Sadece Main hesabımda 2600+ Saat CSGO oynayan biri olarak tercihim Valorant.
Evet Valorant dedim fakat neden Valorant?
Objektif bir şekilde kısaca 5'er tane artı ve eksi yazayım hemen
VALORANT ARTILARI
- Her karakterin farklı özelliklerinin olması. Böylelikle çok daha güzel takım oyunu, taktik yapabiliyorsun.
- Anti-Cheat sistemi. Bunu konuşmaya gerek yok heralde.
- Bekleme süresi. Nedense CSGO'da ortalama 3-5 dakikaya oyun bulurken Elmas Eloda gecenin bir körü 3 dakika olmadan oyun bulabiliyor. Hatta bazen tıklar tıklamaz oyun buluyor
- Türkiye Sunucuları. Bu konuya eksi kısmında da deyinmek istiyorum fakat az pinginin olması kesinlikle bir artı.
- Bp sistemi bana göre de bir artı. 50 TL'ye bıçak dahil bir sürü sticker, skin, uğurluk, oyuncu kartı alabiliyorsun. Gibi gibi böyle ilerliyor
- 128 Tick sunucular. Kesinlikle CS'den yıllardır beklediğimiz olay fakat nasip Valoyaymış. (Bp sistemini artı olarak görmeyenler için)
VALORANTIN EKSİLERİ
- Kesinlikle Toxic oyuncular. Ne yazık ki TR sunucusunda olan bu oyuncular gerçekten can sıkıcı bir durum. Bu oyunun bir sorunu değil farkındayım fakat bunu yazmadan yapamıyorum.
- İnstalock olayı. Buda oyunun bir sorunu değil fakat karakter seçme ekranında bence bir 30 saniye kadar kimse karakteri kitleyemese ve konuşarak herkesin almak istediği karakteri belirlemesi için bir süre verilse tadından yenmez.
- Topluluk sunucuları yok. CS de bu büyük bir artı.
- Poligonun yetersiz olması ( en azından bana göre )
- Buglar. Her ne kadar yeni bir oyun olsa da ve hızlıca düzeltilse de Riot bunu düzeltene kadar bazı oyuncular bunu kötü yönde kullanıyor.