Vergi Ödeyebileceğim Banka Hesabı

Keyfen

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,100
Selam, metin2 knight gibi oyunlarda sürekli bi para giriş çıkışı oluyor şimdi olmasada ilerde ceza yenmesine engel olabilecek bir şey yok kazanılan tutarında vergilendirilebileceği bir banka hesabı vb bir yöntem varmıdır acaba ? şahıs şirketim olmadığı içinde bunu sağlayamıyorum şuanda

hiçmi bilgisi olan yok

Selam, metin2 knight gibi oyunlarda sürekli bi para giriş çıkışı oluyor şimdi olmasada ilerde ceza yenmesine engel olabilecek bir şey yok kazanılan tutarında vergilendirilebileceği bir banka hesabı vb bir yöntem varmıdır acaba ? şahıs şirketim olmadığı içinde bunu sağlayamıyorum şuanda
Her halükarda şirket açmanız gerekir sürekli yapıyorsanız.

Reis bu fazla bir miktar zaten yıllık 1.2 milyon tl yapıyor nasıl fazla değil :kekw:
kanka paranın değeriden pay biçersek yıllık çok yüksek bi meblağ değil 28 bin dolar gibi bir rakam

kanka paranın değeriden pay biçersek yıllık çok yüksek bi meblağ değil 28 bin dolar gibi bir rakam
Hocam mevzu burada kur değeri vs değil sürekli bir gelir elde ediliyor olması ve düşük bir rakam değil, sizin bileceğiniz iş bir mali müşavire de sorabilirsiniz aynısını diyecektir. Ben durumu ve olayın ne olduğunu anlattım yapıp yapmaması sizi bağlayan bir durum.

Hocam mevzu burada kur değeri vs değil sürekli bir gelir elde ediliyor olması ve düşük bir rakam değil, sizin bileceğiniz iş bir mali müşavire de sorabilirsiniz aynısını diyecektir. Ben durumu ve olayın ne olduğunu anlattım yapıp yapmaması sizi bağlayan bir durum.
yok haklısın da işte soruyom bi yolu vardır illaki ben zaten ödeme taraftarıyım

yok haklısın da işte soruyom bi yolu vardır illaki ben zaten ödeme taraftarıyım
Ne tür şirket açılacağını mali müşavir daha iyi bilir, mesela dijital içerik üreticisi mi yoksa başka bire kefeye konularak mı şirket açılması lazım orasını bilmiyorum. 50K gibi minimum bi sermayede göstermen lazım. En doğrusunu yinede mali müşavir veya bi muhasebeci varsa yakının tanıdığın o daha iyi bilir.

Ne tür şirket açılacağını mali müşavir daha iyi bilir, mesela dijital içerik üreticisi mi yoksa başka bire kefeye konularak mı şirket açılması lazım orasını bilmiyorum. 50K gibi minimum bi sermayede göstermen lazım. En doğrusunu yinede mali müşavir veya bi muhasebeci varsa yakının tanıdığın o daha iyi bilir.
onlara bi sorim en iyisi, bizim sayfada bilir kişi vardır dedim ama 1 kişi bile çıkmadı o çok ilginç

onlara bi sorim en iyisi, bizim sayfada bilir kişi vardır dedim ama 1 kişi bile çıkmadı o çok ilginç
Hocam olması gerekeni burdan söylerler ama mesleği bu olmadıkça kimse hergün takip edemez hergün farklı düzenleme, farklı kanun çıkıyor. Sosyal medya içerik üreticiliği mesela yeni çıktı veya eski kanunlara hergün güncelleme geliyor. Net birşeyi mesleği bu olan adam söyler anca. Şirket açmadıkça olabilecek bir durum değil ama yani aradığınız sorunun cevabını aslında veriyorum zaten. Onun ilerisini mesleği bu olan adam daha iyi bilir.

fazla değil ayda 100 bin tl civarında olucak bi miktar bu
ayda 100k tutarında bir giriş çıkış kesinlikle vergilendirilmesi gereken bir tutar, oturduğun yerin vergi dairesine gidiyorsun durumu anlatıyorsun sana ne yapman gerektiğini vb her şeyi açıklıyorlar, unutma ama daha öncesine yönelik vergi cezasınıda alırlar. gençlere yönelik vergi indirimi gibi uygulamalar var şerketini o şekilde açabilirsin vergi levhanı alırsın kafan rahat işlerine devam edebilirsin.
Vergi cezasını memurun alacağı karara bağlı iyi niyetinden dolayı işleme almayabilir, ama yapmazsan bu işlemi ileride bi müfettişe yakalanırsan başın çok ağrıyabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam olması gerekeni burdan söylerler ama mesleği bu olmadıkça kimse hergün takip edemez hergün farklı düzenleme, farklı kanun çıkıyor. Sosyal medya içerik üreticiliği mesela yeni çıktı veya eski kanunlara hergün güncelleme geliyor. Net birşeyi mesleği bu olan adam söyler anca. Şirket açmadıkça olabilecek bir durum değil ama yani aradığınız sorunun cevabını aslında veriyorum zaten. Onun ilerisini mesleği bu olan adam daha iyi bilir.
evet genelde duyduğumuz vergi cezası muhabbetli artık işi resmiyete dökmek isteyen ve şirket açan kişilerin başına geliyor, risk alıp hiç bildirmemek daha mantıklı geliyor insana.

Gelir vergisinden bahsediyorsun sanırım ama aylık 100k faturasız yapılan gelirler takibe düşmez yani kanunen suç tabi ama senin takibe düşmen çok düşük ihtimal

Ama riske almadan vergi dairesine gitmeni tavsiye ederim.

şimdi olmasada ileri zamanlarda geçmişe dair vergilendirme çıkar

Geri