Neler Yeni

Yardım VDSL altyapı 100MBPS aşırı yükleme sorunu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yusuf ÖZMEN
Arkadaşlar merhaba binamda 80mbps VDSL altyapı var en çok altyapısı bulunan firmaya 100mbps paket alıcağımı söylediğimde. Aşırı yükleme olur bağlantı kopar, sorun yaşarsınız vs dedi alıyosanız 50 alın dedi. Öyle bir sorun yaşayan var mı çünkü bana saçma geliyor bakır kablo zaten taşıyabiliyor. Bide bazı firmalar 100mbps diye vdsl altyapılara paket satıyolar sizce sorun yaşar mıyım?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,092
İsim
.
Arkadaşlar merhaba binamda 80mbps VDSL altyapı var en çok altyapısı bulunan firmaya 100mbps paket alıcağımı söylediğimde. Aşırı yükleme olur bağlantı kopar, sorun yaşarsınız vs dedi alıyosanız 50 alın dedi. Öyle bir sorun yaşayan var mı çünkü bana saçma geliyor bakır kablo zaten taşıyabiliyor. Bide bazı firmalar 100mbps diye vdsl altyapılara paket satıyolar sizce sorun yaşar mıyım?
Bizdede 100 aynısını söylüyorlar şuanda net 72 alıyorum ama arada 85 leri gördüğü oluyor

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Murat
Kısmen doğru bizim bina maksimum 75 mbps destekliyor benim paketim 100 mbps ve ilk zamanlarda kopmalar yaşanıyordu. Paketi 75 olarak değiştirince sorun düzeldi

DogancanYr

80+ Bronze
SNR Margin değeri modem üzerinden değiştirebiliyorsanız biraz ping yaptırtıp kopmaların önüne geçebilirsiniz ama dslam kilidi 100e ayarlanmalı. 75 gibi ayarlanırsa alamazsın hızı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yusuf ÖZMEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kısmen doğru bizim bina maksimum 75 mbps destekliyor benim paketim 100 mbps ve ilk zamanlarda kopmalar yaşanıyordu. Paketi 75 olarak değiştirince sorun düzeldi
Sıkıntı ya o zaman 50 mi alsak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizdede 100 aynısını söylüyorlar şuanda net 72 alıyorum ama arada 85 leri gördüğü oluyor
İşte adam kopmalar yaşanır dedi 100 alıp 80 gelirse

SNR Margin değeri modem üzerinden değiştirebiliyorsanız biraz ping yaptırtıp kopmaların önüne geçebilirsiniz ama dslam kilidi 100e ayarlanmalı. 75 gibi ayarlanırsa alamazsın hızı.
Hiçbir fikrim yok hocam çok teknik konu içeriyorsa uğraşamam

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,092
İsim
.

Onu denemeden göremezsin ama geneli öyle.

DogancanYr

80+ Bronze

Modemde snr margin ayarı var 0 ise bağlantı en hızlı ve ping yok. 30 ise en yavaş ve ping var.
Kendi kafana göre ayarlıyorsun.
Dslam kilidini de operatörü arıyorsun onlara kilidi arttırmalarını istiyorsun veya direk 100 e getirin diyorsun.

Top Bottom