Valorant ve CS2'de Düşük FPS – Arc B580 + i5 14400F Sistem

aliveliM

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Aşağıda belirttiğim donanımla pek çok oyunda sorunsuz performans alıyorum, ancak Valorant ve CS2'de FPS değerleri oldukça dengesiz. Özellikle çatışma anlarında ciddi düşüş yaşıyorum.

Sistemim:

• Intel Arc B580 ekran kartı
  • Intel i5 14400F işlemci
  • 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 RAM (XMP açık)
  • MSI PRO B760M-P DDR5 anakart
  • 750W PSU
  • DeepCool AK400 soğutucu
  • ASUS ROG Strix XG27ACS – 27", 2K, 180Hz IPS monitör

Sorun Detayları:

• Hem Valorant hem de CS2’de menüde ve boş alanda 250-300 FPS alınabiliyor.
  • Ancak çatışma sırasında FPS 150-200 civarına düşüyor.
  • Grafik ayarlarını düşük veya yüksek yapmam neredeyse fark ettirmiyor.
  • Re-Size BAR açık, XMP aktif, tüm sürücüler güncel. Steam başlatma seçeneklerine -vulkan eklendi.

Özellikle dikkat çeken nokta:
Ölüm maçlarında FPS 150’yi neredeyse hiç geçmiyor.

Benzer sistemi olan veya bu iki oyunda Arc kart ile stabil performans yakalayabilen varsa fikirlerini duymak isterim.

Teşekkürler şimdiden

Kankam bilgim yok ama azmış r5 5600 ve rx 570 ile boş alanda 500 600 fps alıyorum valorantta

arc b580 optimizasyon sorunu var belli ki bunun gibi çok fazla konu gördüm detaylı incelediğimizde dx11 ile alakalı bir optimize problemi gibi gözüküyor dx12 de optizasyon problemi yaşayan fazla kişi yok

Selamlar,

Aşağıda belirttiğim donanımla pek çok oyunda sorunsuz performans alıyorum, ancak Valorant ve CS2'de FPS değerleri oldukça dengesiz. Özellikle çatışma anlarında ciddi düşüş yaşıyorum.

Sistemim:

• Intel Arc B580 ekran kartı
  • Intel i5 14400F işlemci
  • 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 RAM (XMP açık)
  • MSI PRO B760M-P DDR5 anakart
  • 750W PSU
  • DeepCool AK400 soğutucu
  • ASUS ROG Strix XG27ACS – 27", 2K, 180Hz IPS monitör

Sorun Detayları:

• Hem Valorant hem de CS2’de menüde ve boş alanda 250-300 FPS alınabiliyor.
  • Ancak çatışma sırasında FPS 150-200 civarına düşüyor.
  • Grafik ayarlarını düşük veya yüksek yapmam neredeyse fark ettirmiyor.
  • Re-Size BAR açık, XMP aktif, tüm sürücüler güncel. Steam başlatma seçeneklerine -vulkan eklendi.

Özellikle dikkat çeken nokta:
Ölüm maçlarında FPS 150’yi neredeyse hiç geçmiyor.

Benzer sistemi olan veya bu iki oyunda Arc kart ile stabil performans yakalayabilen varsa fikirlerini duymak isterim.

Teşekkürler şimdiden
Ben cs denedim ama fpsi kontrol etmedim pek oynamadigim icin, valorantta düşük ayarlarda 350 fps yüksekte 450 civarında alıyorum,ben 1080pde kullanıyorum birde onunla alakalı olabilir,onun dışında pek bı fikrim yok

dx12 var mı cs2 de peki hocam
arc b580 optimizasyon sorunu var belli ki bunun gibi çok fazla konu gördüm detaylı incelediğimizde dx11 ile alakalı bir optimize problemi gibi gözüküyor dx12 de optizasyon problemi yaşayan fazla kişi yok

yapacak bir şey yok diyorsunuz yani

hem lag artıyor hemde fps aynı kalıyor belkide çok çok az artıyordur ama anlaşılabilir düzeyde değil max 30 fps artıyor yani yine hakkı değil bu gpu ve işlemcinin orta ayarlarda 300 stabil verse yeterdi bana latency de 8ms 10 ms civarında oluyor

Geri