Neler Yeni

Valorant 12400f stok soğutucu 85 derece normalmi?

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
İncehesaptaki indirimi bekleyin ve farklı bir soğutma alın benim eski pc de çok ısınıyorda en ucuz soğutucuyu aldım taktım o bile fark etmişti

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Arda
6750XT ekran kartın var ve cırtlak valo yu düşükde oynuyorsun? Hemen onu ultraya al dostum. Toz varsada PC kapalıyken iyice bakımını yap ama dikkatli ol. Kasayı bilmiyorum. Ben o sıcaklığı ancak 4 saatlik BF5 oynarken alabiliyorum. (Baya baya ağır oyun.)
hocam valorantı kim yüksekte oynar e-sporcular bile daha iyi adam vurabilmeleri için en düşüğe alıyor i5 12400f rtx 4060 var 45-50 derece valo da işlemcim stok soğutucu diye arkadaşın öyledir.

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
hocam valorantı kim yüksekte oynar e-sporcular bile daha iyi adam vurabilmeleri için en düşüğe alıyor i5 12400f rtx 4060 var 45-50 derece valo da işlemcim stok soğutucu diye arkadaşın öyledir.
senşşn soğutucu nedir

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Arda

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit

Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bu​

hocam şuan 75 derece alıyorum benşimd ıd cooling se 124 xt alsam 20 erece düşermi yada 10 falan siz kaç alıyorsuunz

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,174
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
1 yıllık kasa thermal bakım zamanı gelmiş, kompresör ile hava tut, macun yenile ortalama bir kasan varsa 65 dereceleri görür. Aslında 1K civarı kule tipi soğutucu alsan daha iyi olur.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Arda

Hydranoid

80+ Bronze
hocam benim odamın kapsı ıkapalı ve odamda cam yok ayrıca kasam bi tık küçük ve stok sopğutucu ayrıca chrome dc ve ayrıca başka programlar açık arkada sizce normalmi? önerebilecğeiniz bir fan varmıAlıntıyı görüntüle
80-85 derece gayet normal sistem eskiyse termal macun yenileyin bir de adam akıllı tüm çekirdeklerin göründüğü afterburner fotoğrafı atın cpu ile ilgili her şeyi açın zaten düşük ayarlarda grafik kartı kullanımı azalıp işlemci kullanımı artar. Grafikler yükseğe alınınca işlemci kullanımı düşük ekran kartı kullanımı artar ben 7-8 ay boyunca yaz da dahil Antalyada Ryzen 3500x işlemcimi bilmeden kullandım bir kış günü baktığımda işlemci 85 dereceyi görmüştü ki yazı siz hayal edin bir şey olmaz tabi her şeyi söküp termal macun yenileyip voltaj düşürünce oyunlarda 55i geçmemişti :D

kazue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Enes ÖZDEMİR
Ultraya almayla ne alakası var?? Bu sadece ekran kartına yük bindirir. İşlemcinin fazla ısınma gerekçesi değildir.Hatta daha da yük altına bindirir ekran kartı daha fazla kullanilacağı için Ayrıca valorant düşük ayarda oynanır çünkü avantaj sağlıyor. Lütfen bilmediğiniz yalan yanlış yorumlar yapmayın. Benimde hatam var ise duzeltirseniz sevinirim
ekran kartından çok işlemciye binen yük işlemcinin fazla ısınmasına sebep oluyor diye biliyorum en düşük ayarlarda 800 900fps alırken en yüksek ayarlarda 350 500 arası alıyorum ve işlemci sıcaklığım 83lerden 65lere kadar iniyor (işlemcim 12700k bu arada ve stok soğutucu kullanıyorum)

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
80-85 derece gayet normal sistem eskiyse termal macun yenileyin bir de adam akıllı tüm çekirdeklerin göründüğü afterburner fotoğrafı atın cpu ile ilgili her şeyi açın zaten düşük ayarlarda grafik kartı kullanımı azalıp işlemci kullanımı artar. Grafikler yükseğe alınınca işlemci kullanımı düşük ekran kartı kullanımı artar ben 7-8 ay boyunca yaz da dahil Antalyada Ryzen 3500x işlemcimi bilmeden kullandım bir kış günü baktığımda işlemci 85 dereceyi görmüştü ki yazı siz hayal edin bir şey olmaz tabi her şeyi söküp termal macun yenileyip voltaj düşürünce oyunlarda 55i geçmemişti :D
hocam benim sistemin aynısı tek benim anakartındaha iyi olduğu ir video izledim adam videoda 50-60 derece arrası alıyor ve fps i de daha yüskek sebebi nedir ben 250-300 arası alıyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartından çok işlemciye binen yük işlemcinin fazla ısınmasına sebep oluyor diye biliyorum en düşük ayarlarda 800 900fps alırken en yüksek ayarlarda 350 500 arası alıyorum ve işlemci sıcaklığım 83lerden 65lere kadar iniyor (işlemcim 12700k bu arada ve stok soğutucu kullanıyorum)
benimki hiç 65 lere inmiyor h ocam 74-77 arası takılıyor

1 yıllık kasa thermal bakım zamanı gelmiş, kompresör ile hava tut, macun yenile ortalama bir kasan varsa 65 dereceleri görür. Aslında 1K civarı kule tipi soğutucu alsan daha iyi olur.
hocam kompresor yok ayrıca zarar verir bence fön makinesini soğua alsam aynı mantığı görmezmi

Son düzenleme:

kazue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Enes ÖZDEMİR
benimki hiç 65 lere inmiyor h ocam 74-77 arası takılıyor
oyun grafiklerini düşükte mi kullanıyorsun, bilgisayarda oyun dışında sa çok ısındığı zamanlar oluyor mu

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,174
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
kompresor yok ayrıca zarar verir bence fön makinesini soğua alsam aynı mantığı görmezmi
Kompresör zarar vermez. fön makinası da kullanabilirsin kompresör den farkı daha az güçlü üflemesi. Özellikle mesh kasalar yaygınlaştığı için ne kadar toz filtresi olsa da çabuk tozlanır oldu kasalar. Tozlu kaldıkça da sertleşiyor çıkmıyor sonra belli aralıklarla toz almak lazım.

Top Bottom