Neler Yeni

Valorant düşük fps problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
ryzen 9 5900x işlemci
rtx 4070 ti ekran kartı
24 gb ram 8x3 şeklinde ddr4

bu sistem donanımlarına ramgen valorant fps im 200 lerde geziyor ortalama ve arada 60 70 lere düşüyor bu durumun sebebi nedir

sistem kullanımları bu şekildedir

1730584414599.png

m54b30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
aykan belin
7500f, 4070super ile minimum 400fps alıyorum genelde 500 civarında geziyor.
o işlemci ile bu kadar düşük sonuç almak zor valorant cpu tabanlı valorant ayarlarından fps kısıtlamarlına göz atın, amd software yükleyip güncellemeri yapın format sonrası yanlış driver yüklediğim için valoda düşük fps alıyordum üstüne birde ses vs takılıyordu sorun driver olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
.....a

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
7500f, 4070super ile minimum 400fps alıyorum genelde 500 civarında geziyor.
o işlemci ile bu kadar düşük sonuç almak zor valorant cpu tabanlı valorant ayarlarından fps kısıtlamarlına göz atın, amd software yükleyip güncellemeri yapın format sonrası yanlış driver yüklediğim için valoda düşük fps alıyordum üstüne birde ses vs takılıyordu sorun driver olabilir.
amd software dan işlemci driver güncellemesini nası yapıldıgını bulamadım arada fps degerleri deişiyor saçmalıyor bazı yerlerde fps kısıtlaması kapalı nvidia reflex gecikmesi açık + boost şeklinde

m54b30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
aykan belin
orada chipset falan gözükmesi lazım güncelle harici farklı bir güncelleme yok cpu ile ilgili zaten
ama yanlış driver kurduysan ben bu haltı driverbooster programına güvenerek yedim yanlış driverler yükledi.. yanlış driverler yüklediğinide amd software den farkettim hata veriyordu, böyle bir olay varsa temizden format atmanı öneririm.

soğutucu ne var ısınma sorunu olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
orada chipset falan gözükmesi lazım güncelle harici farklı bir güncelleme yok cpu ile ilgili zaten
ama yanlış driver kurduysan ben bu haltı driverbooster programına güvenerek yedim yanlış driverler yükledi.. yanlış driverler yüklediğinide amd software den farkettim hata veriyordu, böyle bir olay varsa temizden format atmanı öneririm.

soğutucu ne var ısınma sorunu olabilir mi?
h150 sıvı sogutucu var radyatörün 2 tarafında da fan takılı şuan sıcaklıklar alttaki şekilde
1730913858987.png

m54b30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
aykan belin
sıcaklıkta gayet güzel ben olsam formatlayıp temiz bir kurulum yapardım.
o cpu ile o kadar düşük fps normal olamaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
çok kez format attım işe yaramıyor maalesef gene aynı sorunla karşılaşıyorum fps normalde 200 e sabit bazı zamanlar 100 e düşüyo bazen 320 oluyo

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
şmdi girip bakma fırsatım oldu 122 fps falan ortalama1730990878561.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
basit bi OC yapıp denedim 4.2 ghz den 4.7 ye fakat gene fps degerleri 230 250 falan ortalama

Ekler

• 1731201902233.png
    1731201902233.png
    63.8 KB · Hit: 3

Nezha

80+
Aşırı saçma gelecek ama dimm3e takılı rami söküp dener misin? 2 ram takılıyken dual channel olur ama 3. rami takınca hepsi single channela döner. Valo için 2 slot 16 3 slot 24ten daha iyi. Fps, cpu yük değeri gpu yük değeri, sıcaklıklar, ram kullanımı, stutter göstergeli overlay izleyici bir program yükleyip izleyin. Amd adrenalinin izleyicisi güzel ama kartınız nvidia. 5dklık oyunda izleyici kaydı yapın ister obsle kaydedip sonradan durdurarak izleyin fps düşen yerlerde, normal fpsin olduğu yerlere göre ne değişiyor ona bakın. Ya da overlay izleyici programın kendi defteri olur geçmiş defteri açın inceleyin. Önce sorunu tespit etmek önemli rastgele bir şeyleri denemeye çalışmaktansa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yavuz
Aşırı saçma gelecek ama dimm3e takılı rami söküp dener misin? 2 ram takılıyken dual channel olur ama 3. rami takınca hepsi single channela döner. Valo için 2 slot 16 3 slot 24ten daha iyi. Fps, cpu yük değeri gpu yük değeri, sıcaklıklar, ram kullanımı, stutter göstergeli overlay izleyici bir program yükleyip izleyin. Amd adrenalinin izleyicisi güzel ama kartınız nvidia. 5dklık oyunda izleyici kaydı yapın ister obsle kaydedip sonradan durdurarak izleyin fps düşen yerlerde, normal fpsin olduğu yerlere göre ne değişiyor ona bakın. Ya da overlay izleyici programın kendi defteri olur geçmiş defteri açın inceleyin. Önce sorunu tespit etmek önemli rastgele bir şeyleri denemeye çalışmaktansa.
ramlerin biri zaten çok eski sayılır nerdeyse 4 5 yıllık onda sorun oldugunu düşünüyorum dimm3 teki rami dimm4 e aldım kasa temizligi yaparken 16x4 yapma planım var fakat bilmiyorum overlay gösterici var fakat fps heryerde aynı 230 260 arası degişiyor 4.7 ghz boost clock ile girdigim zamanda bu böyle oyun işlemci oyunu olmasına ragmen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom