Rustta düşük fps alma

aşağıda paylaştığım görseller ryzen 5 7500f ve 5070 ile test edildi. İlk görsel 1080p ikinci görsel 1440p de max ayarlarda test ediliyor. Bu adamlar benle aynı parçaları olmasına rağmen max ayarlarda benden daha fazla fps alıyor. İşin garip tarafı ekran kartı kullanımları 1080p de 75 civarında 1440p de 85 civarında, benim sistemde ne yaptıysam %40'ı geçmedi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tek çaren parasını verip x3d işlemci alman yoksa boş yere kendini yorma
Hangi serverda oynuyorsun ? Yeni wipe yemiş serverda fps değerlerine baktın mı? Oyunda 1 gün geçtikten sonra bile fps %40 düşer minumum.

Hangi serverda oynuyorsun ? Yeni wipe yemiş serverda fps değerlerine baktın mı? Oyunda 1 gün geçtikten sonra bile fps %40 düşer minumum.
ofide 70i geçmiyor, arada s.gg giriyorum orda 70-80 arası gidip geliyor. Ayrıca oyunu 2017den beri oynuyorum ama serverın ikinci günü diye %40 gibi bir fps düşüşü hiç yaşamadım dostum. Binalar vs den dolayı diyor olabilirsin ama deneyimlerim tamamen aksini söylüyor

Bu forumu çok kez açtım ama istedigim cevabı alamadım rtx 4070 im r5 7500f im ve 16gb ramim var 60 70 fps alıyorum napmam lazım
16gb daha ram alman lazım rust sömürüyor , youtube de biraz optimizasyon ayarları öğren.

ofide 70i geçmiyor, arada s.gg giriyorum orda 70-80 arası gidip geliyor. Ayrıca oyunu 2017den beri oynuyorum ama serverın ikinci günü diye %40 gibi bir fps düşüşü hiç yaşamadım dostum. Binalar vs den dolayı diyor olabilirsin ama deneyimlerim tamamen aksini söylüyor
Hocam fresh bir serverla 2-3 günlük bir serverda aynı almanızın imkanı yok.Fps düşüşü bundan kaynaklanıyor ve bu durum herkesde böyle.Ya small server oynayacaksınız ya da fpsiniz 100ü geçmeyecek malesef bu durum böyle.

evet bu konuyu çok gördüm bu forumdan sorununa çözüm bulamayacaksın gibi dostum benca başka çereler bulman gerekiyor.
başka bir konuda ince ayar yaparak senin sisteminde 80-90 fps aldığını söylemişsin doğru mu? doğruysa neler yaptın

Oyunu toplam 4k saat oynamış biri olarak söylüyorum, aldığın fps tamamen normal.Yeni wipe yemiş serverda ilk gün alacağın fps 140-150 civarı. Sonraki günlerde 60-80 arası alman gayet normal.Ayrıca Outpost yakınlarda fps değerlerin normalde aldığın yarısına düşer.Oyundaki görüntü ayarlarının %90 ı fpsine etki etmez.
Benimde 3 k saattim var ofi sw de dediklerin birebir yaşanıyor ypkmu be çözümü

16gb daha ram alman lazım rust sömürüyor , youtube de biraz optimizasyon ayarları öğren.
Ramin 8 ini kullanıyo arttıramazmıyım

Hocam fresh bir serverla 2-3 günlük bir serverda aynı almanızın imkanı yok.Fps düşüşü bundan kaynaklanıyor ve bu durum herkesde böyle.Ya small server oynayacaksınız ya da fpsiniz 100ü geçmeyecek malesef bu durum böyle.
dostum ikimizde rusttan bahsediyoruz değil mi? bu oyunda var işte böyle şeyler, aynı fps almıyorum evet ama minimum %40 fps düşüşü demişsin. Bahsettiğin oranda bile sana göre 50 fpslere düşüyorum, demek istediğim verdiğin oran abartı

dostum ikimizde rusttan bahsediyoruz değil mi? bu oyunda var işte böyle şeyler, aynı fps almıyorum evet ama minimum %40 fps düşüşü demişsin. Bahsettiğin oranda bile sana göre 50 fpslere düşüyorum, demek istediğim verdiğin oran abartı
Official 500+ pop bir servera wipe in ilk saatinde girersen 140+ fps çok rahat alırsın ikinci gün girdiğin zaman bu fps max 90-100 olur.Haritada bulunduğun yere göre 60 a kadar bile düşebilir.Bende ve oynadığım bütün arkadaşlarımda oranlar böyle.Fps yükseltme videolarında veya benchmark videolarında bu tarz trickleri kullanıyolar.
Benimde 3 k saattim var ofi sw de dediklerin birebir yaşanıyor ypkmu be çözümü

Ramin 8 ini kullanıyo arttıramazmıyım
Hocam çözümü yok, ama bunu minumuma indirmek için small serverlarda oynayabilirsin, Outposta çok yakın yerlere kurulma, Serverin Popu 300 civarında olsun.Fresh wipe yemiş serverlarda oyna.Ayarları çok kısma özellikle particule ayarların en azından 30-50 olsun minumum.Bu sorun herkesde var genel olarak herkes oyunu 60-90 fps aralığında oynuyor.

Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım bide ekran kartına agırlık nası vericem

Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım

Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım
steam üzerinden rust ayarlarına ram kodu giriyorsun rust fps arttırma videolarında hep yaparlar

başka bir konuda ince ayar yaparak senin sisteminde 80-90 fps aldığını söylemişsin doğru mu? doğruysa neler yaptın
çok bi inceliği yok arazi kalitesi hariç her şey düşük orta deneyseller kapalı bu kadar, akıcı bir şekilde oynatıyor, sanırım senin sistemsel bir sorunun var her şeyi lova çektiğinde bile 60 70 alıyorsan bi sıkıntı vardır bu işte

çerçop sistlerle 60-70 alıyon upgrade ediyon
artık daha az fps alıyorsun (y)
rusttan nefret ediyorum.

Bulamadım sen bulursan atarmısın
Rust steam ayarlarına gir
Orda komut yazma yeri var
Üstteki kodu girin ram miktarına göre yazın işlemci çekirdek sayısı ve thread sayısını doğru girin
1000105232.webp

Geri