Valorant FPS Drop yaşıyorum

Mbasar54

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba iyi günler arkadaşlar,
R5 7500x3D işlemcim ve 5060 ekran kartı kullanıyorum, son 1 haftadır oyunlarda aşırı fps drop yiyorum. Valorant oynuyorum ama 500 altına düşmezken şuan 380 lere düşüp aşırı fps drop yapıyor sebebi nedir ? NOT:Ekran kartını yeni aldım 3050 den geçiş yaptım onunla alakalı mıdır ?

Kanka darboğaz konusu iki parça için söz konusu bile değil
Arka plan uygulamalarında çalışan başka program var mı ?
Bilgisayarındaki ddr5 ramlar düşük mhz de ise örn 4800 tarzı ise drop fps olur. Anakartının çıkabileceği maximum mhz değerlini mi kullanıyorsun ?
Bazen sistem toplandığı zaman biostan ram mhzlerini arttırıyorsun.
3. Olarak gpu/cpu ısı değerleri nasıl ? eğer kritik sıcaklıkta çalışır ise x3d modelin Frekans (GHz) düşürür bu da performans kaybı ve drop sorunları yaşamana sebebiyet verir.. O işlemci için iyi bir kule tipi yada sıvı soğutma gerekli. Stok fan ile yürümez. Ben bile stok fanı söküp yaşadığım yer nemli ve sıcak olduğu için yazları sıvı soğutmaya geçtim

Kanka darboğaz konusu iki parça için söz konusu bile değil
Arka plan uygulamalarında çalışan başka program var mı ?
Bilgisayarındaki ddr5 ramlar düşük mhz de ise örn 4800 tarzı ise drop fps olur. Anakartının çıkabileceği maximum mhz değerlini mi kullanıyorsun ?
Bazen sistem toplandığı zaman biostan ram mhzlerini arttırıyorsun.
3. Olarak gpu/cpu ısı değerleri nasıl ? eğer kritik sıcaklıkta çalışır ise x3d modelin Frekans (GHz) düşürür bu da performans kaybı ve drop sorunları yaşamana sebebiyet verir.. O işlemci için iyi bir kule tipi yada sıvı soğutma gerekli. Stok fan ile yürümez.
240mm Sıvı soğutma mevcut ısı değerlerinde problem yok bir anda oldu zaten biosa bakacağım mhz değerlerine, çokta anlamadığım için tekrardan baktıktan sonra bilgi vereceğim

240mm Sıvı soğutma mevcut ısı değerlerinde problem yok bir anda oldu zaten biosa bakacağım mhz değerlerine, çokta anlamadığım için tekrardan baktıktan sonra bilgi vereceğim
Ramların modeli ve anakartın modelini atar mısınız ? markadan bakıp kaç mhz desteklediklerini öğreneceğim belki fabrika ayarlarında kullanıyorsunuzdur biostan

Ramler max 6000 de çalışır hocam bios ayarlarına girip bi bakın kaçta çalışıyorlar
Bios ayarlarım ekteki resimde mevcut, pek anlamıyorum.
Post automatically merged:

Ramler max 6000 de çalışır hocam bios ayarlarına girip bi bakın kaçta çalışıyorlar
https://hizliresim.com/e2vc7fx 2. linkt burada mevcut

Bios ayarlarım ekteki resimde mevcut, pek anlamıyorum.
Post automatically merged:

https://hizliresim.com/e2vc7fx 2. linkt burada mevcut
Arkadaşım windows arama çubuğuna girdikten sonra '' cmd '' yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır. Ardından
'' wmic memorychip get speed '' kodu yapıştır ramların kaç mhz de çalıştığını görürsün 6000 ise ram ile ilgili bir sıkıntı yoktur. Görseli büyütemiyorum. Ayrıca gigabyte nin bios menüsüne hakim değilim. Yt de videolar çokça vardır

Arkadaşım windows arama çubuğuna girdikten sonra '' cmd '' yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır. Ardından
'' wmic memorychip get speed '' kodu yapıştır ramların kaç mhz de çalıştığını görürsün 6000 ise ram ile ilgili bir sıkıntı yoktur. Görseli büyütemiyorum. Ayrıca gigabyte nin bios menüsüne hakim değilim. Yt de videolar çokça vardır
hız 6000 de çalışıyor onu biliyorum da acaba bios mu güncel değil

hız 6000 de çalışıyor onu biliyorum da acaba bios mu güncel değil
Hocam ramlarlarda bir sıkıntı yok. Hocam ne tür droplar yaşıyorsunuz tam ayrıntılı anlatır mısınız ?
Dışarıda yağmur yağıyordu eve yürüdüm yetişemedim yazınıza kusura bakmayın.

Geri