Neler Yeni

Vatan bilgisayardan aldığım sistemde devamlı RAM sorunu var

cagritr4

80+
Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık hemen hemen 2 sene oldu ve hazır sistem olarak aldığımız kasada devamlı ram sorunu yaşıyorum. Eski ramler gitti servise bu süreçte boş kalmamak için başka ram aldım ancak aldığım süreden beridir devamlı ramler bozuluyor ve mavi ekrana düşüyor. Aldığım ramler maksimum 3 ay dayanıyor. Artık sürekli mağazaya gidip gelmekten yoruldum bu süreçte ne yapabilirim?

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
Mehmet
ne anaklartını yazmışsın ne ramini hiç bir bilgi vermeden ne yardımı istiyorsun?

cagritr4

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne anaklartını yazmışsın ne ramini hiç bir bilgi vermeden ne yardımı istiyorsun?
Konuyu okumadan hızlıca giriş yapmışsınız. Sorun devamlı yaşadığım RAM arızasında yeni ram veya garanti ile uğraşmak istemiyorum sistemden soğudum. Yine de yardımcı olacaksa sistem bu şekilde

asus rtx 3060 ti
crucial 2x32gb ram var daha öncesinde garantiden sıfır gelmiş g-skill 2x16 gb ram kullanıyordum yedek olarak bekliyor
i5 13400f işlemci var
Asus Prime B660M-A D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart
1 tb m2 ssd
son olarak darkguardian markasının bir kasası üstünde var hazır sistemdeki kasayı temin edemediklerinden kasanın ücretini iade edip elimizdeki kasayı verdiler

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Atilla
Crucial ramlerde genelde problem olmaz micron chip kullanırlar piyasanın en kalitelileridir.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
642
İsim
Batuhan
Sorunun anakart kaynaklı duruyor.

cagritr4

80+
Crucial ramlerde genelde problem olmaz micron chip kullanırlar piyasanın en kalitelileridir.
Bizede bunu söyleyerek garantiye giden ramler yerine bunları almamızı önerdiler bunuda aldık ancak memtest yaptığımda ramlerde yine arıza çıktı

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Tayfun Balım
Yeni ramler de çalışmıyorsa anakartın ram yuvası arızalı olabilir. Her iki ram modelinin arızalı olma ihitmali çok düşük.
Biostan frekans yükselttiğinizde mi mavi ekran alıyorsunuz? Varsayılan (Default) değerlere aldığınızda sistem çalışıyor mu?

cagritr4

80+
Yeni ramler de çalışmıyorsa anakartın ram yuvası arızalı olabilir. Her iki ram modelinin arızalı olma ihitmali çok düşük.
Biostan frekans yükselttiğinizde mi mavi ekran alıyorsunuz? Varsayılan (Default) değerlere aldığınızda sistem çalışıyor mu?
Normalde tek ram sorunlu oluyordu artık 2 ram de gitmeye başladı BİOS üzerinden xmp ayarı idi sanırsam onu değiştirip bırakıyorum. Default almadım ama sistem çalışıyor bazen başlangıçta açılırken mavi ekran atıp duruyor
Sorunun anakart kaynaklı duruyor.
Yorumlara baktığımızda evet muhtemelen

Top Bottom