Neler Yeni

Vadesiz hesaptan alışveriş yapılır mı?

Wocix

80+ Bronze
Kredi kartı alma şansını daha çok artırmak istiyorsan . Her zaman kredi kartlarını düzenli harcayıp , extre kesim günü ile son ödeme günü arasında ödemek zorundasın. Daha sonra fatura gibi her ay gelebilecek giderlerini otomatik ödeme talimatı verip , Kredi Findeks Notunu yükseltebilirsin. Tabi bunlar uzun vade de artarak sana kredi kartı limit artırma ve farklı bankalardan kredi kartı çıkma olasılığı artar. Findeks Notun sarı ve yeşil oranında olması lazım +1 ek daha kredi kartı çıksın.

Ben 21 Yaşındayım. 18 Yaşında Kredi kartım oldu. 1500 TL limiti vardı. 3 Yıl içinde hep o kartı kullandım. Düzenli harcayıp düzenli ödedim. Daha sonra işe girdim. Girdiğim iş yerinin kullandığı banka da 5000 TL kredi kartı verdi. Onu da düzenli harcayıp ödedim. Şuan 3 tane Kredi kartı var. Toplam 3 kredi kartlarının limiti 60k yı buluyor. Önemli olan nakit çalışmayıp karttan harcama yapıp gününde ödemek. Düzenli bir hesap çizelgesi oluşturmazsan Batarsın . Benim bir çok arkadaşım kırmızıya düşüp battı. Kafan 4 işleme Çok iyi çalışıyorsa benim dediklerimi yapıp yüksek limitli kredi kartların olur. Ben Muhasebe mezunuyum. Hangi bankanın neye göre verebileceğini ve hangi oranda yükseltebileceğini biliyorum. Ayrıca dediğim gibi hesap kitap işi bilmeden bunları yapman zor.
hesap kitap işi derken hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
halit
bilmiyorum tam olarak garantide vermek istemedi bi ara harcama yaptım havale yaptım vermişti
Mesaj otomatik birleştirildi:

doğru söylüyorsunuz ama maaşım zaten garantiye yatıyor garantide de ücret kesmiyor ve avantajları var enparanın norma lbanka kartı var bende oradan kredi kartı çıkartmaya gerek duymuyorum
Enpara kredi kartı her ay 3000tl ye kadar 3 defa faizsiz 9 taksit yapıyor diğer bankalarda yapıyor mu bilgim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan Aktaş
@Elweald
hesap kitap işi derken hocam
Şöyle mesela atıyorum 6000 tl maaş alıyorsun ben bu ay 3000 tl kredi kartı harcama yapabilirim diceksin. çok büyük tutarlı eşyaları kredi kartından alıcaksın. Ayakkabı mesela 1000 tl diyelim onu kredi kartına taksitli yaparsan her ay ödeneceği için sana avantaj olur.

@Elweald

Şöyle mesela atıyorum 6000 TL maaş alıyorsun ben bu ay 3000 TL kredi kartı harcama yapabilirim diceksin. çok büyük tutarlı eşyaları kredi kartından alıcaksın. Ayakkabı mesela 1000 TL diyelim onu kredi kartına taksitli yaparsan her ay ödeneceği için sana avantaj olur.
telefon ya da pc parçası gibi ürünleri karttan eğer yaparsan sana avantaj sağlar kampanyları takip edip o kampanların tutarları eğer senin harcamlarına eş değer ise kampnaya kullancaksın.

@Elweald

Şöyle mesela atıyorum 6000 TL maaş alıyorsun ben bu ay 3000 TL kredi kartı harcama yapabilirim diceksin. çok büyük tutarlı eşyaları kredi kartından alıcaksın. Ayakkabı mesela 1000 TL diyelim onu kredi kartına taksitli yaparsan her ay ödeneceği için sana avantaj olur.

telefon ya da pc parçası gibi ürünleri karttan eğer yaparsan sana avantaj sağlar kampanyları takip edip o kampanların tutarları eğer senin harcamlarına eş değer ise kampnaya kullancaksın.
@Elweald Dediğim gibi düzenli harcayıp düzenli ödemekten geçer .

