Neler Yeni

Yardım Uzaktan PC kontrol programı önerisi

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Sidar Özel
Zorla bilgisayarı bırakıp ödev yaptıramazsınız hele tehdit ederek asla bir çocuğu yenemezsiniz. @Alexa devamını getirir
Oyle bir yenersin kral hiç sorma korku insanı bambaşka sekillere sokar ama şuan ki sürecte az korku iyi birsey bence (mesala cucugub bir seyleri yapmaması için çunkü kötü bir donemdeyiz

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Amacım zorla bıraktırmak ya da tehdit etmek değil sadece erişimini bir nebze de olsa kısıtlmak örneğin internet kafelerdeki sistem gibi ben onay vermediğim sürece erişemesin tarzında. Biliyorum bir insanı yapmaması konusunda zorlarsanız uzaklaştırmaya çalışırsanız daha da yakınlaşacaktır.
hocam küçükken ben de kardeşiniz gibiydim lgs döneminde 7. sınıfta full oyun oynardım ama akıllanmıyordum abim döverdi hırsına daha fazla oynardım pc yi yasaklardı inadına açardım şifre değişirdi artık değiştire değiştire şifre kırmayı öğrenmiştim.
Kısacası kendisinin akıllanması gerekiyor ne yapsanız boş.
eğer kısıtlayacağım diyorsanız modem üzerinden belirle saatlerde erişim verebilirsiniz başka bir hocamın dediği gibi

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
hocam küçükken ben de kardeşiniz gibiydim lgs döneminde 7. sınıfta full oyun oynardım ama akıllanmıyordum abim döverdi hırsına daha fazla oynardım pc yi yasaklardı inadına açardım şifre değişirdi artık değiştire değiştire şifre kırmayı öğrenmiştim.
Kısacası kendisinin akıllanması gerekiyor ne yapsanız boş.
eğer kısıtlayacağım diyorsanız modem üzerinden belirle saatlerde erişim verebilirsiniz başka bir hocamın dediği gibi
single player olarak ta oynuyormuş ets filan direk pc ye sınır nasıl koyulur onu soruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
single player olarak ta oynuyormuş ets filan direk pc ye sınır nasıl koyulur onu soruyor
doğru orayı unuttum internet cafedeki gibi yap diyeceğim başka bir pc ile açılan ama dersteyken bakamam diyorsun.
kardeşinin adam olması gerekiyor yapacak bir şey yok.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
PC'yi kontrol altına alırsanız para biriktirip internet kafeye gidebilir. Eğer çocuk PC bağımlısı ise bunu kesinlikle yapar. Çocukla konuşun. Orta yolu bulun.
Öncelikle neden pc bağımlısı onu anlamamız gerekiyor. Oyun oynandığında beyinde mutluluk hormonlarından biri olan dopamin salgılanıyor. Beyin bu dopamini sürekli olarak almak ister. Sizin göreviniz beyne bu dopamini başka yollardan alabileceğini de kanıtlamaktır.

Yapılabilecek öneriler (kardeşinizle konuşun):
  • Ders çalışmasa bile derslerine vakit ayırmasa bile kitap okusun. Onla anlaşmaya varın. 50 sayfa okuması karşılığında oynayabileceğini söyleyin. Eğer okumazsa PC kullanımının kısıtlanacağı uyarısı yapılsın.
  • Spor yapmıyorsa spor yapsın. Kardeşim spor yap şu kadar dakika anca o kadar oynayabilirsin diye.
Kitap okuma ve spor ile beraber beyine dopamini farklı yollardan da aldırabiliyoruz. Beyin bunu görüyor.
Daha sonra ders çalışmanın onun bir sorumluluğu olduğunu hayatta herkesin bir sorumluluğu olduğunu bu sorumlulukları yerine getirmezse hayatın onun karşısına kötü şeyler (örneğin düşük notlar) çıkaracağını anlatın. Uygun bir dille. Eğer ders çalışmazsa PC kullanamayacağını belirtin. PC'nin çalışmasını önleyecek bir hamle yapın.

Eğer bu adımdan sonra çocuk internet kafeye giderse onla neden ders çalışmak istemediğini, sorunu olup olmadığını sorun. Aileden PC için uzaklaşmak bu yaşta psikolojik bir soruna işaret edebilir.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Öncelikle Merhabalar,
Kusura bakmayın konuyu nereye açacağımı bilemedim yanlışım olduysa affola.
Konuya gelecek olursak üniversite için şehir dışındayım. Annem ve babamda çalışıyor haliyle ev kardeşime kaldı. Kardeşim yaşı 11 durmasını bilmiyor vaktinin çoğunu pc başında geçirip derslerine hiç yaklaşmıyor.
Annem son çare olarak ethernet kablosunu saklayarak bir çözüm üretmeye çalışmış ama bizimki para biriktirip kablo almış :LOL:. Şimdi şifre koymak istemiyorum ödevi falan olduğu zaman bende derste olabilirim. Denk gelemeyiz bu yüzden dersinden olmasını istemem. Uzakta olduğum için bu bilgisayarı nasıl kontrol edebilirim HandyCafe tarzı bir program kursam önüne geçebilir miyim ya da nasıl bir çözüm önerebilirsiniz. Yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
Konuyu yanlış yere açmışsam kusura bakmayın nereye açacağımı bilemedim.
Çok kolay 1 gb ram koyacaksın veya stok fanın kablosunu çıkaracaksın en fazla yarım saat oynar :)

Cyanmore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Seçkin Kaya
Başında duracak insan olmadığı için haliyle boş vermişlik haliyle oturuyor pc başına daha tatlı geliyor derslerden hangimize tatlı gelmedi ki. Bu konuda gayet iyi anlıyorum onu ama cidden bir şekilde çok kısıtlamadan bir şekilde kısıtlamam gerekli en azından pc olmadığı zaman derslerine çalışabilir bunun sonucunda iyi notlar alabilir çünkü geçen sınavlara çalıştığında kendisi farkına vardı yapabildiğinin pcyi çok abartmadığı sürece kendi kendisine bunun farkına varması için böyle bir yola girmek zorundayım çünkü ben ne kadar zorlasamda istemediği için farkına varmayacak dediğiniz çoğu şeyi denedim sayın Alexa ama maalesef başında birisi olmadığı için aşırı boşvermişlik halinde babam tır şoförü günlerce evde yok annem akşam 6 da eve geliyor o gelene kadar gitmiş ethernet kablosu almış onunla oynuyor falan.

raypanber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali Özkan
Bence en mantıklısı bilgisayarı tamamen satın reisin cebine koyun harçlığını internet kafeye gitsin. bizim zamanımızda bilgisayarımız mı vardı sanki cafelerde sürtüyorduk hem sosyalleşiyorduk hem de oyun oynuyorduk

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,955
Üyeler
161,531
Son üye
AkselSYD
Top Bottom