Valorant'ta dusuk FPS

xa1res

80+
Reaksiyon skoru
12
i7 13700HX 4080'li bir laptopum var ancak Valorant'ta FPS'im cok drop yiyor. Monitörüm 2K 240Hz bu Hz i sabit alabilmek istiyorum ancak oyun fighta girdigim zaman cok yuksek ihtimalle 240'in altina dusuyor FPS sicakliklarim kullanimlarim fotografta var.
1761225407719.webp

Valorant'ta dusuk FPS

i7 13700HX 4080'li bir laptopum var ancak Valorant'ta FPS'im cok drop yiyor. Monitörüm 2K 240Hz bu Hz i sabit alabilmek istiyorum ancak oyun fighta girdigim zaman cok yuksek ihtimalle 240'in altina dusuyor FPS sicakliklarim kullanimlarim fotografta var.Alıntıyı görüntüle

Valorant'ta dusuk FPS

İşlemciniz ısındığından dolayı frekans düşürüyor bu da drop yaşamanıza sebep oluyor.
En son ne zaman bakım yapılmıştı?

İşlemciniz ısındığından dolayı frekans düşürüyor bu da drop yaşamanıza sebep oluyor.
En son ne zaman bakım yapılmıştı?
2 ay once yaptirdim islemcim 90 i gormuyor limit koyarsam koymazsam 98 100 oluyor

2 ay once yaptirdim islemcim 90 i gormuyor limit koyarsam koymazsam 98 100 oluyor

T forumundan alıntıladım başka forum linki paylaşmak yasak diye:
İşlemcinin durduk yere 90 derecelere fırlayıp inmesinden sıkıldınız mı? Peki ya boşta bile aşırı ısınmasından? Isındığı için oyun oynayamaz hale mi geldiniz? İşte bu rehber size göre!

Denetim masasında, güç seçeneklerinin plan ayarlarının içinde gelişmiş güç seçeneklerinde çıkan işlemci performansını arttırma modu seçeneğini görünür hale getirmek ve Turbo Boost'u açıp kapatmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

1. Arama kısmına Regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açıyoruz.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE'i genişletiyoruz.
  3. SYSTEM'i genişletiyoruz.
  4. CurrentControlSet'i genişletiyoruz.
  5. Control'ü genişletiyoruz.
  6. Power'ı genişletiyoruz.
  7. Power Settings'i genişletiyoruz.
  8. 54533251 ile başlayanı bulup genişletiyoruz.
  9. be337238 ile başlayanı bulup üstüne tıklıyoruz. Genişletmiyoruz. Üstüne tıkladıktan sonra Attributes kısmını göreceğiz.
  10. Attributes'a tıklayıp 1'i siliyoruz ve 2 yapıyoruz.
  11. Tamam'a tıklıyoruz.
Artık gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci performansını arttırma modunu görebilir ve değiştirebilir hale geldik. Bu ayarı "devre dışı" yaparsanız Turbo Boost kapanır. Eğer "agresif" yaparsanız Turbo Boost açılır. Bu ayar size hiçbir sorun da çıkarmaz.

i5 12500H lı bir laptopum vardı en kaliteli macunu sürsem bile benzer durumları yaşıyordum bende. Turbo boost'u kapattığında minimal olarak fps kaybediyorsun ama sıcaklıklar 85 90 seviyelerinden 60-70 aralığına düşüyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Ek olarak devre dışı değil de etkin yapmanı öneririm:
1761225832337.webp

i5 12500H lı bir laptopum vardı en kaliteli macunu sürsem bile benzer durumları yaşıyordum bende. Turbo boost'u kapattığında minimal olarak fps kaybediyorsun ama sıcaklıklar 85 90 seviyelerinden 60-70 aralığına düşüyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Alıntıyı görüntüle
bu secenek gorunmuyor bende

Alıntıyı görüntüle
otomatik olarak agresifdeymis zaten etkine aldigimda biraz dusus oluyor fps sicaklikda degisen bisey olmuyor ancak nvdia reflexi kapattim mac ortasinda 100 fpslik bi artis oldu

bu secenek gorunmuyor bende

otomatik olarak agresifdeymis zaten etkine aldigimda biraz dusus oluyor fps sicaklikda degisen bisey olmuyor ancak nvdia reflexi kapattim mac ortasinda 100 fpslik bi artis oldu
Kapatmayı deneyin bir de hocam.

kapattigimda fps yariya dusuyor
Sizde fazla düşmüş, daha az düşmesi lazımdı normalde ama işlemciler arasında farklılıklar oluyor demek ki.
Bu durumda performanstan ödün vermek istemiyorsan daha kaliteli bir termal macun sürmen lazım işlemciye.
Ek olarak altına da bir soğutma alabilirsin.

Sizde fazla düşmüş, daha az düşmesi lazımdı normalde ama işlemciler arasında farklılıklar oluyor demek ki.
Bu durumda performanstan ödün vermek istemiyorsan daha kaliteli bir termal macun sürmen lazım işlemciye.
Ek olarak altına da bir soğutma alabilirsin.
laptop masanin altina monteli o yuzden yapamiyorum onu icindeki macunda kaliteli zaten yapcak pek bisey yok sanirsam

Geri