daha önce kullanılıp garantisinin daha önce başladığını ve buradan 2. el ürün olduğunu anlamam mümkün mü?

SSD anlamak mümkün galiba ama diğer bileşenleri de merak ediyorum 0 olduğu nasıl anlaşılır.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,497
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ürünün seri numarasından anlayamazsın orada yazan tarih çok daha öncesi çıkar genelde. Ülkeye giriş, raflara giriş gibi tarihler olur.

Moon.

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ürünün seri numarasından anlayamazsın orada yazan tarih çok daha öncesi çıkar genelde. Ülkeye giriş, raflara giriş gibi tarihler olur.
Peki alacağım ürünün 2. el veya iade edilmiş bir ürün olmadığını nasıl anlayabilirim?

Mesela ürün tertemiz olsa, sıcaklık değerleri de iyi olsa ama ürün bir süre kullanılıp iade edilmiş olsa, bunu nasıl anlayacağım? Acaba kutusundan falan mutlaka belli eder mi?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,930
İsim
Mehmet Aslan
Peki alacağım ürünün 2. el veya iade edilmiş bir ürün olmadığını nasıl anlayabilirim?

Mesela ürün tertemiz olsa, sıcaklık değerleri de iyi olsa ama ürün bir süre kullanılıp iade edilmiş olsa, bunu nasıl anlayacağım? Acaba kutusundan falan mutlaka belli eder mi?
güvenilir sitelerden alırsan öyle bir sorunla karşılaşman düşük ihtimal. Açılıp açılmadığını güvenlik bandından anlayabilirsin.

Moon.

80+
güvenilir sitelerden alırsan öyle bir sorunla karşılaşman düşük ihtimal. Açılıp açılmadığını güvenlik bandından anlayabilirsin.
Kaç sene önce bir Anakart almıştım bizzat ünlü bir mağazadan. Çalışan hemen açmıştı Anakart kutusunu ve bak sıfır demişti. Ben anlamadım durumu ama o zaman sizin dediğiniz güvenlik bandı yoktu bunda yani 2. el satmış olma ihtimali var mı? Her üründe bu bant var mı acaba?

Son düzenleme:

Pew Pew

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Cem Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık
Hocam takılmayın bu kadar her iade edilen ürün bozuk olmuyor

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,930
İsim
Mehmet Aslan
Kaç sene önce bir Anakart almıştım bizzat ünlü bir mağazadan. Çalışan lap diye kutuyu açıp ürün sıfır demişti. Ben anlamadım durumu ama o zaman sizin dediğiniz güvenlik bandı yoktu bunda yani 2. el satmış olma ihtimali var mı? Her üründe bu bant var mı acaba?
Tenknoloji ürünlerinin çoğunda vardır. Bahsettiğiniz olayda belki iade ürünü olabilir. Örneğin bir ram aldınız diyelim sisteme uymayınca iade ediyorlar, Haliyle firmada çöpe atamayacağına göre tekrar paketleyip satışa koyabiliyorlar :)

Moon.

80+
Tenknoloji ürünlerinin çoğunda vardır. Bahsettiğiniz olayda belki iade ürünü olabilir. Örneğin bir ram aldınız diyelim sisteme uymayınca iade ediyorlar, Haliyle firmada çöpe atamayacağına göre tekrar paketleyip satışa koyabiliyorlar :)
Beni uyardığınız için teşekkürler. Güvenlik bandı olayına artık daha dikkat edeceğim. Çalışan hemen açmıştı Anakart kutusunu ve bak sıfır demişti. Bir daha uyanık olacağım hem mağazadan alırken, hem de online.

Son düzenleme:

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,930
İsim
Mehmet Aslan
Beni uyardığınız için teşekkürler. Güvenlik bandı olmadan bir daha satsınlar bana da göreyim bakalım. Çalışan lap diye Anakart kutusunu açmıştı bak sıfır demişti. Bir daha bant olmadan satsınlar bakayım artık daha uyanık olacağım hem mağazadan alırken, hem de online.
Online alışverişlerde özellikle dikkat edin hocam. Mağazalarda gösterdikleri teşhir ürünü olabilir onlarda o kadar korkmanıza gerek yok. (teşhir ürünü: tanıtım amaçlı kutusu açılmış vitrin ürünlerine denir. Mağaza satarken teşhir ürünü olduğunu belirtir zaten)

Top Bottom