Neler Yeni

Valorant oynarken pc yeniden başlatıyor.

ademertas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Adem
Merhabalar, yeni topladıgım sistemde her sey sorunsuz çalısıyor fakat, valorant oynarken bilgisayarım resetlen,yor. Win 11'de valorant oynamak için BIOS ayarlarından secure boot kısmını açmam gerektiğini okumustum o şekilde yaparken sanırım bazı yerleri karıştırdım. Tekrardan belirteyim diğer oyunlarda bu hatayı almıyorum sadece valorantda oluyor.

Anakart: Gıgabyte A620M H
İşlemci Amd Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı Gıgabyte GeForce 4060Ti 16 gb
Psu 650 W

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
Merhabalar, yeni topladıgım sistemde her sey sorunsuz çalısıyor fakat, valorant oynarken bilgisayarım resetlen,yor. Win 11'de valorant oynamak için BIOS ayarlarından secure boot kısmını açmam gerektiğini okumustum o şekilde yaparken sanırım bazı yerleri karıştırdım. Tekrardan belirteyim diğer oyunlarda bu hatayı almıyorum sadece valorantda oluyor.

Psu yeni mi kaç W acaba?

cengizhmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cengiz Hamit
@ademertas sorunu çözebildin mi bende de valorant giriyorum 2 3 dk sonra yeniden başlatıyor pc kendini. Tek valoda oluyor diğer oyunları oynayabiliyorum

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
İşlemcinin sıcaklığını takip edebilir misiniz valoranttayken
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de şu rehberde(Link)anlatıldığı gibi PSU testini yapın muhtemelen ya sıcaklık ya PSU sorununuz.

cengizhmt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cengiz Hamit
@Vouxy Her şey en düşükte fps sabit oynuyorum işlemci ekran kartı sıcaklığı test ettim 60 falan görmüştüm ama o sırada restart atıyor pc zaten. Sürücüleri, Biosu, ekran kartı vs her şeyi güncelledim. Psu cpu gpu stres testi yaptım sorun çıkmadı. Valoranta giriyorum 2 dk sonra yeniden başlatıyor. Aktif cs, bf42 ve finals oynuyorum kasa ısınıyor ama onlarda bu sorun olmuyor.

boldenon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
ahmet
@Vouxy Her şey en düşükte fps sabit oynuyorum işlemci ekran kartı sıcaklığı test ettim 60 falan görmüştüm ama o sırada restart atıyor pc zaten. Sürücüleri, Biosu, ekran kartı vs her şeyi güncelledim. Psu cpu gpu stres testi yaptım sorun çıkmadı. Valoranta giriyorum 2 dk sonra yeniden başlatıyor. Aktif cs, bf42 ve finals oynuyorum kasa ısınıyor ama onlarda bu sorun olmuyor.
Stres testini nasıl yaptınız bende düşünüyorum

Osmanlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman koşar

Psu 650 W

Yardım edebilecek kimse yok mu?
Son çare olarak bios ayarlarını sıfırlayıp secure boot kısmını olması gerektiği gibi yapmanız sorunu çözebilir gibi geliyor bana. Daha ağır oyunları sorunsuz oynayabildiğiniz için Psu nun veya herhangi teknik bileşenin konu ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
Genelde bu sorunlarda valorant işlemci tabanlı olduğu için ilk akla gelen işlemcinin ısınması oluyor.

Top Bottom