Wocix

80+ Bronze
@Elweald

@Elweald Dediğim gibi düzenli harcayıp düzenli ödemekten geçer .
bu ay dediğiniz şekilde yapmıştım zaten hocam kendime bir limit belirledim ve ona göre alışverişe çıkmıltım ve kesim tarihine 3 gün kala ödememi yaptım

Enpara kredi kartı her ay 3000tl ye kadar 3 defa faizsiz 9 taksit yapıyor diğer bankalarda yapıyor mu bilgim yok.
evet onu da duymuştum ama enpara dan kart çıkartmak çok zor deniyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan Aktaş
@Elweald Kredi Kartı aslında bela edilebilecek bi konu değil. Sadece Kullanmasını bilene çok iyi ihtiyaç Mesela nakit paran yok . Allah korusun kaza yaptın arabanın bi yeri kırıldı hemen ordan yaptırabilirsin ya da telefon ansızın düştü kırıldı. Hemen Kredi kartından Yaptırıp kendini kurtarabilirsin. Her şey Hesabını takip ederek harcama yapıp , düzenli ödemekten geçer

bu ay dediğiniz şekilde yapmıştım zaten hocam kendime bir limit belirledim ve ona göre alışverişe çıkmıltım ve kesim tarihine 3 gün kala ödememi yaptım

Kesim tarihi Geldikten sonraki gün ödeme yapabilirsin . Extre kesildikten sonra ödeme yap. Extre kesilmeden ödeme yaparsan bi faydasını göremezsin.

Wocix

80+ Bronze
@Elweald Kredi Kartı aslında bela edilebilecek bi konu değil. Sadece Kullanmasını bilene çok iyi ihtiyaç Mesela nakit paran yok . Allah korusun kaza yaptın arabanın bi yeri kırıldı hemen ordan yaptırabilirsin ya da telefon ansızın düştü kırıldı. Hemen Kredi kartından Yaptırıp kendini kurtarabilirsin. Her şey Hesabını takip ederek harcama yapıp , düzenli ödemekten geçer

Kesim tarihi Geldikten sonraki gün ödeme yapabilirsin . Extre kesildikten sonra ödeme yap. Extre kesilmeden ödeme yaparsan bi faydasını göremezsin.
aynen öyle katılıyorum size bazıları zıt bir düşüncede ama çok saçma geliyor bana

birde size bir şey sormak istiyorum kullandığınız kred ikartları hangileri ve hangisi sizin için daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan Aktaş
@Elweald Telefon faturan kesilmeden ödeyemiyorsan , aynı şekilde sana kredi kartından fatura ( extre ) gelmeden ödeme yapılmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
halit

kredi kartı mı ? banka kartın varsa eğer maaşın yatınca maaşını oraya aktar ve bütün harcamalarını orası üzerinden yap 2-3 ay sonra alırsın en kötü ihtimalle. ileriye dönük düşün faizsiz taksit olayı çok iyi ben her ay o şekilde faizssiz bir çok alışverişimi taksitli yapıyorum ayrıca kredi kartı çıktıktan sonra kredi almasıda en kolay banka haline geliyor. karar senin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan Aktaş
aynen öyle katılıyorum size bazıları zıt bir düşüncede ama çok saçma geliyor bana

birde size bir şey sormak istiyorum kullandığınız kred ikartları hangileri ve hangisi sizin için daha iyi
Garanti , Finansbank , Akbank

Finansbank ı Bu ay kapatıp Akbank limiti artırma seçeneğini başvurcam

Garanti ve akbank kullandığım için ikisi iyi.

Wocix

80+ Bronze
kredi kartı mı ? banka kartın varsa eğer maaşın yatınca maaşını oraya aktar ve bütün harcamalarını orası üzerinden yap 2-3 ay sonra alırsın en kötü ihtimalle. ileriye dönük düşün faizsiz taksit olayı çok iyi ben her ay o şekilde faizssiz bir çok alışverişimi taksitli yapıyorum ayrıca kredi kartı çıktıktan sonra kredi almasıda en kolay banka haline geliyor. karar senin.
şuanda yapı kredi banka kartı çıkarmak istemiyorum ondan dolayı sordum

Top Bottom