Neler Yeni

Valorant ryzen5 5600 düşük fps sorunu

cabbarrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İskender Orkun Özdemir
Herkese selamlar.
Öncelikle başlıktada belirttiğim gibi valorantta bilgisayarı ilk aldığım zamanlar yani 1.5 yıl önce falan 500 fps sabit alıyordum ancak zamanla düşmeye başladı en fazla 350 ye düşüyordu ancak dün baktığımda
fps in 180 lere düştüğünü gördüm işlemci ve ekran kartı kullanımını oyunda kontrol edince ikisininde %30 civarı kullanıldığını fark ettim acaba sorun bundanmıdır

NOT: ekran kartım rtx 4060

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
ulaş dursun
fps her zaman 300lerde olmaz çatışmalarda anlık 200lere inmesi normal

Shadout

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ali Tarık
w11 kullanıyorsan bende de oldu w10 geçtim 500lere çıktı geri

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

cabbarrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İskender Orkun Özdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
w11 kullanıyorsan bende de oldu w10 geçtim 500lere çıktı geri
Evet w11 kullanıyorum siz w10 da oynarken ekran kartı ve işlemcinin yüzde kaçını kullanıyor sorabilirmiyim

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
VeV
Evet w11 kullanıyorum siz w10 da oynarken ekran kartı ve işlemcinin yüzde kaçını kullanıyor sorabilirmiyim
Yüzde kullanımı ile ilgili değil de bildiğim kadarıyla oyun veya oyunlara belirli bir program diline optimize olup olmaması ile ilgili. Çıkan sürümlerden hangisine daha iyi optimize olduğunu öğrenip o sürümü geri yüklemeniz gerekebilir. Veya yeni sürüm bekleyebilirsiniz.

cabbarrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İskender Orkun Özdemir
Yüzde kullanımı ile ilgili değil de bildiğim kadarıyla oyun veya oyunlara belirli bir program diline optimize olup olmaması ile ilgili. Çıkan sürümlerden hangisine daha iyi optimize olduğunu öğrenip o sürümü geri yüklemeniz gerekebilir. Veya yeni sürüm bekleyebilirsiniz.
Şu anki düşüncem pc yi formatlayıp driverleri sıfırdan kurmuş olmak ancak 2 sorum var pc yi w10 mu yapayım w11 mi bide Nvidia app mi kurmalıyım yoksa GeForce experience mi

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
VeV
Şu anki düşüncem pc yi formatlayıp driverleri sıfırdan kurmuş olmak ancak 2 sorum var pc yi w10 mu yapayım w11 mi bide Nvidia app mi kurmalıyım yoksa GeForce experience mi
windows 10 hala daha oyunların çoğunda daha optimize gibi gözüküyor. Tabii tercih sizin. Nvidia app tercih etmenizi öneririm. Varsa Msi afterburner, Clock Turner gibi programlar varsa kullanmanızı önermem bulunması dahi performansınızı düşürebilir. Ayrıca ilaveten geçtiğimiz son 2 ayda nvidia appin bir filtre ayarının açık olmasıyla performansı ciddi oranda düşürdüğü anlaşılmıştı. Sonra o ayarı bir güncelleme ile kapattılar. Yeniden temiz kurulum yaptığınızda bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

cabbarrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İskender Orkun Özdemir
windows 10 hala daha oyunların çoğunda daha optimize gibi gözüküyor. Tabii tercih sizin. Nvidia app tercih etmenizi öneririm. Varsa Msi afterburner, Clock Turner gibi programlar varsa kullanmanızı önermem bulunması dahi performansınızı düşürebilir. Ayrıca ilaveten geçtiğimiz son 2 ayda nvidia appin bir filtre ayarının açık olmasıyla performansı ciddi oranda düşürdüğü anlaşılmıştı. Sonra o ayarı bir güncelleme ile kapattılar. Yeniden temiz kurulum yaptığınızda bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.
Peki hocam formatı windows 10 olarak atıyorum o zaman

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
VeV
Peki hocam formatı windows 10 olarak atıyorum o zaman
Kişisel olarak arada fark var mı bilmiyorum. Denemeniz sizin faydanıza olur bilginiz olur ancak. Kaybınız sadece zaman olur.

cabbarrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İskender Orkun Özdemir
Kişisel olarak arada fark var mı bilmiyorum. Denemeniz sizin faydanıza olur bilginiz olur ancak. Kaybınız sadece zaman olur.
İlgilendiğiniz için gerçekten teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
VeV
Top Bottom