Neler Yeni

Yardım VccPll pini kırık anakart alınır mı?

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Mustafa Ödemiş
ama anlamadım bu anakart nası başıma bela açabilir, şuan çalışıyor çünkü küt diye gidicek falan mı?
Hocam kaba tabir ile , teknoloji işi şans işi :)
Sıfır , garantili ürün al kafan gözün rahat olsun

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
Hocam kaba tabir ile , teknoloji işi şans işi :)
Sıfır , garantili ürün al kafan gözün rahat olsun
8-9.nesil sıfır anakart pek görmedim ben :D o yüzden dedim yoksa bende isterim 0 almak ama hem fiyat olarak hemde adam gibi anakart bulunamadığı için 0 alamıyorum malesef

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Fatih PEKER
Ben bir bilgisayarımın kasasını kapatırken anakartın bir pinini kırdım bir daha açılmadı.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Mustafa Ödemiş
8-9.nesil sıfır anakart pek görmedim ben :D o yüzden dedim yoksa bende isterim 0 almak ama hem fiyat olarak hemde adam gibi anakart bulunamadığı için 0 alamıyorum malesef
Çok pardon hocam basta söylediğiniz bilgiyi atlamışım.

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
Alıntıyı görüntüle
anakart alacağım ama bu pini eksik sizce bir sorun olur mu sahibi sorun vs yapmıyor dedi ama emin olamadım ? anakart 1151pin
arkadaşlar kırık pini şematiğini buldum ve baktım VccPll pini kırık bu ne anlama geliyor
1655411746739.png

Ekler

• 1655411721916.png
    1655411721916.png
    832.8 KB · Hit: 25
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Özcan
Alıntıyı görüntüle
anakart alacağım ama bu pini eksik sizce bir sorun olur mu sahibi sorun vs yapmıyor dedi ama emin olamadım ? anakart 1151pin
hocam bu gibi durumlarda işlemci çalışma prensibini ona göre yönlendiriyor bu çalışır ama şu demek değil seni sorunsuz götürür ileride örnek olarak bu 1 günde olur 1 ay da olur 1 yılda olur bilemeyiz işini tabiri caizse sağlam kazığa bağlamak istersen alma sıfır alın kafanız rahat olsun ileride pişman olmak ve ya keşkelerle düşünmektense şimdi sağlıklı olan hareketi yapmak daha makuldur. Şu ihtimali de göz önünde bulunduralım ortalık kötü alacağınız ürünün iyi bir performansı vardır alırsınız sağlam bir usta yardımı ile işçilik servis gibi ücret ödeyip daha uyguna getirebilirsiniz ama bıçak altına yatmaktansa :) sıfır almak daha iyidir.

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
hocam bu gibi durumlarda işlemci çalışma prensibini ona göre yönlendiriyor bu çalışır ama şu demek değil seni sorunsuz götürür ileride örnek olarak bu 1 günde olur 1 ay da olur 1 yılda olur bilemeyiz işini tabiri caizse sağlam kazığa bağlamak istersen alma sıfır alın kafanız rahat olsun ileride pişman olmak ve ya keşkelerle düşünmektense şimdi sağlıklı olan hareketi yapmak daha makuldur.
anladım fiyatı 800tl idi bu anakartın ve cidden ucuz olduğunu gördüm o yüzden sordum anakart modeli: msi z370 krait gaming

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
ama anlamadım bu anakart nası başıma bela açabilir, şuan çalışıyor çünkü küt diye gidicek falan mı?
hocam işlemcide ki her pinin farklı görevleri var o pinin işlevine geldiğiniz zaman sistem işlevini yerine getirmezse pişman olursunuz

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
hocam işlemcide ki her pinin farklı görevleri var o pinin işlevine geldiğiniz zaman sistem işlevini yerine getirmezse pişman olursunuz
vccpll pini kırık ama ne anlama geldiğini bulamadım henüz

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Hocam şöyle söyliyim arkadaşım bir hata sonucu x3440 bir sistemde aynen bu şekilde 2 pini kırmış. Bana kırdığını söylemedi ve biz 2 gün boyunca 8GB olan RAM'in kullanılabilir miktar olarak 3.86GB olmasını araştırdık ve çözemedik. Sonrasında söyledi ve ben baktığımda 2 pin yan yatmıştı birine değince hemen kırıldı onu aldım ordan diğerini kaldırdım yerine oturdu sonra işlemciyi taktım. Kullanılabilir RAM direkt 7.32GB mı ne olmuştu. Yani özet olarak bu gibi durumlara hazırlıklı olun. Pin şeması içinse ''işlemci adı ve pin diagram'' yazıp aratın muhtemelen pin şemasını bulursunuz.

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
VccPll pini yüksek overclock için kullanılıyor. Muhtemelen satıcı overclock kullanmadı ya da denedi ama bir fark göremedi.
peki bu sorun mu yani benim şuan işlemcim i3 8100 overclock yapamıcam yani bir sorun oluşturur mu bana satıcı garanti verdi 2hafta ama biri al biri alma diyor çok kararsızım bu fiyata daha iyi anakartta bulamadım ya bunu alıcam ya msi h370 gaming plus başka seçeneğim yok şuan :D

ek olarak overclock yapmamış satıcı sordum onunda işlemcisi desteklemiyormuş
Hocam şöyle söyliyim arkadaşım bir hata sonucu x3440 bir sistemde aynen bu şekilde 2 pini kırmış. Bana kırdığını söylemedi ve biz 2 gün boyunca 8GB olan RAM'in kullanılabilir miktar olarak 3.86GB olmasını araştırdık ve çözemedik. Sonrasında söyledi ve ben baktığımda 2 pin yan yatmıştı birine değince hemen kırıldı onu aldım ordan diğerini kaldırdım yerine oturdu sonra işlemciyi taktım. Kullanılabilir RAM direkt 7.32GB mı ne olmuştu. Yani özet olarak bu gibi durumlara hazırlıklı olun. Pin şeması içinse ''işlemci adı ve pin diagram'' yazıp aratın muhtemelen pin şemasını bulursunuz.
pin şemasını buldum kırık pin ise VccPll pini

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
1655457185114.png
hocam proc audio_clk pini gibi geldi bana bidaha bakar mısınız fotoya ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom