Neler Yeni

Valorant Hesap Satışında Şüpheli Dolandırıcı

Valorant'ı uzun süredir oynamadığım için hesabı satmaya karar verdim. Bende GameSatış üzerinden başkasından almıştım. Bir müşteri geldi ve bin lira teklif etti. Bende kabul ettim. GameSatış T.C. ile kayıt olunuyor biliyorsunuz. Hesabın ilk maili bende olmadığı için WhatsApp üzerinden satışı gerçekleştirmek istedim.
Adama şunları dedim:
4 yıldır bende herhangi bir çalınma vb olmadı hesabı sana sattığım gün şansıma ilk sahibi geri çalar, kabak benim başıma patlar dedim. Adamla bayağı sohbet ettik, diyordu ki önce devret sonra sana IBAN'dan atacağım. Ben ise tam tersi önce parayı at sonra devrederim dedim. En son bıktığım için önce paranın bir kısmını at sonra geri kalanını atarsın dedim. 400 lira attı. Kendisinin şüpheli hareketleri; sen satıcısın çalınırsa tüm sorumlu sensin. Videonu kimliğin ve baban ile çek, sorumluyum de video at. Hesapta yaptığın alımların dekontlarını yolla, gibi bir sürü istekte bulundu; hiçbirini yapmadım. IBAN'ı attıktan sonra isim soy isim sordu. Normalde gerekmez biliyorum ama bir anlığına dalgınlığıma geldi ve yazdım. Sonrasında pederin adı X mi diye sordu orada bir korkmaya başladım. Muhtemelen yaşadığım yeri ve ismimi aratarak panelden buldu. Lütfen sıkıntı çıkarma bana vb gibi laflar etmeye başladım. Anlaştığımız gibi bana devredeceksin bende kalan kısmı atacağım teyit etmek için sordum falan dedi. Devri yaptıktan sonra 48 saat sonra atacağım paranı, çalınma vb olursa diye önlem amaçlı dedi. Elimden bir şey gelmediği için mecburen kabul ettim.
Sonra gamesatışa girdim hesabı ilana koymuş, kendisi oynamak için alıyorum demişti ona sorunca kimse yazar mı diye koydum yazmadı dedi. Kendisi PUBG hesabı satmış sürekli 302 başarılı satışı ve 2 başarısız satışı var. Onları kontrol ettiğimde dolandırıcı olduğunu çalınan hesapları sattığını vb söylüyorlar. Onunla tanıştığımızda mimarım demişti. İkinci olay ise şu. Kendisi bir ara bana yazdı ilk sahibi sen olmadığına emin misin yıl 2005 diyor. (ben ona 19'um dedim ama henüz doğum günüm gelmediği için eğer bunu bilmiyorsa beni 2006'lı zannetmesi gerekiyordu yani bu bilgiyide uygun olmayan yerlerden elde etmiş olabilir.) O bunu sorunca ona ilk satın alımımın SS ini attım. Bir süre geçince bana bir fotoğraf attı hesaba giremiyorum diye. Şifresi vb değişmiş diyor. Ben bir şey yapmadım dedim ve ona 400TL'ni geri atacağım kalan parayı da bana atma beni sadece rahat bırak dedim. Paranda gözüm yok vb falan dedi. Bir kontrol edeceğim sana dönerim dedi. Bu arada bana savaş bileti aldım dedi. Muhtemelen bu dekontlar hesapları çalmak için kullanılabiliyor ve yaptığı satın alımın geçerli olması için beni bekletiyor olabilir diye düşünüyorum. Şu an ona sürekli mesaj ve arama yapıyorum ama iş var yoğunum diyor. Arkada bir dava dosyası hazırlıyor olabilmesi ihtimalinden korkuyorum.

Bana dava açabilir mi? Resmi bir satış işlemi yapmadık üstelik ben hesabı kaybetmeme rağmen ona parasını geri atmayı sürekli teklif ediyorum. Kendisi ise kabul etmiyor sıkıntı değil kalsın 400 lira diyor. Öyle biri değilim vb diyor. Kabul etmemesi bile bana şüpheli geliyor.

catsped

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yaren
Bu tip insanların Allah belasını versin gerçekten ya

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu tip insanların Allah belasını versin gerçekten ya
Usta korkuyorum ya bir şey yapabilir mi? Ben zaten hesapta oynamıyordum oyunu bıraktım. Parasınıda geri atıp beni rahat bıraksın istiyorum ama kabul etmiyor. Bu arada çok bariz yani 4 yıldır çalınmayan hesap ona sattığım gün çalındı çok saçma, kendisi yapıyor biliyorum ve eminim. Of kötü durumdayım evde kimsede yok aileme yazar tehdit eder diye de korkuyorum. Ailem çğrenirse daha kötü olur. Haklı bir şekilde ders çalışacağına nelerle uğraşıyorsun vb derler hayatım mahvolur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yav nolur bir şey yazın bi öneri bir fikir verin yalnız bırakmayın insanlık hali yaptık bir hata

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,619
İsim
ismail
bir şey olmaz

• Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar attığı fotoğrafta

sorry we're having trouble signing you in​

yazıyor.
hesaba giremiyorum deyip atmıştı bunu. Yani şifre değişti falan gibi bir şey dememiş. Ancak buda bana şüpheli geliyor. Dün arkadaşlarımı silmesini istediğimde foto attı orda oyun türkçeydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Furkan b
dostum korkmana gerek yok ve bi daha satacaksan birşeyi böyle satma

Top Bottom