Neler Yeni

Valorant FPS Yüksek Ama Drop Yiyorum

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Valorantta 150 FPS üstü stabil alıyorum. RX570 ekran kartı, Ryzen 3 3100 işlemci, 8GB ram var. Fakat mouse çevirirken droplanmalar oluyor ve net hissediliyor. Çözümünü bilen varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Valorantta 150 FPS üstü stabil alıyorum. RX570 ekran kartı, Ryzen 3 3100 işlemci, 8GB ram var. Fakat mouse çevirirken droplanmalar oluyor ve net hissediliyor. Çözümünü bilen varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
SSD veya harddisk depolama birimine hız ve sağlık testi yapar mısın cristaldiskmark ve info kullanabilirsin. (Bütün sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.)

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Görev yöneticisinden bak bakalım ekran kartını Valorant dışında yüksek olarak kullanan bir uygulama açık mı arkaplanda.
VSync açmayı deneyebilirsin.Belki bir nebze sorununu azaltmış olur, belki de tam çözüm sağlar.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
RX5500XT ekran kartımı sırf bu yüzden değiştirdim. FPS normaldi, ayrıntılı izlemeyi açtım afterburner ile ama hiç bir anormallik yok ama ani dönüşlerde aşırı donmalar vardı, o sırada bile FPS düşmüyordu. 2060S aldığım günden beri hiç bir takılma donma yok. PC'de ekran kartı harici herhangi bir değişiklik yapmadım. NOT: 5500XT'yi aldığım günden beri aylarca çözümünü aramıştım ve bulamadım.
Siz yine de SSD/HDD sağlığını kontrol edin, ondan olacağını sanmam ama...
Bence ya sürücülerden kaynaklı ya da bazı ekran kartlarını AMD biraz talihsiz üretiyor ve alanlar sorun yaşıyor.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RX5500XT ekran kartımı sırf bu yüzden değiştirdim. FPS normaldi, ayrıntılı izlemeyi açtım afterburner ile ama hiç bir anormallik yok ama ani dönüşlerde aşırı donmalar vardı, o sırada bile FPS düşmüyordu. 2060S aldığım günden beri hiç bir takılma donma yok. PC'de ekran kartı harici herhangi bir değişiklik yapmadım. NOT: 5500XT'yi aldığım günden beri aylarca çözümünü aramıştım ve bulamadım.
Siz yine de SSD/HDD sağlığını kontrol edin, ondan olacağını sanmam ama...
Bence ya sürücülerden kaynaklı ya da bazı ekran kartlarını AMD biraz talihsiz üretiyor ve alanlar sorun yaşıyor.
Anladım hocam. Ekran kartından önce çözüm bulamaya çalışıcam yine de. Teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görev yöneticisinden bak bakalım ekran kartını Valorant dışında yüksek olarak kullanan bir uygulama açık mı arkaplanda.
VSync açmayı deneyebilirsin.Belki bir nebze sorununu azaltmış olur, belki de tam çözüm sağlar.
VSYNC açık. Fakat aynı şeyleri yine yaşıyorum. FPS hiçbir şekilde düşmüyor. Fakat droplar yine oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD veya harddisk depolama birimine hız ve sağlık testi yapar mısın cristaldiskmark ve info kullanabilirsin. (Bütün sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.)
Deniycem, teşekkürler.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Bazıları ekran kartı sürücüsünün önceki versiyonlarını kurup sorunu çözdüğünü söylemişti, bende işe yaramamıştı ama denemek isterseniz DDU ile şu an yüklü olan sürücüyü silip öyle deneyin derim. DDU ile silmeyi bilmiyorsanız youtube'da rehberi var. Belki çözüm sağlar, denemeden bilemeyiz.

hasnckr28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Hasan Çakır
Sürücünüzün sürümü nedir ?

Top Bottom