İnternetteki çözümleri denediysen aklıma gelen şey;Çok önceden vatan bilgisayardan lisans aldığımızda 30GB'lik bir USB vermişlerdi onda rufusla bir iso yazdırıcaktım farkettim ki disk yazma korumalı internete olan yöntemleride denedim çözüm bulamadım.
Dediğin şeyi biliyorum ama bunda yok o malesef kiİnternetteki çözümleri denediysen aklıma gelen şey;
Bazı USB'lerde yan tarafında manüel olarak bir çentik olur onu çekince salt okunur (read only) hale gelir öyle bir şey varmı kontrol et.
Konsolu yönetici olarak çalıştırıp, diskpart üzerinden erişmeye çalış.Çok önceden vatan bilgisayardan lisans aldığımızda 30GB'lik bir USB vermişlerdi onda rufusla bir iso yazdırıcaktım farkettim ki disk yazma korumalı internete olan yöntemleride denedim çözüm bulamadım.
diskpart yaz. Diskleri görmek için, list disk yaz. USB diski seçmek için disk numarasını bulup select disk disk numarası şeklinde yaz. Temizlemek için, clean yaz, tekrar biçimlendirmek için ilk olarak create partition primary ve format fs=exFAT quick yaz. exFAT yazdığım yere varsayılan olarak hangi biçimdeyse onu yazabilirsin.Böyle bir şey denemiştim o clean yazmamıştım amaKonsolu yönetici olarak çalıştırıp, diskpart üzerinden erişmeye çalış.
Diskparta girmek içindiskpartyaz. Diskleri görmek için,list diskyaz. USB diski seçmek için disk numarasını bulupselect disk disk numarasışeklinde yaz. Temizlemek için,cleanyaz, tekrar biçimlendirmek için ilk olarakcreate partition primaryveformat fs=exFAT quickyaz. exFAT yazdığım yere varsayılan olarak hangi biçimdeyse onu yazabilirsin.
Daha yavaş ve kesin çözüm olarak, clean yerine clean all yazarsan tüm sektörleri sıfırlar, biçimlendirme kısmındaki quick ibaresini silersen biçimlendirmesi daha uzun sürer ama her sektörü sıfırdan biçimlendirir.
Fiziksel bir sorun yoksa işe yarayacaktır.
Yok ya bunlarda olmuyor ben ümidi kestim bir tane daha usb de bu sorunu yaşadım düzelmedi bu sorunu yaşayan usbler bence direk gitmiş usblerAklıma gelen diğer çözümler;
1)Flashı manuel olarak biçimlendirmeyi dene
2)Rufus Programını Yönetici Olarak çalıştırıp yazdırmayı dene
3)
Bunlar işe yaramazsa; Çözümü bulduğunda, konuya ekleme yaparsan sonradan okuyanlar için yararlı olur![]()
Clean yazarken mi alıyorsun bunu? Yüksek ihtimal bozuk disk. Verileri kurtarmak gerekiyorsa bunun için bazı şirketler vardı sanırım.Böyle bir şey denemiştim o clean yazmamıştım ama
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yok ya bunlarda olmuyor ben ümidi kestim bir tane daha usb de bu sorunu yaşadım düzelmedi bu sorunu yaşayan usbler bence direk gitmiş usbler
Evet clean ve diğer şeyleri yazarken Yok yok veri kurtarmayla işim yok İSO yazıcaktım dahada uğraşmıcam hevesimi kursağımda bıraktı teşekkür ederim genedeClean yazarken mi alıyorsun bunu? Yüksek ihtimal bozuk disk. Verileri kurtarmak gerekiyorsa bunun için bazı şirketler vardı sanırım.