Neler Yeni

Uygun kasa nasıl seçebilirim?

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama - Donanımlar - Ekran hataları - Sistem Toplama.
Arkadaşlar selamın aleyküm. Hayatımda hiç bilgisayar toplamadım. Nasıl ekran kartına psu vb. donanımları rahatça içine alabilecek kasa nasıl bulunur? lütfen açıklayabilir misiniz.

Coolpanda

80+ Silver
Kullanılacak parçaları kabaca anlatın sizin için PSU ve Kasayı önerelim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
bütçe nedir

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Arkadaşlar selamın aleyküm. Hayatımda hiç bilgisayar toplamadım. Nasıl ekran kartına psu vb. donanımları rahatça içine alabilecek kasa nasıl bulunur? lütfen açıklayabilir misiniz.
şimdi alacağın ekran kartının ölçüleri anakartın boyutu alacağın cpu soğutucunun ölçülerini atarsan sana uygun kasayı öneririrz

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
924
İsim
Efe

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanılacak parçaları kabaca anlatın sizin için PSU ve Kasayı önerelim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Anakart: Asus Prime B550M-K
Ram: Pny XLR8 2x16
Ekran Kartı: Pny RTX 3060
Ssd: Samsung 1TB 980MZ

Kasa ve Psu size kalmış ben hayatımda hiç toplamadım. Örneğin şu parçayı değiş vb. önerilerde bulunabilirsiniz. Bazı anakartlarda wifi özelliği yokmuş yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır ama isterseniz psu yu bütceye ekleyebilirsiniz 23 bin TL yi geçmesin bütçe.
2-3 bin TL geçebilir onda sıkıntı yok.

LethaX

80+ Bronze
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Anakart: Asus Prime B550M-K
Ram: Pny XLR8 2x16
Ekran Kartı: Pny RTX 3060
Ssd: Samsung 1TB 980MZ

Kasa ve Psu size kalmış ben hayatımda hiç toplamadım. Örneğin şu parçayı değiş vb. önerilerde bulunabilirsiniz. Bazı anakartlarda wifi özelliği yokmuş yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır ama isterseniz psu yu bütceye ekleyebilirsiniz 23 bin TL yi geçmesin bütçe.
2-3 bin TL geçebilir onda sıkıntı yok.
Wifi özelliğini pek takmayın bence ethernet kablosu çekersiniz. Ayrıca anakart için bütçenizi söylerseniz iyi olur o anakarta R5 5600 emanet etmeyin bence. Kasa olarak Lian Li Liancool 205 güzel kasa bence malzeme kalitesi ve hava sirkülasyonu olarak parçalar da sığar 1100 TL ydı en son 900 TL yede psu alırsın olur.

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wifi özelliğini pek takmayın bence ethernet kablosu çekersiniz. Ayrıca anakart için bütçenizi söylerseniz iyi olur o anakarta R5 5600 emanet etmeyin bence. Kasa olarak Lian Li Liancool 205 güzel kasa bence malzeme kalitesi ve hava sirkülasyonu olarak parçalar da sığar 1100 TL ydı en son 900 TL yede psu alırsın olur.
Ethernet kablosu çekemem acaba düzgün bir anakart önerir misiniz?. (Ailemle yaşıyorum ethernet kablosu çekersem evin tam ortasından olmuş olur oda diğer aile üyelerini rahatsız edebilir.)

Ayrıca beni tatmin edicek bir kasa istiyorum ışıklarını kontrol edebileceğim RGB fanlı 4 ve üstü fanlara sahip bir kasa varsa atarmısınız.

LethaX

80+ Bronze
Ethernet kablosu çekemem acaba düzgün bir anakart önerir misiniz?. (Ailemle yaşıyorum ethernet kablosu çekersem evin tam ortasından olmuş olur oda diğer aile üyelerini rahatsız edebilir.)

Ayrıca beni tatmin edicek bir kasa istiyorum ışıklarını kontrol edebileceğim RGB fanlı 4 ve üstü fanlara sahip bir kasa varsa atarmısınız.
4 üstüne gerek yok dediğim kasanın 2 adet önde 1 adet arkada fanı var. Öndeki fanlar 140 mm ve gerekli yerlerin hava almasını sağlıyor zaten rpm değerleri de yüksek alın bence sıkıntı olmaz. Anakart olarak B550M Pro Vdh Wifi 1500 liraya düşüyor bazen onu alın illa wifi olsun derseniz o kartta kendi bütçesinin kralıdır gayet iyi anakart.

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
4 üstüne gerek yok dediğim kasanın 2 adet önde 1 adet arkada fanı var. Öndeki fanlar 140 mm ve gerekli yerlerin hava almasını sağlıyor zaten rpm değerleri de yüksek alın bence sıkıntı olmaz. Anakart olarak B550M Pro Vdh Wifi 1500 liraya düşüyor bazen onu alın illa wifi olsun derseniz o kartta kendi bütçesinin kralıdır gayet iyi anakart.
Adamsın eyvAllah.

LethaX

80+ Bronze

Adamsın eyvAllah.
Ne demek sağol hocam 🤣

Exe.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Gökay Yıldırım
Ekran kartı kaç tl dostum hangi model ?

Top Bottom