Valorant oynarken aniden donma sorunu

Reaksiyon skoru
94
merhabalar yaklaşık 1 1.5 aydır düzenli olarak valoranta girdiğim gibi pc donuyor illa reset atmam felan gerekiyor bunu nasıl çözebilirim birde bilgisayarı kapatıyorum kapatılıyor yazısında donuyor tuşa basarak kapatıyorum bilgisi olan varmı ?

ben 9070 xt sistem aldım yeni ekran kartı iyi işlemci gpusu çalışmasın diye kapatmıştım valoya giriyorum poligona giriyorum sonra ekran komple donuyor alt f4 bile atamıyodum bilgisayarı resetlemem gerekiyodu o soruna benzettim sadece
7500fde dahili gpu yok hocam eğer onu kastediyorsan

merhabalar yaklaşık 1 1.5 aydır düzenli olarak valoranta girdiğim gibi pc donuyor illa reset atmam felan gerekiyor bunu nasıl çözebilirim birde bilgisayarı kapatıyorum kapatılıyor yazısında donuyor tuşa basarak kapatıyorum bilgisi olan varmı ?
Olay görüntüleyicisini açın, soldan windows ve sistem e tıklayın sırasıyla. Donmanın olduğu sırada hata kodu oluşmuş mu diye bakın. Eğer oluşmuşsa hata koduna tıklayıp ayrıntılar kısmına tıklayın oranın bir fotoğrafını buraya atıverin.
Bunlara ek olarak windows sürümü ney ve güncel mi?
Bios güncel mi?
Driverlar güncel mi?

Olay görüntüleyicisini açın, soldan windows ve sistem e tıklayın sırasıyla. Donmanın olduğu sırada hata kodu oluşmuş mu diye bakın. Eğer oluşmuşsa hata koduna tıklayıp ayrıntılar kısmına tıklayın oranın bir fotoğrafını buraya atıverin.
Bunlara ek olarak windows sürümü ney ve güncel mi?
Bios güncel mi?
Driverlar güncel mi?
oyundayken pc donduğu için restart atmaktan başka çarem olmuyor
Desktop Screenshot 2025.08.26 - 15.06.35.75.webp

windows 11 güncel
bios sonsürüm güncel
driverler güncel

Ekler

• Desktop Screenshot 2025.08.26 - 18.57.18.01.webp
    Desktop Screenshot 2025.08.26 - 18.57.18.01.webp
    107.5 KB · Hit: 9
  • Desktop Screenshot 2025.08.26 - 18.57.23.28.webp
    Desktop Screenshot 2025.08.26 - 18.57.23.28.webp
    117.3 KB · Hit: 10
Şimdi eğer buradaki bug check code kısmı sıfır değerinden başka bir değerde olsaydı o zaman sorunun kaynağına yönelik bize bir fikir verecekti ancak bu koşullarda maalesef herhangi bir bilgi vermiyor. Bu durumda;
1- Öncelikle OCCT ile bir power testine sokun sistemi, bu arada hw info programı da açık olsun. Eğer sistem kendini kapatırsa PSU dan şüphelenebiliriz. Kapanma olmazsa vs siz yine hw info dan 12v 5v 3v voltaj girişlerinin fotoğrafını atın buraya.
2- Akabinde expo/xmp profiliniz açıksa bir kapatın bir de öyle test ediverin. Bakalım sistem daha stabil olacak mı.

hacı aynı sorunu yaşamaktayım. Sıcaklıklarım normal sistemin %90 ı sıfır işlemci 5600 kart 5060 çözdün mü naptın nettin

hacı aynı sorunu yaşamaktayım. Sıcaklıklarım normal sistemin %90 ı sıfır işlemci 5600 kart 5060 çözdün mü naptın nettin
vallaha anlamadım bügün 1 kere dondu sadece sonra düzeldi işte arada yapıyor çözemedim riota yazdım onlarda birşeyler anlattı yarında onu deniyecem bakalım

vallaha anlamadım bügün 1 kere attı sadece sonra düzeldi işte arada yapıyor çözemedim riota yazdım onlarda birşeyler anlattı yarında onu deniyecem bakalım
oyunda sorun var sanırım bende 2 haftadır girmiyodum psuyu sattım bugün aldım rdr de sorun yok valoda var optimizasyon çok iyi falan diye övünüyorlardı valoyuda bozmuşlar

oyunda sorun var sanırım bende 2 haftadır girmiyodum psuyu sattım bugün aldım rdr de sorun yok valoda var optimizasyon çok iyi falan diye övünüyorlardı valoyuda bozmuşlar
Bence unrealengine 5 oyunlarında sorun var bir sürü oyun denedim atmadı fortnite ve valoda donuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,636
Üyeler
184,192
Son üye
sodaşişesi
Geri